Widok

WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (11)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie w 11 wątku:)) W dalszym ciągu fajnych rozmów i bezbolesnych porodów życze (to tak na zaś) :)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek, Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87 - 25.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013 (synek, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (Synek, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013

A tu jeszcze link do porzedniego 10 wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-10-t470489,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
katka nie wiem bo nie odebrałam jeszcze wyników, spróbuje dzisiaj podjechać ale nie wiem czy zdążę.
A wiem że miałam tak mało na czczo bo kolejna dziwna rzecz mnie tam spotkała a mianowicie pani powiedziała że musi pobrać krew z palca i sprawdzić najpierw poziom bo musi wiedzieć czy nie ma przeciw wskazań żebym wypiła glukozę....
A propos facetów: mój facet (chyba też empatyczny inaczej) zamówił mi ostatnio wagę łazienkową z wyświetlaczem nie na dole, tylko u góry. Na moje pytanie "po co?" odpowiedział, zebym mogła spokojnie kontrolować swoją wagę i żeby brzuch mi nie zasłaniał ekranu...
Marta, chyba trafiły nam się jakieś wybrakowane egzemplarze. W każdym razie pod względem tekstów i pomysłów nie mają sobie równych. ;)
No to jeszcze raz się witam :) !
Z góry przepraszam za ewentualny brak kropek, przecinków itd., ale piszę szybciorem ;)

Dora, gratuluję dobrych wyników :).

Mamtu, super, że Młodemu szybko przeszło :). Oby poszło i nie wróciło! Dobrze pamiętasz, egzamin dziś. Już jestem po i jestem sama na siebie wściekła Po pierwsze - "pan wiecznie niedoceniony" ustalił sobie próg minimalny na 12/15 pkt (80%, ale co tam, kto by się przejmował; btw to egzamin z ekonomii - arcyważny...); po drugie okazało się, że laska ode mnie z roku miała pytania z zeszłego roku, które powtórzyły się co do joty i oczywiście nie była łaskawa nam tego oznajmić ani się nim podzielić przed egzaminem... Za to po wyszła w skowronkach, że "dał to samo, więc spoko". Cholery można dostać z tymi ludźmi I tak wszyscy na moim roku każdy tylko dla siebie, wyścig szczurów. Jakby każdy już co najmniej mecenasem z 15-letnim stażem był :/.

Sonia, jak tam Ksawery? Twój mąż kiedy nadlatuje? Dziś czy jutro? ;) No i gratuluję udanej wizyty!

Ania83 to ja poproszę taki egzemplarz jak ten Twojej kuzynki ;).

Marta, mogę się mylić, ale wydaje mi się, że na IP możesz jechać w każdej chwili... A może podjedź na Zaspę i poszukaj swojego doktorka? Opróżniłaś już tą Pepsi? ;)

Meg, trzymam kciuki żeby ciąża zleciała Ci szybciej niż możesz o tym pomyśleć! Albo raczej żeby te dolegliwości minęły w tempie natychmiastowym! :)

Arabelka, pomysł na pokoik dla synka bomba! Uwielbiam takie zestawienie kolorystyczne :)

Periri, gratuluję ujawnionego synka :).

Dorotiii, Carolajna no to udanego seansu Wam życzę dzisiaj ;)

Katka, super, że i Twoja glukoza w porządku :).

Linka, super, że macie już mieszkanko i ogólnie wszystko Wam idzie do przodu :). Dla mnie właśnie Navington Caravel to TO ;). I również uważam, że są zgrabniejsze od emmaljungi :).

Dorotiii, faktycznie dziwnie i drogo z tymi badaniami :/

Marta, Mamtu teksty przednie :).

No a ja praktycznie całą noc nie spałam... Moja mama wyjechała i zostawiła u nas swojego psa (9-miesięczna szkotka terier szkocki). Najpierw cały wieczór ganiali się z Jackiem (Dżekiem, żeby nie było ;) ) po pokojach robiąc przeciąg, potem ona męczyła naszego biednego psiora wiecznym tuleniem, łaszeniem itd. A na koniec przez całą noc ładowała się do wyrka i urządzała po nas piesze wycieczki, więc ja z oczami jak 5 zł żeby tylko mi na brzuch nie wlazła... Na szczęście tylko do jutra ten sajgon... No a poza tym to jak wracałam z egzaminu i szłam na autobus to nagle zaczęło mnie tak ciągnąć w dole brzucha, że nieźle się przestraszyłam... Chyba naprawdę czas zwolnić. Usiadłam na ławce, poczekałam, trochę przeszło. No i teraz siedzę w domu i zabieram się za kolejną dawkę wiedzy do przyswojenia Na szczęście Młody kopie, także wiem, że u niego wszystko gra ;).
Mamtu niezły ten Twój mąż :) Ale się uśmiałam :)
Marta Twój tez niczego sobie :))
Aga, a jak Ci poszło, tak ogólnie? Będzie ok? I rzeczywiście pytania tak durne, jak mówiłaś?
Połóż się i ucz się dziś na leżąco. Czasem nie ma co się forsować. :)
No właśnie nie poszło. Dlatego jestem zła... Tzn gdyby próg był normalny to bym zdała, ale tak to nie ma opcji...
Niestety nauka na leżąco dzisiaj nie wchodzi w grę - skończy się słodkim "chrapaniem" ;)
Aga mam nadzieję że pomimo wszystko poszło ok i zaliczysz. A powiedz mi czy ty jeździsz kolejką na uczelnię? Bo ja pracuje bardzo niedaleko i czasem się szwendam w okolicy i ostatnio widziałam ze 2 osoby z brzuchami biegnące na uniwerek i tak się zastanawiam czy mam szansę Ciebie wypatrzyć :)
Dorotiii, ja przeniosłam się z UG :). Delikatnie mówiąc nie odpowiadała mi otoczka kierunku... Ale to nie na forum ;). W każdym razie teraz jestem na SWPD w Gdyni (i na dobre mi wyszło, bo mam jednym autobusem 10 min jazdy od domu, zresztą nie tylko dlatego ;) ). Także dopóki nie będziesz się szwędać w okolicy gdyńskiej Śląskiej może być kiepsko z wypatrzeniem mnie ;).
A tak poza tym to Ty dziś odbierasz wynik swojej glukozy?
Aga, no to nieciekawie. A wiesz już czy zrobi teraz poprawkę w razie czego?
Mimo wszystko trzymam kciuki za wynik, bo może jednak nie było tak źle. :)
Aga, ten wyścig szczurów to jakiś dziwny. Co za panna, że nie zdradziła sie z pytaniami. Ale mam nadzieję, że pchniesz tą ekonomię mimo wszystko:))

Opróżniłam litra coli i chyba było kopnięcie, ale dokładnie nie wiem bo razem z bulgotem ;) i czekam dalej.
Było, było. Także nie nastawiajcie się na cuda ;). Na szczęście podeszłam do niego po i powiedziałam, że mam termin na październik, a słyszałam, że poprawka ustna, więc czy mógłby mi ją zrobić wcześniej niż we wrześniu, no i na szczęście zgodził się bez problemu i jeszcze życzył wszystkiego dobrego (mało nie padłam). Także o to przynajmniej jestem spokojna ;). Teraz jutro kolejny egzamin... Następny w poniedziałek. Echh..

Dobra, Marta - to kciuki zaciśnięte ;) Tylko się skup! :) A te szczury to już mnie nie dziwią... Co ciekawe na obu uczelniach, na tym kierunku sytuacja ma się bardzo podobnie... Najlepsze są odpowiedzi na prośbę o przesłanie notatek (wiadomo, nie zawsze możesz na wszystkim być) - "trzeba było chodzić, a nie wyzyskiwać się pracą innych; ja studiuję dla siebie" ... Na porządku dziennym takie gadki...
A jutro masz co?

No patrz, jednak nie taki z niego jełop jak rozmawiałyśmy. ;)

Marta, może jednak nie będziesz musiała gnać na tę IP, co? Trzymam kciuki! :)
Huura, kopniaki dwa były:)) Boże, kamień z serca!
Uff. To teraz spokój, spokój i spokój. :) Na szczęście!

Jednak Cola działa cuda. Nawet śpiochy się budzą. ;)
Marta, super!!! :)

Mamtu, jutro logika prawnicza...
Trudne to to? Bo nazwa wiele mi nie mówi. ;)
Trudny to jest facet od tego. Sam przedmiot też do najprostszych nie należy... Szczególnie, że ja podchodzę do egzaminu w ramach różnic programowych (na UG miałabym po prostu w innym semestrze niż miał mój rok tutaj), no i żeby było zabawnie nie mogłam chodzić na zajęcia, bo się pokrywały z moimi drugorocznymi... Za to czasem śmignęłam do zaocznych, ale oni zazwyczaj mieli wieczorami w piątki, co dla mnie oznaczało siedzenie na uczelni od 8.00 do 21.00 bez przerwy, a "im dalej w ciążę, tym było trudniej" ... Ale jakoś to będzie!
Aga trzymam kciuki, żeby z ekonomią jednak było ok :)
I za jutro też trzymam, także nie masz wyjścia musisz zdać ;)

Marta uff... kamień z serca, wiem jak to jest :) Maluch sie przestraszył pogotowia pewnie hihi i postanowił sie aktywować :)
Aga, z tego co opowiadasz wnioskuję, że macie tam samych niełatwych wykładowców. ;) Że też człowiek zamiast przejmować się stanem swojej wiedzy musi się martwić czy jakiś patałach go z nudów nie obleje. Masakra. :/
Będziemy trzymać kciuki. Będzie dobrze. :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

do góry