Widok

WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (11)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie w 11 wątku:)) W dalszym ciągu fajnych rozmów i bezbolesnych porodów życze (to tak na zaś) :)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek, Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87 - 25.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013 (synek, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (Synek, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013

A tu jeszcze link do porzedniego 10 wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-10-t470489,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki Carolajna :)

Ja lecę z psem, no i muszę odebrać małą od mamy (zaprowadziłam ją na czas egzaminu żeby nam domu nie roznieśli w dwójkę...). I weź tu odpocznij ;)

Niee, Mamtu - nie samych na szczęście :). Faktem jest, że w tym semestrze sporo ich się zbiegło, ale np. za "mojego" karnistę dałabym się pokroić - nie dość, że wiedza ogromna, to mega praktyczne przełożenie na zajęciach i mimo, że przedmiot i materia ciężkie to naprawdę wykładowca potrafi "ulżyć" (no i to mój konik przy okazji ;) ). Tak samo sędzina, z którą mieliśmy prawo rodzinne i opiekuńcze - genialna babka. Praktyka i jeszcze raz praktyka. A do tego super ludzka strona, także zdarzają się :)
Aga, dobrze będzie:)) Nie taki diabeł straszny czasem, jak go malują. Moze facet od logiki okaże się być ludzki tym razem. Dasz rade! Ja to wiem:)

Tak sobie pomyślałam o Pandzie. Mam nadzieję, że u Niej i Maluszka wszystko ok i za chwilke odezwie się:)
Panda, mam nadzieję, śpi i odpoczywa.
Oj, Marta - z tym od logiki to nie tak prosto... To jest ktoś w typie "dlaczego pan rozmawia?! ja wykładałem w Sydney! jak pan śmie!" ... Żenada.

Też mam nadzieję, że u Pandy wszystko ok!

Jeszcze przypomniało mi się "Nie znajdą Wam drugiego takiego jak ja! Chcecie żebym wyszedł i nie wrócił?! Wtedy już po Was! Liczę do 3 (i teraz cała sala jednocześnie ma odpowiedzieć "NIEEE") ...
hejka

ktoś się pytal czy do SR Super Mama potrzebne jest zaświadczenie od lekarza- Nie jest potrzebne:)

Kto teraz zaczyna kurs ? Aga chyba Ty ? i kto jeszcze?
Wybieracie się na gimnastykę 18 czerwca? to byśmy się razem ustawiły;)
Dora, tak - ja zaczynam kurs :). 18 właśnie. A o której ta gimnastyka? No bo teoria o 18.00 o ile dobrze pamiętam... Jeśli gimnastyka po to ja chętnie się stawię :D
Aga, faktycznie żenada z tym wykładowcą... Skoro wykładał w Sydney to dlaczego tam nie został? :/ Tak czy siak, kij mu w oko (lub gdzie indziej:)) a Tobie musi dać pozytywną ocenę:)
I lepiej żeby nie igrał z Wami, bo moze kiedyś usłyszeć: dajcie mi człowieka, a znajdę na niego paragraf hehe
Marta, zapomniałam o jednym ważnym "szczególe"... Pan z Sydney (jak twierdzi) ... zwyczajnie cuchnie. Ale dajmy już spokój, bo jeszcze mnie tu znajdzie ;)

Idę w końcu, bo mi się pies posika ;)
Aga no ja właśnie napisałam maila do babeczki i czekam na odp., jak możesz to sprawdź dokładnie o, której rozpoczynasz teorię.
Coś mi teraz świta, że gimnastyka jest chyba w czwartki, czyli chyba 20 tego... zobaczymy co mi odpisze
z drugiej strony bardzo sie obruszylam jak mnie i kolezanke wyproszono z kawiarni kiedy karmilysmy, ladnie zreszta przykryte, nic na widoku. zrobilysmy odpowiednia kampanie i nas przeproszono. to jest ok jak dziewczyna ma dekolt do pepka ale jak sie dyskretnie karmi dziecko to juz nie. inna sytuacja mi sie przytrafila w restauracji jak sie pojawilam z 3 miesieczna Jula, znam moje dziecko w takich wypadkach ona spala budzila na jedzenie i spala dalej i delikatnie nam dawano do zrozumienia ze nie jestesmy mile widzialni bo jej placz moze zaklocac przyjemnosc jedzenia innym gosciom. tez zrobilam afere.

Aga - mam nadzieje ze do przodu egzamin.

Marta - daj znac czy wszystko ok.

ja teraz odliczam do konca 24 tyg bo tu od tego momentu uwazaja plod za dziecko i ratuja jakby sie przedwczesnie urodzilo, do 24tyg nie robia nic poza upewnienem sie ze dziecko nie cierpi i pozwalaja spokojnie umrzec.

moj maz juz sie nauczyl nie zadawac glupich pytan w roczaju are you ok jak sie np walne w cos i zwijam z bolu - oczywiscie ze nie ok
Dziewczyny spadam do domku :)

Dorotii do zobaczenia w kinie jakby co :)

życzę wszystkim udanego popołudnia!!
Walerka, wcale Ci sie nie dziwię - też bym się wpieniła... Każdy medal ma dwie strony, to fakt. No i racja - dopóki piersi stanowią obiekt seksualny i specjalnie wylewają się z dekoltu to jest ok, ale jeśli już musisz z nich zrobić "użytek" to jesteś "be", mimo starań o zachowanie minimum intymności :/.

Ja przeszłam się z psem i znów mnie boli... Dół brzucha, ale bardziej po prawej stronie...
Dora, zajęcia zaczynają się 18 czerwca o godz. 18.00 . Szukam jakiejś informacji o gimnastyce, ale nie widzę... Generalnie w mailu mam napisane, że "Szczegółowy grafik całego kursu ustalany na pierwszych zajęciach" ....
Aga pewnie ci sie macica rozciaga i uciska na pachwine, takie bole niestety beda, czesc urokow ciazy. albo dziecko gdzies tam sie usadowilo i cisnie.
Aga Twoj kurs sie zaczyna 18. 06 o 18 tej. A moj sie zacznie 23.07 o 19.
Gimnastyka odbywa sie non stop w czwartki o 18tej ( tak mnie informowala ta babka) teraz wyslalam zgloszeniowego maila do niej na czwartek 20.06. o 18 tej.
Walerka, tak właśnie myślałam, tylko wystraszyłam się trochę, bo akurat mi się te bóle zbiegły z generalnym przeciążeniem i były silniejsze niż zwykle... No ale teraz siedzę na tyłku, czytam i się nie ruszam...

Dora, no miałam na myśli ten mój kurs ;). Daj znać co Ci odpowiedzą na tego maila zgłoszeniowego to i ja od razu wyślę :).
Aga jasne, że dam znać:-)
Właśnie rozmawiałam z lekarzem i mogę być spokojna:) Taromentin jest bardzo bezpiecznym lekiem dla Maluszka. Mam brać probiotyk osłonowo na żołądek i watrobę i powinno być lepiej. Młoda też coś tam bardziej pokopała, więc już jest lepiej z moją psychą.

Walerka, takie dekolty do pępka to przyznam, że mi jakoś też zbytnio sie nie podobają. Chyba się starzeje, bo jak miałam lat dwadzieścia to nosiłam takowe, a teraz jak bluzka mi za bardzo odsłoni dekolt to zaraz ją podciągam ;)) Plaża i urlop gdzieś nad morzem to i owszem. Ale tak to wole trochę tajemnicy niż obnażanie się przed całym światem.

Aguś, odpocznij trochę. Mnie też tak czasem pobolewa, ale wystarczy poleżeć lub zrelaksować się chwile i przechodzi. Do następnego razu ;)))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry