Widok

WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (3)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
No to witam w nowym, trzecim. Niech nam brzuchy lekkimi będą. ;)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (syn)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013
Madziulka - 10.09.2013
ania27 - 12.09.2013
haze01 - 13.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013
meg - 23.09.2013
zonkaa - 23.09.2013
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013
Selene - 28.09.2013
dorotiii - 29.09.2013

P A Ź D Z I E R N I K

Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
asia1611 - 12.10.2013
panda - 14.10.2013
Aga -18.10.2013
XXX - 18.10.2013
olimpia20111 - 19.10.2013
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013
Rudi26 - 22.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
walerka - 26.10.2013
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013
Apoloniaa - 29.10.2013

I link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=450681&c=1&k=16&hl=8055708#op8055708
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z racji tego, że nieuchronnie dobijamy do kolejnej 'pięćsetki' pozwoliłam sobie na założenie nowego wątku.
sonia85, ale Ksawery, jak na takiego malucha, doskonale sobie radzi z tymi rozstaniami. Młody w tym wieku mniej więcej poszedł do żłobka i przez pierwszy tydzień płakał przy każdym moim wyjściu. Oby Was tylko nie rozłożyło.
Ksawery miał lekki katar, więc mam nadzieję, że jemu się nie rozkręci. Zwłaszcza, że jutro planujemy urodzinową imprezę. Ja sobie na noc chyba zapodam kurację czosnkową i wodę z miodem i cytryną i będę trzymać kciuki żeby pomogło.

Dzisiaj Ksawery miał pierwszy kryzys. Pożegnał się ładnie ze mną a potem jak wychodziłam to zaczął płakać :/ No ale cóż. Będzie dobrze. Dzisiaj taki dzień byle jaki że nikt nastroju nie ma. Ja właśnie dlatego zdecydowałam się go teraz dać żeby jak drugie się urodzi on już był przyzwyczajony do chodzenia do przedszkola. Nie dałabym rady z dwójką zwłaszcza, że przez pół roku nie ma mojego męża i jestem sama.
Musimy się jakoś umówić. Wybrać znak rozpoznawczy czy coś. ;)
Mi az nie chce sie wierzyc,ze jest kwiecień, a nie styczeń czy luty :( Wszystko w tym roku sie opóźni i pewnie część warzyw i owoców też pomarznie i nic z tego nie będzie.

Ja to nie jestem wielka fanka kawy, ale jesli juz pije to tylko rozpuszczalna albo z expressu. I tez od czasu do czasu sobie wypije taka cafe late :) Szczególnie jak mam okazje wypić kawę z expresuu, to zawsze skorzystam nawet w ciąży:)

Dziewczyny również sie wybieram na warsztaty 15 kwietnia, takze mam nadzieje, że troche nas sie uzbiera forumowiczek :)
Walerka, a Was co dopadło? Co Małej?

Za długa ta zima w tym roku, dlatego wszyscy tak chorują. Organizmy osłabione i wyczerpane, słońca brak. Nawet nie ma jak 'doładować baterii'.
ja pije kawe tylko ograniczylam do jednej i jak ide do kawiarni to prosze o jeden shot a nie dwa. w pierwszej tez pilam, nie umiem bez kawy zyc.

ja tez mam nadzieje ze mnie ominie cukrzyca ciazowa, w pierwszej ciazy mi sie udalo.

Julka mi sie pochorowala, siedzi w domu, a ja kombinuje - pol dnia ja z pracy, pol dnia maz.
dorotiii, a dlaczego nie chcesz jeszcze raz spróbować od września? Może do tego czasu Twój synek dojrzeje do rozstania z mamą na kilka godzin. Zawsze to byłoby jakieś odciążenie dla Ciebie.
Sonia85 - kup sobie syrop prenalen, jest rewelacyjny na takie przeziębienie.ja sie nim leczyłam jak mnie te choróbska złapały.

Aga-mam pytanie do Ciebie, gdzie przyjmuje dr Leszczeńska, do której idziesz na usg?
sonia super że synek tak ci się zaklimatyzował :) ja z moim w październiku chodziłam na adaptację i miał iść do przedszkola ale nie robił nic oprócz wydzierania się i spazmowania nawet jak z nim byłam. Jak nie wył to robił z nerwów mega rozpierduchę i panie po 2 dniach powiedziały żebyśmy 3 dnia nie przychodzili - zaznaczę że to było prywatne przedszkole. Także nie dał się skubany. Jak będzie maluszek w domu to nie zdecyduje się go we wrześniu zapisać także będę siedzieć z dwójką w domu więc zapowiada się ciekawie.
sonia85, trzymaj się. A jak Ksawery? Poszedł do przedszkola? Nic go nie bierze?
W razie czego łyknij sobie Paracetamol, na ból głowy pomaga przynajmniej.
Kurcze a ja przez tą beznadziejną pogodę znowu chora. Przeziębienie boli głowa i katar :/ Niech mnie ktoś dobije...
Mamtu no właśnie pada, już patrzeć na ten śnieg nie mogę wrrr
Żonkaa ja piję 1-3 kaw w tygodniu z ekspresu. Kawę normalnie można pić, tylko nie za dużo dziennie. O ile dobrze pamiętam to nie powinno się przekraczać dziennie 200 mg kofeiny. Więc do dwóch kaw dziennie można pić. Ja akurat rzadko kawę piję, bo piję sporo herbaty.
żonkaa, ja na początku kawę odstawiłam, potem wróciłam ze względu na zaparcia, które zaczęły mnie męczyć (kawa przeczyszcza). Teraz wypijam 1-2 słabe kawy z mlekiem. Staram się tylko uzupełniać magnez, tak w razie czego. :)
Dzięki. Czyli poczęstunek akurat dla tych ciężarnych, które z bólem serca i żołądka przechodzą na dietę. ;)

Czy u Was też tak ciągle pada? U mnie teraz to się kompletnie pogoda posypała. :/
Dziewczyny, takie pytanko. Pijecie kawę? Bo ja pijam max 1 rozpuszczalną z mlekiem dziennie, czasem w ogóle, a w weekend jak jesteśmy u kogoś na gościnie to zdarza mi się i 2 słabe wypić, ale niektórzy się na mnie dziwnie patrzą, że w ciąży kawę piję...
małą butelkę wody dostaje się na początku, więc lepiej jeszcze coś extra wziąść. Dostaje się też batnik crunchy i w przerwie są ciesteczka sante na korytarzu.
Mamtu trzymam kciuki za Twoją silną wolę :) Ja swojej nie posiadam jeśli chodzi o jedzenie :) Ale wierzę, że Wam dziewczyny się uda :)
A dają coś do picia czy trzeba wziąć swoje?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry