Widok

WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE mamusie #22#

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nasza lista

****WRZESIEŃ****
Agaaa (Gusia) 01.09 córeczka
natka1 02.09.gdańsk wojewódzki córeczka
lullu - 3.09 gdynia
stokrota15 05.09 Wejherowo córeczka
Cytrynka 05.09 Gdańsk Zaspa, synek
xyz124 06.09 Wejherowo synek
kicia_basia 06.09 synek
Myniaagusia 09.09
kasia0075 12.09 Gdańsk Wojewódzki, córeczka
jolka1985 18-25.09 Gdańsk Zaspa, synek
Asia84 19.09, synek
kamda 21.09 synek
Ententino 22.09 Redłowo ,synek
INA1978 30.09 Redłowo, córeczka

****PAŹDZIERNIK****
MadziaH 01/02.10 Wejherowo, synek
AgusiaGda 02.10 córeczka
monika987 02.10 Puck córeczka
moka 12.10 Wejherowo, synek
lula 17.10
agitka 17.10 Gdańsk Wojewódzki, córeczka
Kolorowa Parasolka 22.10 synek
aleksandra27 26.10 Gdańsk Wojewódzki, synek

no to witamy w kolejnym wątku :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzieki za informacje aleksandra chełm troszke daleko ale wcisne w wyszukiwarce 5-10-15 i przedzwonie moze maja gdzies blizej.
a co do koszul do szpitala ogladałyscie juz cos dziewczyny w akpolu sa jakies fajne?
mnie dzisiaj całą noc bolała lewa strona brzuszka sam dół- którys raz z kolei - . wziełam dwie nospy,, a i tak nici ze spania. ale lekarz powiedział ze musze przecierpiec to macica uciska na pachwiny i powoduje jakies skurcze - takze trzeba sie pomeczyc :)
ja napewno bede miała drewniane
ogólnie sie nie znam ale nie wyobrazam sobie wizualnie miec w pokoju z meblami łózko turystyczne jakos mi nie pasuje :)

oczywiście dokupimy ale bedzie słuzyć jak gdzies pojedziemy
czytam że niektóre z was kupują tylko łóżeczka turystyczne. Też sie zastanawiam nad tym. Jak dzidzia bedzie malusia to łóżeczko wstawię do naszej sypialni, potem normalnie do pokoiku a jak podrośnie to łózeczko może służyć i za kojec :)
Tylko że takie co mi sie podobają np greco chyba to kilkaset zł kosztują.. :(

Ogólnie pytam - jakie są plusy i minusy łóżeczek drewnianych a jakie turystycznych? Czy warto kupić turystyczne??
fajnie :) dziekuje bardzo :-)
poszło Asiu :)
tomaszewskajoanna@wp.pl :-)))
tak nawet tam napisalam ale nie widze twojego maila w profilu
Ja doczytalam :-)

Zgadzam sie ze Mama i ja droooogo ale warto tam pojsc i poogladac zeby w ogole wiedziec o co chodzi ;-)

aleksandra27 pisalas w innym watku o pazurkach french za 35 zl, moglabys podac namiary i powiedziec gdzie ta babeczka przyjmuje? :-)
hej dziewczyny :)

Mama i Ja - wedlug mnie sa tam koszmarnie drogie ciuszki i drobiazgi dla dziecka, moim zdaniem warto tam zajrzec tylko ze wzgledu na wózki i foteliki.

Akpol - mimo ze malo miejsca do przeciskania sie z brzuszkiem to polecam bo według mnie sporo atrakcyjnych cen. Chociaz niektore ciuszki dość drogie co niestety nie idzie w komplecie z ich jakoscią.

Ja wszelkie body, pajace itp kupuje na wyprzedazach bo mozna trafic na atrakcyjne oferty.

W tesco na chełmie w 5 - 10- 15 sa jeszcze różowe i niebieskie śpiworki dla dzieciaczków, kilka forumek juz te spiworki kupilo wiec pewnie będa wiedzialy o co mi chodzi. Te śpiworki będą dobre właśnie na taki jesienno - zimowy okres, no i sa przecenione z z ponad 60 zl na niecałe 21 wiec sie opłaca.

Jeśli chodzi o łóżeczko dla dziecka to my będziemy mieli turystyczne Baby Design, starszy synek w takim spal i naprawde narzekac nie mozemy :)

Wózek bedziemy mieli emmaljunga Smart duo Combi :)

uff.... ale sie rozpisałam :) ciekawe czy ktoś doczyta do konca ;)
ale się cieszę, że wsio OK, bo poczatki kiepskie były z tym krwawieniem

3maj się xyz, jeszzce bedziemy się śmiać z tego jak to w ciąży było :)

mnie na poczcie pan dzisiaj opitolił, że ja nie chcę bez kolejki wejść :)

ja odmówiłm, ale jakaś babeczka po 30-tce od razu się pojawiła, że ona musi itd. wobec tej przymusowej sytuacji musiałam skorzystać z jego uprzejmości :)

tego jeszcze ne było :D
ja juz po usg dzidzi- mały waży 1330 lekarz mowi ze waga prawidłowa, przed wizyta odebrała krew i niektore wyniki były poza norma, ale okazało sie ze to tylko brak zelaza i musze łykac codziennie dodatkowo. A pozatym maluch ruchliwy bardzo, ale lekarz powiedział ,że widocznie taki jego urok:)
bóle w dole brzucha jak najbardziej normalne macica uciska na pachwiny i tylko nospe rozkurczowo, szyjka tez nie uległa skroceniu zamknieta- takze jednym słowem wszysciutko z tym moim złośliwym syneczzkiem ok- nawet teraz mnie kopie:)
ja dzis cały dzien w biegu
ostatnie zakupy i porządki przed wyjazdem:)
w sobote jedziemy na urlop koncu na całe 10dni:)
o tak - moja kuzynka dla pierwszego synka miała łóżeczko i pościel z Ikea :P
później żeby zaoszczędzić - zamawiała poszwy szyte na wymiar :P

też wychodzę z założenia, że moja córcia nie musi mieć wszystkiego nowego :)

dzisiaj byłam w lumpku :) kupiłam dla małej 2 pajace, 1 x body z długim rękawkiem, 1 x bluzę polarową zapinaną na guziczki, 1 x rozpinany sweterek i 1 x śpiworek(na szelkach) :) body nowiutkie, reszta używana ale w super stanie :) za całość zapłaciłam 25zł :) z czego śpiworek był najdroższy -7zł :P
cytrynka pamietaj ze ikea ma niestandardowe wymiary poscieli
dzisiaj zrobiłam raut po slepach, nogi mnie bolą jak jasny gwint

nie moge się zdecydować czy łóżeczko drewex hippo, czy z ikei takie białe z ozdobnym wycięciem na górze.

pościel wezmę z ikei bo ładna

widziałam super wanienkę, za TYLKO 180 zł :)

kurde jestem w lesie, musze jeszczze tyle rzeczy kupić...
Ja ogólnie mam podejście troche dziwaczne, bo uważam że nie muszę mieć nowych rzeczy, nowego wózka, łóżeczka itp, wózek odkupiłam od sąsiada w stanie idealnym nowy 850, ja dałam 150 zł razem z torbą, folią i wszystkimi pierdołami, jeszcze gratisowo dostałam ochraniacz do łóżeczka i dwie siaty ciuchów. Łóżeczko kupiłam nowe bo się nie umiałam powstrzymać ;) Pozatem za taką cenę to każdy by kupił :)

Wiadomo jeśli chodzi o ciuszki, parę nowych kupiłam, na wyjście, i jak goście przyjdą oglądać maleństwo, resztę podostawałam, kupiłam używane. Teraz mam tyle tych ciuszków że ledwo się mam gdzie z nimi podziać, a jeszcze dwa kartony idą do mnie pocztą ( no w sumie to 3). Także mam zapasy spore.

Oczywiście skorzystają mamusie z forum które mają podobne podejście a rodzą pare miesięcy po mnie, bo będę rozdawać wszystko co będzie za małe i niepotrzebne :) Wychodzę z założenia że skoro ja za coś nie płaciłam, i ktoś mi oddał z dobrej woli, to ja też nie powinnam brać za to pieniędzy ;)
A ja myslalam, ze taniej niz na allegro sie nigdzie nie dostanie - jednak trzeba bedzie zajrzec do tego Akpola mimo, że nie cierpię łazić po sklepach.
W akpolu są tanie łożeczka - dzisiaj gdzies do wątku wklejałam, na allegro znalazłam łóżeczko które kosztuje 290, a w akpolu dostałam to samo za 190, wziełam bez szuflady więc wyszło mnie 130. Kosmetyków nie kupuję wogólę, bo mój mąż prowadzi hurtownie kosmetyczno- chemiczną więc wszystko mam od niego :) Pieluchami nie handluje za to dla nas specjalnie będzie brał od zaprzyjaźnionego hurtownika o połowę taniej niż jest w sklepach ;)
co do sklepów - mamaija bardzo mi pasuje bo jest przestronny i uporządkowany, sporo miejsca żeby zobaczyć wózki, mebelki ładnie eksponowane itp. W Akpolu szczególnie na dole jest mocno naćkane towarem i mam wrażenie przez to że jest straszny bałagan. Ale za to ciuszki w akpolu są wg mnie tańsze i więcej ogólnie jest różnych drobiazgów (niekoniecznie tych najdroższych firm.)
Witam mamuśki!

Ale piszecie uuuu trudno mi za Wami zdąrzyć..

Jutro mam usg więc prosimy o kciuki.
Troche sie wczoraj zdenerwowałam bo zobaczyłam brązowy śluz na wkładce ale nic nie bolałao a dziś czysto. Ciekawe co to mogło być?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry