Widok
WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE mamusie #22#
Nasza lista
****WRZESIEŃ****
Agaaa (Gusia) 01.09 córeczka
natka1 02.09.gdańsk wojewódzki córeczka
lullu - 3.09 gdynia
stokrota15 05.09 Wejherowo córeczka
Cytrynka 05.09 Gdańsk Zaspa, synek
xyz124 06.09 Wejherowo synek
kicia_basia 06.09 synek
Myniaagusia 09.09
kasia0075 12.09 Gdańsk Wojewódzki, córeczka
jolka1985 18-25.09 Gdańsk Zaspa, synek
Asia84 19.09, synek
kamda 21.09 synek
Ententino 22.09 Redłowo ,synek
INA1978 30.09 Redłowo, córeczka
****PAŹDZIERNIK****
MadziaH 01/02.10 Wejherowo, synek
AgusiaGda 02.10 córeczka
monika987 02.10 Puck córeczka
moka 12.10 Wejherowo, synek
lula 17.10
agitka 17.10 Gdańsk Wojewódzki, córeczka
Kolorowa Parasolka 22.10 synek
aleksandra27 26.10 Gdańsk Wojewódzki, synek
no to witamy w kolejnym wątku :)
****WRZESIEŃ****
Agaaa (Gusia) 01.09 córeczka
natka1 02.09.gdańsk wojewódzki córeczka
lullu - 3.09 gdynia
stokrota15 05.09 Wejherowo córeczka
Cytrynka 05.09 Gdańsk Zaspa, synek
xyz124 06.09 Wejherowo synek
kicia_basia 06.09 synek
Myniaagusia 09.09
kasia0075 12.09 Gdańsk Wojewódzki, córeczka
jolka1985 18-25.09 Gdańsk Zaspa, synek
Asia84 19.09, synek
kamda 21.09 synek
Ententino 22.09 Redłowo ,synek
INA1978 30.09 Redłowo, córeczka
****PAŹDZIERNIK****
MadziaH 01/02.10 Wejherowo, synek
AgusiaGda 02.10 córeczka
monika987 02.10 Puck córeczka
moka 12.10 Wejherowo, synek
lula 17.10
agitka 17.10 Gdańsk Wojewódzki, córeczka
Kolorowa Parasolka 22.10 synek
aleksandra27 26.10 Gdańsk Wojewódzki, synek
no to witamy w kolejnym wątku :)
Dziewczyny, jak mi babka robiłą tą krzywą cukrową to ja ją spytałam czemu nie można wychodzić.
Zapytałamk, czy chodzi o spalanie i przekłamanie wyniku.
Powiedziała mi że nie, ale chodzi o to, że książkowo może się zdarzyć, że po wypiciu glukozy kobieta zemdleje.
Dzieje się to rzadko, ale to jest przyczyna dlaczego nie można chodzić, a wręcz trzeba na pupci siedzieć i czekać grzecznie godzinkę.
Ja robiłam badania na Jąskowej więc wykalkulowałam że szybciutko do Akpolu skocze, ale mnie pilnowały i nie było gadki :)
Agitka, brzusio masz słodkie :) jak my wszystkie z resztą :)
Zapytałamk, czy chodzi o spalanie i przekłamanie wyniku.
Powiedziała mi że nie, ale chodzi o to, że książkowo może się zdarzyć, że po wypiciu glukozy kobieta zemdleje.
Dzieje się to rzadko, ale to jest przyczyna dlaczego nie można chodzić, a wręcz trzeba na pupci siedzieć i czekać grzecznie godzinkę.
Ja robiłam badania na Jąskowej więc wykalkulowałam że szybciutko do Akpolu skocze, ale mnie pilnowały i nie było gadki :)
Agitka, brzusio masz słodkie :) jak my wszystkie z resztą :)
dziewczynki co do krzywej to babak wczoraj na szkole rodzenia wyjasniała
50 po lekkim sniadanku nie na czczo
75 juz musi byc na czczo
po obu chodzic nie wolno i glukometrem jak u mnie sie tego nie robi , chyba,że dodatkowo potwierdza sie wynikiem z krwi .
A wogóle to fajna rzecz ta szkoła rodzenia - przynajmniej cwiczenia, wykład tez pewnie bedzie ok, ale narazie wiekszosc czasu zajeła babka reklamujaca banki krwi- powinno by to po wykładzie dla chetnych.
A na cwiczenia moj narzeczony stwierdził ze z checia bedzie chodził, chociaz tak jak patrzyłam wiekowo to chyba my jestesmy tam najstarsi, reszta sama młodzież , a ja juz prawie 29 , o 32 ale dobra zabawa- najgorszy był dla mnie relaks 10 minut lezenia- na płaskim nie wytrzymałam ze zgagusia i sobie siedziałam na łóżku.
Kobietka tez mowiła ze na zgage nic sie nie zrobi tak jest i nie ma cudownego leku czy diety jak mi sie chce to mam jesc i juz .
50 po lekkim sniadanku nie na czczo
75 juz musi byc na czczo
po obu chodzic nie wolno i glukometrem jak u mnie sie tego nie robi , chyba,że dodatkowo potwierdza sie wynikiem z krwi .
A wogóle to fajna rzecz ta szkoła rodzenia - przynajmniej cwiczenia, wykład tez pewnie bedzie ok, ale narazie wiekszosc czasu zajeła babka reklamujaca banki krwi- powinno by to po wykładzie dla chetnych.
A na cwiczenia moj narzeczony stwierdził ze z checia bedzie chodził, chociaz tak jak patrzyłam wiekowo to chyba my jestesmy tam najstarsi, reszta sama młodzież , a ja juz prawie 29 , o 32 ale dobra zabawa- najgorszy był dla mnie relaks 10 minut lezenia- na płaskim nie wytrzymałam ze zgagusia i sobie siedziałam na łóżku.
Kobietka tez mowiła ze na zgage nic sie nie zrobi tak jest i nie ma cudownego leku czy diety jak mi sie chce to mam jesc i juz .
a ja byłam na "50" na czczo :/ czyli też wynik mógł być inny... :P
myślałam, że tak jak przy "75" powinnam być bez jedzenia :P
no i właśnie tak sobie myślałam o tym badaniu zwykłym glukometrem - że po co mam iść do AM skoro glukometr ma moja Mama ;) kupię glukozę, zasiądę przez TV i 2 godzinki szybciej w domku zlecą ;)
coś mi nie pasowało :)
myślałam, że tak jak przy "75" powinnam być bez jedzenia :P
no i właśnie tak sobie myślałam o tym badaniu zwykłym glukometrem - że po co mam iść do AM skoro glukometr ma moja Mama ;) kupię glukozę, zasiądę przez TV i 2 godzinki szybciej w domku zlecą ;)
coś mi nie pasowało :)
agusia, nie chce cie straszyc ale maja przekroczona nrme na 50 na bank bedziesz miala przekroczona 75
m szybciej zrpbisz wynik tym lepiej dla ciebie (ale to pestka) bo to tym lepiej dla twojej malej
jak masz za duzo cukru w organizmie to jej sie tez dostaje
efektem tego moze byc powiekszenie dzidzi w stpsunku co do jej wieku (ja tak mam - maly jest o 3 tyg 'za duzy') a takze klopoty z sercem u szkraba
nie zwlekaj wiec tylko marsz robic badania !
m szybciej zrpbisz wynik tym lepiej dla ciebie (ale to pestka) bo to tym lepiej dla twojej malej
jak masz za duzo cukru w organizmie to jej sie tez dostaje
efektem tego moze byc powiekszenie dzidzi w stpsunku co do jej wieku (ja tak mam - maly jest o 3 tyg 'za duzy') a takze klopoty z sercem u szkraba
nie zwlekaj wiec tylko marsz robic badania !
z ta glukoza to roznie np ja dzis robilam i musialam byc na czczo. W dodatku lekarz prowadzacy kazal mi wypic w domu i po godzinie zrobic badanie, tak tez wczoraj zrobilam a babka w laboratorium, ze to pierwszy taki przypadek i nie zmierzy mi... wiec dzis musialam drugi raz pic to swinstwo, a mierzyla glukometrem... wiec co przychodnia to inna praktyka na to wychodzi