Widok

Wakacje 2020

Pewnie nie tylko ja jestem w takiej sytuacji, ze juz jakis czas temu wykupiłam wakacje za granicą, dokładnie w Turcji.
Plan jest na początek września i teraz sama sie zastanawiam, czy do tego czasu bedzie na tyle bezpiecznie aby polecieć.
Zaliczka jest zapłacona, reszte mamy wpłacic na początku sierpnia. Czy do tego czasu biuro nie zbankrutuje ?

Ktoś jest w podobnej sytuacji ? Podzielcie sie :)
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 49

> czy do tego czasu bedzie na tyle bezpiecznie aby polecieć

Zły adres. Nie pytaj na Forum, ale zwróć się do wróżki ;)
popieram tę opinię 122 nie zgadzam się z tą opinią 12

Ja wiem kto wie :

https://www.planeta.pl/Ciekawostki/Koronawirus-zagraza-Polsce-Jackowski-sie-cieszy-umrzemy-wszyscy
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 7

A ktoś odwołuje swoje wycieczki ?
Co WY robicie ze swoimi planami urlopowymi na sierpień/wrzesień ?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 25
Trudno powiedzieć, kiedy otworzą lotniska czy kiedy będzie mozliwe bezpieczne podróżowanie. Eksperci różnie szacują szczyt zachorowań oraz koniec pandemii.
My mieliśmy lecieć 1-8.04 do ZEA. Biuro podróży odwoływało wycieczki chronologicznie zgodnie z terminem wyjazdu. Do wyboru był voucher, zmiana terminu/kierunku lub (po wprowadzeniu specustawy) zwrot pieniędzy. Natomiast biura podróży mają teraz aż 180 dni na zwrot pieniędzy (liczone od dnia anulacji imprezy turystycznej).
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 3
Na początku całej paniki koronawirusowej przenieśliśmy wycieczkę, na którą mieliśmy lecieć w maju (też turcja dokładnie z TUI) na 13ego września i również się zastanawiamy czy polecimy. Ciężko na tą chwilę coś prorokować. Na to się składa zbyt wiele czynników. Nawet jak u nas już będzie spokojnie to być może tam będzie jeszcze źle.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 5

My mamy na sierpnia i czekamy. Obawiamy się,że latem w Afryce będzie kumulacja, a tam się wybieramy. Ale Jak wszyscy będą rezygnować, to te biura faktycznie polecą. My jak się nie da bierzemy voucher i pojedziemy najwyżej w następne wakacje.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 20

Albo zostaniecie z voucherem bo biuro upadnie
popieram tę opinię 57 nie zgadzam się z tą opinią 7

W Afryce są takie choroby na które nie ma lekarstwa że nawet sobie nie wyobrażasz! Sam mało nie umarłem zachorowawszy na Malarię,i jeśli nie boisz sie Żóltej Febry,Eboli,Cholery,Malarii i innego dziadostwa to jedź bo ten śmieszny wirus panujący teraz to mały pryszcz na pośladku.
popieram tę opinię 106 nie zgadzam się z tą opinią 18

W tym roku bym niczego nie planował, raczej minimalizował straty i trzymał kasę na trudniejsze czasy , które nadejdą.
popieram tę opinię 71 nie zgadzam się z tą opinią 8

A dla minusujących i**otów informacja że pracowałem i mieszkałem kilka lat w Sierra Leone,na takim zad*piu że nawet wasza wyobraźnia tego nie ogarnie, więc wiem o czy piszę
popieram tę opinię 56 nie zgadzam się z tą opinią 15

nawet jak biuro padnie, to klienci są bezpieczni, i odzyskają pieniądze. od kliku lat mamy turystyczny fundusz gwarancyjny, który jest utworzony między innymi na takie okoliczności
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 36

Czym się zajmowałeś?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Taaa gwarancyjny... a jak biuro upada to wracasz do domu nawet w drugim dniu pobytu i nikt nie pyta czy miales byc jeszcze szesc czy osiem dni dluzej...
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 9

nie spinaj się tak ..
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 6

Dokładnie, moim zdaniem ten rok będzie białą plamą w życiu większości z nas jeśli chodzi o spotkania towarzyskie, podróże czy koncerty (cieszę się, że jednak nie kupiłem kilku drogich biletów na Iron Maiden w lipcu). Jeśli ktoś śpi na milionach to pewnie może sobie pozwolić na jakieś podróże ale osobiście przyjąłem taktykę oszczędzania jak się da na wszystkim i zaciśnięcia pasa, bez zbędnych wydatków. Nowy telewizor kupi się później, Turcję zwiedzi nie w tym roku a w przyszłym.
popieram tę opinię 56 nie zgadzam się z tą opinią 8
Ja tez miałam jechać do Turcji w lipcu ale bardzo się boję bo tam koronawirus szaleje z dużą mocą. Nie wiem co mam zrobić bo boje się plajty biura podróży. Nie mam zamiaru narażać rodziny a biurowe związku z pandemią uważam ze ma zakichany obowiązek oddać nam zaliczki. Powinno samo być ubezpieczone nie tylko my klienci na których chcą się wypiąć. Jakim prawem mam czekać aż 180 dni na swoje pieniądze?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 20

Czy przeczytałeś umowę/regulamin przed wpłaceniem zaliczki?
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wydobycie minerałów
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 0

Za rok możesz nie żyć. I co Ci po pieniądzach.
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 29
do góry