Widok
Ale wczoraj miałam wieczór :) Zadzwonił do mnie teść i zabrał mnie do knajpki :) Na początku trochę niezręcznie się czułam w gronie samych facetów po 50-tce, ale potem jakoś się rozluźniło :) Z tego, co wiem, to chyba chciał się mną pochwalić przed kolegami :) hihi
Dziś chce mnie znów zabrać ze sobą, ale tym razem będzie teściowa :) Będzie raźniej :)
Dziś chce mnie znów zabrać ze sobą, ale tym razem będzie teściowa :) Będzie raźniej :)
Tata Piotrka organizuje kursy angielskiego dla zaawansowanych :/ w kręgu swoich znajomych byłych żołnierzy :/ Oni gadali cały czas po angielsku, ponieważ większość z nich nie była z Polski.
Teściu wie, że kiedyś trochę uczyłam w szkole i powinnam znać ten język, ale właściwie ja nic nie rozumiałam :/ ponieważ miałam dużą przerwę w nauce angielskiego. Na zjazdach to nie nauka - co 2 tyg. po 90, żeby zakuć.
Owszem rozumiałam trochę, ale żeby coś powiedzieć to klęska ;) I dzisiaj chyba będzie to samo :) To fajni ludzie, mówią ciekawe rzeczy, ale wolę się nie odzywać. Teść liczy na to, ze się otorzę, zebym nie wstydziła się pogadać, ale to nie wstyd, tylko mam mały zasób słów :)
Anglik do mnie coś mówił, zanim rozgryzłam początek, on kończył zdanie :) i połowy nie kumałam :) Całe szczęście, ze ten gość mówi po polsku :) I jako tako rozmowa się kleiła :)
Teściu wie, że kiedyś trochę uczyłam w szkole i powinnam znać ten język, ale właściwie ja nic nie rozumiałam :/ ponieważ miałam dużą przerwę w nauce angielskiego. Na zjazdach to nie nauka - co 2 tyg. po 90, żeby zakuć.
Owszem rozumiałam trochę, ale żeby coś powiedzieć to klęska ;) I dzisiaj chyba będzie to samo :) To fajni ludzie, mówią ciekawe rzeczy, ale wolę się nie odzywać. Teść liczy na to, ze się otorzę, zebym nie wstydziła się pogadać, ale to nie wstyd, tylko mam mały zasób słów :)
Anglik do mnie coś mówił, zanim rozgryzłam początek, on kończył zdanie :) i połowy nie kumałam :) Całe szczęście, ze ten gość mówi po polsku :) I jako tako rozmowa się kleiła :)
yaira : jesli chodzi o zwierzaki w domu i dziecko to wszystko da sie pogodzic tylko nie mozna byc nadwrazliwym ja napoczatku szlalam jak tylko dziecko dotykalo dywanu lub podlogi doprowadzilam do tego ze moj syn zaczol sie nieprawidlowo rozwijac od ciaglego noszenia na rekach po rozmowie z lekarzem przestalam sie przejmowac a nawet mam pare zdjec jak moj wielki kot spi przytulony z moim malutkim synkiem .ze spacerami z psem tez nie bylo problemu mialam takie dosc sztywne nosidelko zakladane na ramiona i bralam synka i pieska na spacerek dookola bloku a na dluzsze spacery wychodzilam popoludniu jak mialam juz kogos do pomocy:)
uspokoilas mnie troche...bo ja od zawsze mialam psa i wiem ze dam rade...ale ostatnio tesciowka stwierdzila ze dziecko i pies...to...nie dam rady i wogole a przeciez jak rodzi sie dziecko i ktos mial psa to go nie wyrzuca...wiec jak sie urodzi i bedzie juz pies to beda zyc razem...i to chyba lepiej dla rozwoju dziecka no nie?
allegro Majka22-GDY ZAPRASZAM!!!FAJNE CIUSZKI ZA GROSZE
allegro Majka22-GDY ZAPRASZAM!!!FAJNE CIUSZKI ZA GROSZE
pmagdalenko byłam wczoraj na spotkaniu z babeczką w sprawie karty kredytowej. Zgodziłam się na nią, ale nie jestem jakoś do niej do końca przekonana :/ Nie chcę wpaść w coś, żeby potem nie ponosić konsekwencji :(
Pytałam się w banku o tą promocję i kobieta powiedziała, ze owszem jest taka, ze karta jest za darmo, ale jeśli jej nie będę używać, to wtedy ona kosztuje 30 zł. Ta z kolei twierdzi, ze w tej promocji jest zupełnie za darmo i mogę z niej zrezygnować, kiedy będę chciała.
Zadzwoniłam na citiphone i tam mi powiedziano, że jest taka i taka promocja :/ Zakręciłam się.
Pytałam się w banku o tą promocję i kobieta powiedziała, ze owszem jest taka, ze karta jest za darmo, ale jeśli jej nie będę używać, to wtedy ona kosztuje 30 zł. Ta z kolei twierdzi, ze w tej promocji jest zupełnie za darmo i mogę z niej zrezygnować, kiedy będę chciała.
Zadzwoniłam na citiphone i tam mi powiedziano, że jest taka i taka promocja :/ Zakręciłam się.
to był tylko wniosek o taką kartę, nie było żadnej umowy :/
Podalam tam swoje dane :/ ona poprosiła mnie, żebym rano jej przesłała na maila ksero dowodu, ale napisałam jej, że rezygnuję z tej karty, że się namyśliłam i nie chcę. Odpisała mi owszem, ale że skoro jestem w tym samym banku, co ta karta, więc jej to ksero nie jest potrzebne i już wniosek złożyła w biurze. Kartę mi prześlą i wtedy mogę z nij zrezygnować w ciągu 14 dni.
Podalam tam swoje dane :/ ona poprosiła mnie, żebym rano jej przesłała na maila ksero dowodu, ale napisałam jej, że rezygnuję z tej karty, że się namyśliłam i nie chcę. Odpisała mi owszem, ale że skoro jestem w tym samym banku, co ta karta, więc jej to ksero nie jest potrzebne i już wniosek złożyła w biurze. Kartę mi prześlą i wtedy mogę z nij zrezygnować w ciągu 14 dni.
Elfik, ja nigdy niczego nie wezmę z Citybanku... Tamtejsi przedstawiciele mają tak wyśrubowane limity, że klientowi wmówią każdą bzdurę... Kilka miesięcy temu była potężna afera w tym banku - związana ze sprzedażą danych klientów. Ja jestem przekonana, że dane mojego taty wyszły poza bank - odkąd tam założył konto, ciągle ktoś do niego dzwonił z różnymi propozycjami. Wiem też, że często przedstawiciele City fałszowali dane o zarobkach klienta, aby ten dostał kartę złotą lub platynową, na która de facto nie było go stać (też przypadek z rodziny).
ja niedługo będę w Capitanie Cooku z rodzinką :)
Dostałam świetną wiadomość od Piotra :))))))) Przyjeżdża jutro :)))))) załatwił sobie wolne, będzie po południu :))))) Ale się cieszę. Nie będę odczuwała, że tak go długo nie ma :)))))) Tylko szkoda, że mam zjazd w weekend :/ Ale to nic, ważne, że będzie :))))))))
Dostałam świetną wiadomość od Piotra :))))))) Przyjeżdża jutro :)))))) załatwił sobie wolne, będzie po południu :))))) Ale się cieszę. Nie będę odczuwała, że tak go długo nie ma :)))))) Tylko szkoda, że mam zjazd w weekend :/ Ale to nic, ważne, że będzie :))))))))
z komodą, a w zasadzie to chyba bufet bardziej...
Mystic ja wiem że bydgoskie meble są bardzo dobre ale po pierwsze za drogie a po drugie nie ma tam takiej idealnej rozmiarowo dla nas
w ogóle chciałam coś z antyków tylko kolor ciężko dopasować, potrzebuję najlepiej wenge albo ewentualnie ciemny orzech
najgorsze jest to ze mam ławę pod tv z brw i muszę też do tego dopasowac, najwyżej kupię do kompletu z brw komodę i już...jak niczego nie znajdę
Mystic ja wiem że bydgoskie meble są bardzo dobre ale po pierwsze za drogie a po drugie nie ma tam takiej idealnej rozmiarowo dla nas
w ogóle chciałam coś z antyków tylko kolor ciężko dopasować, potrzebuję najlepiej wenge albo ewentualnie ciemny orzech
najgorsze jest to ze mam ławę pod tv z brw i muszę też do tego dopasowac, najwyżej kupię do kompletu z brw komodę i już...jak niczego nie znajdę