Widok

Wiesiolek.Kto brał?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny,wreszcie mam coś na kształt okresu.Chcę zacząć brać wiesiołek.Na opakowaniu pisze że trzeba brać 1 kapsułkę,ale jak się bierze pierwszy raz to nawet 3 razy dziennie.Ponoć dobrze wpływa na śluz płodowy.Mam nadzieję że mi pomoże i uda się w tym cyklu.Czy któraś z Was brała wiesiołek i czy pomógł w zafasolkowaniu.Jak długo go brałyście,tzn.ile cykli zanim przyniósł "pożądane"efekty.Proszę o odpowiedź.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja brałam Oeparol w kapsułkach,jedną dziennie.

Czy pomógł nie mam pojęcia,brałam go tylko 1 miesiąc więc chyba nie zdążył :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Asiula,a dlaczego nie zdążył?Tak szybko zaszłaś w ciążę?
Zaszłam po półtora roku leczenia więc nie tak szybko.Ale akurat wiesiołka zaczęłam brac w ostatnim cyklu w którym się udało więc nie mogę jednoznacznie stwierdzic czy akurat on pomógł.
Bardziej jestem skłonna stwierdzic,że to efekt leczenia ale nie wykluczone,że poprawił śluz i zaskoczyło.Tego już się nie dowiem:)

Powiem Ci,że napewno nie zaszkodzisz sobie gdy będziesz go brała.
nikt nie brał?
Ja brałam wiesiołka... i jestem w 5 tygodniu ciąży:) na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc...
kiedyś czytałam na innym forum, kobiety rozmawiały na temat wiesiołka, które starały się zajść kilka lat... fajnie się czytało, bo wątek był stary i każda mała suwaczek z dzidziusiami:)
image
image
malinka - widziałam w starających się, że test Ci wyszedł negatywny... a jaka czułość była tego testu? ja miałam ten najczulszy i zrobiony w dniu spodziewanej miesiączki też wyszedł negatywny... 4 dni później powtórzyłam test i wyszła bardzo słaba kreska...
image
image
Mar-chew naprawdę?No to mi teraz dałaś do myślenia.Tylko że ja mam takie malutkie krwawienie.Zobaczę jak się utrzyma to znaczy że wszytko po staremu i tylko cykl się przedłużył.Jak nie będzie się utrzymywał to zrobi test,ale raczej na ciążę nie liczę.
Test który robiłam był też z tych super czułych,można go było robić jeszcze przed spodziewaną miesiączką.
ja tez brałam Operol przez 3 isiace,napewno wypływał na jakość sluzu i to od początku ale ja brałm 3x1 przez całe 3 misiące, w ciązy niestety nie jest alke napewno wiesiłek dobrze wpływa na śluz
Paula wielka szkoda.A długo się już starasz?My dwa cykle po odstawieniu pigułek,od tego chcę brać wiesiołek.
paula bralas wiesiolek przez cale 3 miechy- codziennie?
Pamietajcie, ze wiesiolek bierze sie tylko do owulacji.
image
image
No właśnie Paulla,Iza ma rację.Wiesiołek to tylko do owulacji,bo potem może przyczynić się do poronienia z tego co wiem,bo powoduje skurcze macicy.Może spróbuj znowu zacząć wiesiołek ale tylko do momentu owu,a potem odstaw.Może tym razem zadziała.
Jeśli chodzi o moje branie wiesiołka to wczoraj wzięłam jedną kapsułkę bo miałam lekkie krwawienie.Dziś nić nie ma,więc nie wiem czy brać.Raczej to nie ciąża,choć dla pewności zrobię za jakieś 4-5 dni znowu test.Wiem że jednej dziewczynie wynik pozytywny wyszedł po 3 godzinach!Niezłe są te testy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie brałam go przez całe 3 miesiące,tylko do jajeczkowania,hehe
Prowadze też naturalną metode obserwacji, staramy sie ponad rok ok 1,5 raz poroniłam a teraz nic nie wychodzi a ostatni cykl trwał 78dni i dzsiaj sie zakończył poi luteinie,ale ja mam PCO wiec pewnie jeszcze sobie poczekam
Ojej strasznie długi cykl!Mój ma teraz 40dni.Myślałam że wczoraj dostałam okresu,ale dziś już nic nie ma.
Hehe malinka to moze zatestuj raz jeszcze :D
U mnie takie cykle to norma ja mówie ze mam krótki cykl jak ma 43/45dni więc już się przyzwyczaiłam 3mam kciuki zeby jednak był plus :D
Ja brałam wiesiołka przez dwa cykle i muszę powiedzieć że w drugim cyklu zauważyłam bardzo dużą poprawę śluzu. A i zaszłam w ciążę właśnie w drugim cyklu :))) Polecam!!!
image
image
heja kiedy dokladnie mam brac wiesiołek??
Ja biore wiesiołek OEPAROL wiem ze do owulacji tylko od kiedy brac ja mam brac 2 tab. dziennie.
Staramy juz ponad 2 lata mysle ze wiesiolek pomoze ;)
Prosze odpiscie mi
po 3 godzinach od czego ???
ja oeparol brałam w trakcie ciąży, aby mniej wody się we mnie zatrzymywało, choć nie czułam, aby pomogło
image
image

[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/859
Zrobiłam drugi test,niestety negatywny:-(Wróciłam od znajomych,poszłam do łazienki i widzę trochę krwi,ale malutko w porównaniu do poprzednich @.Boję się że znowu zniknie,bo już tak miałam przez te kilka dni.Zacznę więc liczyć nowy cykl od dziś.I od jutra zastosuję wiesiołek,będzie co ma być.
Ja brałam Oeparol 3 razy dziennie po 2 kapsułki. Pomógł już w 1 cyklu łykania. Z tym, że u mnie nie było wcale śluzu płodnego zanim zaczęłam łykać wiesiołek.
To, że wiesiołek bierze się tylko do owulacji, to pewnie wiesz...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
O Ewwa to widzę w Twoim przypadku pomógł.Ja wzięłam wczoraj i dziś po jednej kapsułce,ale dziś jeszcze wezmę na noc.I zacznę brać może 3 razy dziennie po 1.Tylko w sumie nie wiem od kiedy liczyć pierwszy dzień cyklu,bo to moje krwawienie to takie mizerne,w sumie to od wczoraj coś tam jest,ale słabiutko,jak nigdy wcześniej.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

do góry