Widok

***Wiosenne Mamusie 45:) ***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to kolejny wąteczek:)
I mam nadzieję aktualna lista:

Lista:
MARZEC:
betti 174 01.03 /dziewczynka MAJA
daguś 05. 03 / synek Maksymilian
yecath 07.03/ dziewczynka ANTONINA/ Wejherowo
skarlet 07.03 /dziewczynka MAGDALENA/Kliniczna
Gugiś 09.03 /dziewczynka NIKOLA
a-cha 10.03 /dziewczynka ANIELA
Karolina0010 15.03 /chłopiec
marta82 17.03 /chłopiec JAŚ / Elbląg -Królewiecka
parma 20.03 / dziewczynka NINA-KRISTIN
kropka3103 20.03 / chłopiec SZYMON
zabka1 20.03 /dziewczynka
mała757 23.03 /dziewczynka
Myszka1 24.03
aleksandraa20 25.03 / dziewczynka KINGA
ICHILEC 26.03 /chłopiec DANIEL
Mini Mini 26.03 /chłopiec JAŚ / swissmed
helenka 27.03 / dziewczynka

KWIECIEN:
liski 05.04 / dziewczynka
Agnieszka83. 07.04
irmus 07.04
zaskoczona 09.04
kraska 14.04 / chłopiec?
anulka28 15.04 / chłopiec
różyczka 17.04 / chłopiec
ślimac 11-20.04 / chłopiec
*an.ma* 23.04
beszka 25.04 / chłopiec JAŚ
muxa! 26.04
madziahome 27.04

MAJ:
Ela 03-04.05 - chłopiec :)
na.cia 4.05 - ponoc dziewczynka :)
geoida 07.05
wesolka 20.05 dziewczynka/ WIKTORIA
gosia_dim_ 23.05
Kajagsm 23.05
aanka122 (musia26) 25.05
ssylwia 26.05
neneczka 28.05 dziewczynka??? / wejherowo
bemaz 31.05 dziewczynka/ LENA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
yecath dziękuję ci bardzo, ale ja jestem z Elbląga, a teraz nawet spoza, bo mieszkamy z mężem za miastem; jeszcze raz dzięki :)
Ach, jeszcze chciałam się zapytac mamusiek po 30 tc, jaką wagę mają wasze maleństwa. Strasznie mnie denerują ci lekarze, że moja dzidzia jest duża!!!???
Gugiś, jak byłam na badaniu w 32 tyg. to Mały ważył 1980 gr i pani dr powiedziała, że przy takim przyroście wagi będzie prawdopodobnie miał powyżej 4 kg przy urodzeniu. a Tobie jaką wagę przepowiadają dla dzieciątka?
No to mnie teraz przestraszyłaś, bo ja byłam w 33 i niunia miała 2400 i powiedział mi , że jak tak dalej pójdzie to mnie 23 lutego na wywołanie da, a termina mam na 9 marca.
przepraszam, nie chciałam Cię zdenerwować. Najważniejszy jest spokój.Ale wszystko chyba zależy od tempa tycia dziecka, prawda? Nie musi być cały czas takie samo. Może Twoja córcia teraz przybiera wolniej.
Nie martw się na zapas, ważne aby Maleństwo było zdrowe
Gugiś, nie ma się co martwić, nasza Mała też jest dość duża. W 33 tc miała 2100 g. I tak jak Daguś napisała, każde dziecko ma swoje tempo, może teraz trochę przystopuje. Poza tym to też powód do radości :) Będzie duża i silna!
(i jeszcze pocieszenie- moja mama urodziła siostrę ważącą 4900 g naturalnie i mówiła, że było ok :) )
moja mala w 32 tc ma 1600g czyli przy porodzie bedzie wazyla 3kg

Nasz Jasiek w 32 t.c ważył 2.233kg i ginka powiedziała, że jest większy o jakieś 2tygodnie-termin z USG 3.03, ale ta jak szybciej pisałyśmy USG nie jest do końca miarodajne i nie ma czym się martwić na zapas :)
tą wagą też nie ma co się za bardzo przejmować, bo to jest tak orientacyjnie. Czasami USG może przekłamać wynik i dzidziuś rodzi się o pół kilo cięższy/lżejszy niż na USG... :) Słyszałam o wielu takich przypadkach.
O! A jeszcze mam pytanko o kreski na brzucholach :)
Czy też macie takie duże i ciemne? Moja mi prawie do cycków sięga!
Podobno to zależy od karnacji. Ginekolog mi tłumaczyła, że gdy ktoś ma ciemną karnację, to kreska jest właśnie długa i ciemna. I że wszelkie pieprzyki, blizny itp stają się bardziej widoczne.
czesc :) zeczywiscie taniej w tej hurtowni...my bylismy w
cos my wypowiedz wcielo :/
...bylismy w Pl pare dni to nie bylo czasu spr. gdzie ejst taniej i wszystko kupilismy w mama i ja :/ reszta moja mama ma dokupic to podam jej adres tej hurtowni :)

Ja mam baaardzo jasna karnacje i mam wielka kreche az do samych cyckow ;) ciemniej mi tez skora wokol pepka. ja slyszalam zabobon (od babci), ze wielka krecha powyzej pepka oznacza, iz bedzie chlopiec hihihi jak widac niesprawdza sie

my wlasnei wychodzimy na 30te ur. znajomych .strasznie m isie nie chce, ale zyczenia zlozyc wypada.
milego wieczorku
U mnie kreska jest widoczna, ale widziałam ciemniejsze więc jakoś się nią nie martwię :) wiem, że kiedyś zniknie.
Beszka miłego wieczoru na urodzinkach.
Mnie zgaga pali i szlag mnie trafia!!!!!!!!!
up bo spadamy...
ale mi się nudzi!!!!!!!!!! jeszcze 0,5h i wróci mój mąż- wreszcie!!!!!!
Bardzo dziękuję za odpowiedzi, troszkę mi lepiej :-)
hej!
ale sie rozpisalyscie :) to dobrze ;)
w redzie tez jest sklep tygrysek - w sumie malutki ale jeszcze w nim nie bylam- czy to jest po prostu drugi? ktoras sie orientuje? byloby fajnie bo mam bardzo bliziutko :)
Cze Mamuśki! ja od 8 na nogach-przy garach. Zrobiłam sobie chwilkę przerwy, bo nawet nie miałam czasu zjeść śniadania. Jeszcze sprzątanko i mogą przyjeżdżać moi rodzice :) Miłego i spokojnego dnia.
ojjjjjjjjjjjj Marta normalnie dostaniesz na gołe dupsko!!!!!!!!!!!!!!ja Ci dam sprzatanko oj oj oj!!!!!!!!!
Mini Mini, tylko uważaj, żeby Marcie się nie spodobało to lanie, bo będzie chciała więcej ;P

Ja też zaraz się za sprzątanie zabieram :D Przecież my nie jesteśmy chore, tylko w ciąży i możemy co nieco porobić w domu ;)
hehe to bedzie dostawała po pupie co chwile hehe
wiem wiem ja tez sprzatam co nieco,ale znając Marte to pewnie tam sprzata cały dom na błysk,a musi uważać na Jaśka zeby posiedział tam do marca:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry