Widok

Witam ! proszę o pomoc !!!

Jestesmy już prawie rodziną chociaz młodzi bo ja mam 23 lata a mój chłopak 28 to mieszkamy w domu ktory w kazdej chwili moze się zawalic w zime jest u nas -4 stopnie a czasami -6 :( nie pisałabym gdzybym nie spodziewala sie dziecka jestem w 3 miesiącu ciąży ...mamy bardzo ciężkie życie poniewaz działka na której mieszkamy nie posiada wody musimy ją brać z hydrantu który jest parę nascie metrów dalej najgorzej jest zimą ponieważ hydrant zamarza jak nie mam wody w domu to nawet nie moge polac go na dworzu goraca wodą :( zeby odmarzł tynk nam się sypie ze scian dach przecieka podłoga składa się z desek pod którymi jest piwnica nie zasypana piach i kamienie boje sie ze mozemy wpasc poniewaz dom nie nadaje się do remontu zajmujemy w nim jedno pomieszczenie w którym mamy kuchnie sypialnie korytarz idt. wszystko obok siebie meble stoją kazde w inna strone mamy tylko 2 stare szafy łóżko stół mały i 2 krzesła ....potrzebyjemy pomocy gmina nie chce nam pomóc pisałam juz pismo do telewizji czekamy na ich przyjazd Bardzo proszę o pomoc jesli bedzie trzeba przeslę fotki naszego mieszkania badz zapraszam z całego serca można nas odwiedzic zeby samemu się przekonac jak jest nam ciężko :(:( niestety ja nie mam rodziny a rodzina od strony chłopaka nie pomaga jeszcze by nam zabrali ostatni chleb :( nie wiem co robić nie mamy dosłownie nic :( kaza pomoc się dla nas liczy nie będę tu wymieniała co potrzebuje mogą być rzeczy używane Była bym bardzo wdzięczna za jaką kolwiek pomoc czy było by to jedzenie czy ubrania czy inne rzeczy co kolwiek bo wszystko nas ratuje a najbardziej materiały budowlane bo ja mam termin porodu na kwietnia nie wiem gdzie bede mieszkac z tym dzieciatkiem :(:( łzy mi same spływają tak mi jest przykro i do tego idzie zima :( mam tyle do opisania opowiedzenia :( Proszę z całego serca i w imieniu naszego jeszcze nie narodzonego dziecka Proszę o pomoc wierzę ze są jeszcze dobrzy ludzie ...mój adres e-mail kasia20069@wp.pl więcej danych podam przy bliższym kontakcie . Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 23
Oki dam znać jak coś bedę organizowała uważam że dziewczyna jest szczera i żal mi Jej i maleństwa dobrze że ma partnera który stara się i pracuje jak może...w tych czasch nie jest łatwo o pracę nam młodym niestety...Piekne jest to że mimo wszystko ich miłość trwa i sie kochaja kochają na dobre i na złe ;-) to jest idealny związek ;-)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
Jezu po co te niepotrzebne komentarze. Dziewczyna poprosiła o pomoc, to jesli ktos ma mozliwość niech pomoże a jesli nie ma lub nie chce to niech przynajmniej nie komentuje.......

BIG skoro nikt ci nigdy nie pomógł to znaczy że tej pomocy tak naprawdę nie potrzebowałaś, widocznie autorka wątku jest w innej sytuacji.

Wiem że nie jest latwo prosic o pomoc, współczuje i równiez postaram sie pomóc.

Nigdy nie wiadomo co Nas w zyciu spotka.......
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
Z jednej strony ja rozumiem ale z drugiej strony trzeba być naprawdę nieodpowiedzialnym i niemyślącym aby "pozwolić" sobie zajść w ciążę w takiej sytuacji.....Niestety taka jest prawda,możecie się obrażać i unosić,mam to gdzieś TRZEBA MYŚLEĆ CO SIĘ ROBI.
Też jest mi ciężko NIE JESTEM z wyższych sfer jak to ktoś napisał staram się jak mogę chociaż łatwo nie jest ale pilnuję się i UWAŻAM ABY NIE ZAJŚĆ W CIĄŻĘ I ZMARNOWAĆ DZIECKU ŻYCIE.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 4
Dziecko które "powstaje" z prawdziwej miłości dwojga ludzi nie bedzie mialo zmarnowanego zycia nie wiem skad takie masz mysli i stwierdzenia??To dziecko dostanie napewno mnóstwo miłości i uczucia od rodziców którzy sie starają mu zapewnić godny byt na tym świecie nie rozmawisz z Kasią na prv więc nie znasz sytuacji więc daruj sobie opinie na ten temat bo dziewczyna jest w trakcie remontu pomieszczeń które nadają się do mieszkania skromnie ale bezpiecznie i przy najbliższych a nie jak ktoś wyżej pisal dom samotnej matki...kpina dziecko ma dwoje kochajacych rodzicow a mowia zeby odizolowac od ojca i najlepiej isc sobie...Dziewczyna ma wiele sily w sobie i walczy i stara sie prosi o pomoc takie czasy niestety to nie wstyd!!!!co lepiuej wyrzucioć niż oddać potrzebującym wg Ciebie??pomagam Jej i dziś mam zamiar wysłać pierwszą paczkę.Zapewne gdyby mieszkali w centrum jakiegos miasta łatwiej byloby z praca itp...ale mieszkaja podobno na jakimś uboczu z dala od centrum...wiec to chyba samo mowi za siebie prawda brak komunikacji miejskiej itp...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 9
Ja też pisałam z "biedną" która potrzebowała pomocy tak ładnie pisała ( zostałam parę razy przez "biedne" oszukana i nie ufam za bardzo ) że uwierzyłam zrobiło mi się zal i pomogłam ,okazało się że aż taka "biedna" i "potrzebująca" nie jest,zresztą parę zdaje się już takich na forum było "biednych" i "potrzebujących" pomocy ,ale nie o tym mowa,chyba nie zrozumiałaś dokładnie o co mi chodziło jeżeli ktoś jest w takiej ciężkiej sytuacji to myśli i pilnuje się aby nie zajść w ciążę w danym momencie tylko jak się troszkę sytuacja polepszy.
Ja też nie mam łatwej sytuacji ale pilnuje się aby nie zajść w ciążę właśnie po to aby nie było takiej sytuacji że będę prosić o pomoc obcych ludzi.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4
Warto pojechac zobaczyc i porozmawiac
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
chłopak stara sie jak może???
prosze cie... jakby sie starał to by przynosił do domu wiecej niż jakieś 900 zł. Co to jest 900 zł???
Jak by sie starał to by robił wszystko zeby dorobić i poprawić swój status życiowy i nie mieszkać w jakiejś budzie bez podłogi. To już jest naprawdę skrajna sytuacja mieszkaniowa, to już lepiej bezdomni bezrobotni alkoholicy mieszkają na działkach...

Też mi sie wydaje, że Ci ludzie są po prostu nieporadni życiowo.
Takim ludziom nie powinno się dawać, bo zaczną tylko czekać na gotowe. I nigdy nie zrobią nic żeby sobie pomóc. Po co pracować? Po co dorabiać? Skoro frajerzy znów dadzą, znów przyniosą, a może przelew zrobią nawet przed świętami forumki... hmmm....?
Takich ludzi trzeba motywować do działania, uświadomić że mogą żyć lepiej tylko dzieki sobie i swojej pracy.

Kurcze, oboje zdrowi, młodzi, pełnosprawni, myślący i nie potrafią zadbać o siebie??? Nie potrafią zapewnić sobie minimum?
Chyba, że mamy tu do czynienia z jakimś defektem intelektualnym...

I nie mówcie, ze tylko dzieki miłości to dziecko bedzie miało super życie. Nie bedzie miało super życia. Tak jak jego matka i jego ojciec.
Popatrzcie sobie na dzieci z patologicznych rodzin... życie usłane różami... a patologia rodzi patologię niestety (z drobnymi wyjątkami).

Empatia? Ok. Ale z pomyślunkiem. Nie wolno takich ludzi wyręczać, bo NIGDY sie nie nauczą samodzielnie żyć
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 6
Zgadzam się z tobą, prace budowlane trwają cały rok z przerwą zimową ale tylko wtedy gdy jest mróz jeżeli sie załapiesz do dobrej firmy budowlanej to za przestój nie wiele ale też zapłacą,trochę się jeszcze w trójmieście buduje ,wystarczy się rozejrzeć .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6
Dziewczyny,
a ja napiszę tak..
nie nam oceniać kto na prawdę potrzebuje pomocy a kto tylko żeruje na innych..
po co te zbędne komentarze?
skąd wiecie kim tak na prawdę są Ci ludzie?
ci co chcą pomóc niech pomagają a ci co twierdza że nie warto niech nie wchodzą na tego typu posty i nie komentują. proste i logiczne.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Sorki, ale mi się w głowie nie mieści jak para młodych ludzi nie jest tak zaradna życiowo i rozszczeniowo nastawiona do życia. Zawsze możan coś zrobić, jak się żyje tam gdzie nie ma pracy, komunikacji to trzeba się przenieść a nie czekać na cud i że ktoś ma mi pomóc bo mi sie należy. A już zrobienie sobie dziecka w takiej sytuacji to bezmyślność, co to dziecko jest winne? miłością się je nie nakarmi i nie zapłaci za lekarza itp.
A gadanie jak to nie ma pracy mnie śmieszy. Teściowa przez miesiąc nie mogła znaleźć nikogo do posprzątania ogrodu (zadbanego) proponowała stawkę 15 zł. W końcu wynajeła profesjonalną firmę. Jak chcieliśmy położyć tapetę i pomalować pokój dla dziecka to żaden z 5 polecanych nam fachowców nie miał wolnego terminu na najbliższe 2 miesiące! tyle mają zleceń.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 5
Wiecie co niektórzy z was są naprawdę beznadziejnymi ludżmi,jeśli nie chcecie pomóc to nie róbcie tego,jak można ocenić kogoś po paru zdaniach i tylko dlatego,że prosi o pomoc,jeśli nawet są niezaradni,nie umieją sobie pomoc w realnym świecie czyt. padole,to po co tracicie czas i frustrujecie się opisując swoje spostrzeżenia,które nie zawsze muszą się sprawdzać i nie każdy jest kłamcą,leniem-jest taki czas w zyciu człowieka,że pare lat ma grubych,tłustych i parę lat cieniutkich,ci ludzie nawet nie wiedzą co to jest parę lat cieniutkich żyją jak żyją,ludzie po takich przejściach przestają funkcjonować w społeczeństwqie ponieważ zawsze wiejwie im wiatr w oczy POMÓŻMY im zamiast marnować czas na krytykowanie,ludzie polowa z nas jest chipokrytami,a tylko garstka
WIE CO TO EMPATIA
nie sądżcie,a sami nie będziecie sądzeni amen
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10
Ludzie przestańcie się kompromitować bo inaczej tego nazwać nie można dziewczyna potrzebuje pomocy a nie dobicia psychicznego nie chcecie pomóc to zapraszam na inne wątki które bardziej Was zainteresują!!!!
Dziękuję dziewczynom które zbierają rzeczy dla Kasi to jest dla niej bardzo wzruszający moment sama wysyłam paczke bo za daleko mam żeby jechać ale napewno przed Świętami chciałabym się wybrać z forumkami które też niosą Jej pomoc ;-)
To jest piękne widzieć jak jeden człowiek drugiemu niesie pomoc nigdy nie wiadomo co nas w życiu spotka i czy sami nie poprosimy o pomoc...nie można wszystkich osadzać jedną miarą ten mnie oszukał to inny też oszuka.
Wystarczy pojechać sprawdzic i już wiemy co i jak...
A do forumki która napisała że powinni sie spakować i zmienić miejsce zamieszkania hmmmm ciekawe maja mieszkać pod mostem ?? bo nie wyobrażam sobie że chlopak zostawi prace i nagle wyjada do innego miejsca i co bez dachu nad głową bez kasy bez pracy??Dziewczyno ocknij się to nie amerykański film na którym tak się dzieje to życie...w którym dwoje młodych ludzi stara się zapewnić byt dziecku które za pare m-cy przyjdzie na świat!!
A forumka ktora pisala o patologii hmmm stwierdzenie z patologi sie wywodzisz patologia jestes??nie zbyt realne spostrzeżenie wszystko zależy od samego siebie bo jeśli widzisz w domu że masz ojca alkoholika i jest na nie to właśnie starasz się aby Twoje życie było inne i masz uraz do alkoholu...może są nie liczne przypadki ale mówię nieliczne.Większość ludzi wyprowadza się i idzie zupełnie inną drogą i obiera inne wartości
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 11
a można wiedzieć skad jest ta dziewczyna??moze ma ktos blisko do niej
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Domi - jeśli para ludzi jest tak młoda, i żyją w tak strasznych warunkach, to trzeba podjąc samodzielnie jakieś kroki. Pewnie że nie jest łatwo. Chłopak może znaleźc pracę fizyczną w mieście i tam wynając pokój/kawalerke dla obojga. Trzeba chcieć.
Ja po prostu nie rozumiem jak można być młodym i żebrać.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jak czytam coś takiego, to zawsze się zastanawiam, jak to możliwe, że ludzie w tak tragicznej sytuacji życiowej pozwalają sobie na zajście w ciążę. Jakby mnie nie było stać na antykoncepcję, to po prostu zrezygnowałabym z seksu, niezależnie od tego, jak "strasznie bym była zakochana".
Do tych wszystkich, które uważają, że do wychowania dziecka wystarczy tylko dużo miłości - jesteście w dużym błędzie. Ale niestety wiem, że spora część społeczeństwa tak sądzi, albo ma zwyczajnie ma w nosie, że trzeba umieć zarobić na swoją rodzinę, bo przecież "jakoś to będzie". Spotykam w pracy sporo takich rodzin i zawsze żal mi dzieci, bo naprawdę, wychowane w takich rodzinach mają przed sobą nieciekawą przyszłość :/
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 4
aż Żal was czytac, widać że zadna z Was w życiu nie zaznała prawdziwej biedy i oby nigdy nie była w takiej sytuacji jak autorka wątku.

poza tym po co komentowac jak nie chce sie pomóc? aby dobić leżącego i samemu się dowartościować?

Ja chętnie pomogę a Kasia niech się trzyma i nie czyta tych wszystkich durnych bab.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 11
Wiesz masz rację nie przejmuję się tymi durnowatymi komentarzami pisza to osoby które maja obok siebie babcie dziadka mamę tatę wujka itd mamusia pewnie zawsze wyprała wysprzątała i wg. . a ja nie mam nikogo nie mają pojęcia co to jest śmierc rodziców jaka mnie spotkała i że potem czekał mnie ciężki los ciekawe co by zrobiły będąc na moim miejscu jak by musiały wodę sobie przynieść z hydrantu który jest z 15 20 metrów dalej przy wichurze i mrozie -21 a w domu zimno głód bo trzeba sobie odmówic żeby chłopak np. miał na bilety bo trzeba się cieszyc że ma tą pracę ale jest i pracuje systematycznie nawet jak jest chory na grypę itd. wiadomo materialiści napiszą że heh co to jest 900 zł bo dla nich tylko kasa jest ważna a nie miłość wierność....i szacunek .Pewnie że się natkneli na oszustów bo wiadomo że ludzie którzy maja już 5 ,6, 9 dzieci to jest już tutaj coś do zastanowienia i można już coś napisac dodam jeszcze że jesli sa alkoholikami i palaczami czego osobiscie nie cierpie to juz cos ....

Dlatego NIE !!! Życzę sobie komentarzy na temat mojego maleństwa ono w niczym nie zawiniło a dla tych ciekawych hien !!! to usłyszałam 5 lat temu po operacji na tarczycę że pewnie nie bede mogła miec dzieci a jednak wyszło że mogę i cieszę sie bo nie wiem jaka będzie kolej losu a może mi bóg pozwoli chociaz urodzic to jedyne dzieciątko może wescie wiecej faktów pod uwagę a nie biegniecie jedną drogą nie znając historiii wielkie antykoncepcyjne działaczki !

Wg . nie będę już zaglądac na to forum po co mam szkodzic sobie i dziecku chciałam tylko coś przekazac i tyle a po za tym nie mam neta i muszę uciekać do domu tego co tam jest .Pozdrowienia dla dziewczyn z priv ;* Dziękuję z całego Serca ;*
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 15
Kasiu,pomóc materialnie nie mogę,ale trzymam kciuki oby się wszystko ułożyło i dzieciątko było zdrowe.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Na temat Twojego maleństwa żadnych komentarzy tu nie zauważyłam, bo ono nie jest niczemu winne. Komentowany jest tylko Wasz brak odpowiedzialności i wyobraźni.
Piszesz, że masz dopiero 23 lata, więc spokojnie mogłabyś jeszcze kilka lat poczekać z powiększeniem rodziny. Może zaczęło by się wam lepiej powodzić. A teraz sama piszesz, że "kto mnie teraz zatrudni?". Jak już będziesz miała to dziecko i nie będziesz go miała z kim zostawić, to tym bardziej do pracy nie pójdziesz. Teraz dziecko już jest i trzeba je kochać i jakoś wyjść z sytuacji. Ale trzeba było myśleć, zanim dziecko się pojawiło.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 5
przede wszystkim najpierw sprawdzcie co nie jest trudne nawet po adresie mailowym czy to prawda, czym zajmują się m.in. te osoby
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry