Widok

Witam ! proszę o pomoc !!!

Jestesmy już prawie rodziną chociaz młodzi bo ja mam 23 lata a mój chłopak 28 to mieszkamy w domu ktory w kazdej chwili moze się zawalic w zime jest u nas -4 stopnie a czasami -6 :( nie pisałabym gdzybym nie spodziewala sie dziecka jestem w 3 miesiącu ciąży ...mamy bardzo ciężkie życie poniewaz działka na której mieszkamy nie posiada wody musimy ją brać z hydrantu który jest parę nascie metrów dalej najgorzej jest zimą ponieważ hydrant zamarza jak nie mam wody w domu to nawet nie moge polac go na dworzu goraca wodą :( zeby odmarzł tynk nam się sypie ze scian dach przecieka podłoga składa się z desek pod którymi jest piwnica nie zasypana piach i kamienie boje sie ze mozemy wpasc poniewaz dom nie nadaje się do remontu zajmujemy w nim jedno pomieszczenie w którym mamy kuchnie sypialnie korytarz idt. wszystko obok siebie meble stoją kazde w inna strone mamy tylko 2 stare szafy łóżko stół mały i 2 krzesła ....potrzebyjemy pomocy gmina nie chce nam pomóc pisałam juz pismo do telewizji czekamy na ich przyjazd Bardzo proszę o pomoc jesli bedzie trzeba przeslę fotki naszego mieszkania badz zapraszam z całego serca można nas odwiedzic zeby samemu się przekonac jak jest nam ciężko :(:( niestety ja nie mam rodziny a rodzina od strony chłopaka nie pomaga jeszcze by nam zabrali ostatni chleb :( nie wiem co robić nie mamy dosłownie nic :( kaza pomoc się dla nas liczy nie będę tu wymieniała co potrzebuje mogą być rzeczy używane Była bym bardzo wdzięczna za jaką kolwiek pomoc czy było by to jedzenie czy ubrania czy inne rzeczy co kolwiek bo wszystko nas ratuje a najbardziej materiały budowlane bo ja mam termin porodu na kwietnia nie wiem gdzie bede mieszkac z tym dzieciatkiem :(:( łzy mi same spływają tak mi jest przykro i do tego idzie zima :( mam tyle do opisania opowiedzenia :( Proszę z całego serca i w imieniu naszego jeszcze nie narodzonego dziecka Proszę o pomoc wierzę ze są jeszcze dobrzy ludzie ...mój adres e-mail kasia20069@wp.pl więcej danych podam przy bliższym kontakcie . Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 23
Nie chcę pisać tutaj,ponieważ Kasia może pózniej mieć pretensje.
Znojoma powiedziała sporo ale przytocze tylko kilka zdan .Słowa owej znajomej.
Miala mieszkanie socjalne,Wychowywala sie w patologicznej rodzinie,najprawdopodobniej byla w rodzinie zastepczej,ma młodsze rodzeństwo,była za.rąbistą ściemniarą,nie pracowała nigdy,była na utrzymaniu chłopaka ktory zawsze po nia przyjezdzac,chodzila super ubrana,była agresywną dziewczynom .
Tyle powinno wystraczyc,ja dowiedzialam się tak jak mówiłam,podjęłam decyzję,że ode mnie pomocy nie uzyska a jak Wy dalej posąpicie to wasza sprawa.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Skoro masz informacje to napisz TUTAJ nie tylko ja chce Jej pomoc wiec zapewne wiele dziewczyn chce Jej pomóc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dominika-dowiedziałam się o Kasi i wszystko co mówiłysmy się potwierdziło.
Kasia nawet nie będąc w ciązy nie chodziła do pracy,ponieważ trafiła na chłopaka który dawał z sieie robic jelenia,a może gdyby tak nie było to nie musialaby pisac tutaj.Sporo o niej się dowiedziałam,ale tutaj tego pisać nie będę,jedno jest pewne ściemniała równo.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
No ja tez dostalam ostatniego maila w sob ale to byl mail wogle bez tresci wiec nie wiemc o i jak napisalam do niej ale jeszcze nic w weekend miala szkole wiec moze nie miala czasu isc do sasiadki na kompa zobaczymy ale ciekawe czemu dziewczyny ktore tak pisaly zle na Nia nagle zamilkly tak chcialy napisac o Niej jak sie dowiedza i sprawdza Ja i co ?? moze teraz im glupio bo nie mialy racji co do tej dziewczyny??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
sprawa dziwna..
nie wiem co myśleć bo autorka wątku się nie odzywa..
a i dziewczyny, które miały rzekomo wspólnych znajomych podpytać o sytuację nic tu nie napisały
Dziwne jest to że ta potrzebująca nagle zamilkła nawet do tych którzy pomimo co się tutaj pisało i tak się zaoferowali z pomocą ......
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
I co dziewczyny tak sadziłyście na Kasie i teraz cisza chciałyście sprawdzić ja miałyście napisać i zero tematu już a może okazało się że nie miałyście racji??A dziewczyny które organizują pomoc dla Kasi słuchajcie może zrzucimy się na kuriera i wszystko razem wyślemy niż kazda z osobna ma to robic??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
wchodze dzisiaj aby zobaczyc jak sie sprawy potoczyły i co ja widze ? rozbawione towarzystwo :):)
talulah dałam kciuka w dół jak prosiłas

-KOchanie wyrzuc smieci!
-ku*wa dopiero usiadłem!
-a co robiłes do tej pory?
- Lezałem!
:D
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak szaleć to szaleć - poproszę 10 kciuków w dół :D ahahahaha
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 15
A co robić w taki ponury dzien?;D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
trochę śmiechu tej ponurej jesieni :P ktoś dodał 2 ciekawe czy złośliwie hehe matko co tu się dzieje ludzie siedzą w pracy i głupieją ;)
Ahaaa, hahahaha :D Dzięki za uszczęśliwienie :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
co chciałaś? :) no jak co? kciuka w dół gdzieś w połowie wątku :P a ja lubie uszczęśliwiac ludzi hehe, pozdrawiam ;)
Zastanawiam się czego miała by tu szukać po tym jak została zjechana od góry do dołu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
dziewczyny wy tu gadu, gadu, a co z autorką watku?? przepadła ??
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
no i pięknie :)
najważniejszy pomysł
Było to około 8 lat temu, moja znajoma sama wymyśliła sobie pracę chałupniczą. Po prostu miała w domu drukarkę laserową, no miała tonery, jakieś tam rodzaje papierów i tak sobie drukowała głównie na potrzeby własne i domowników. Pewnego dnia zaświtał jej w głowie pomysł, że siedząc w domu może drukować coś w większej ilości dla firm (wizytówki, ulotki), no i poświęciła trochę czasu, obliczyła koszty jakie będzie z początku ponosiła w stosunku do jakiejś tam ilości druku, wyszło jej, że na początek nie zarobi dużo, ale zarobi i będzie na plus, a dodatkowo jej usługi będą tańsze niż drukarni.
No to zaczęła szukać firm i znalazła chyba ze 4 po jakimś tam czasie, kupiła sobie też gilotynę do cięcia arkuszy papieru i zaczęła przygodę z drukowaniem na zlecenie, hehe. Po roku kupiła już lepszą i większą drukarkę do masowego drukowania, a po 5 latach otworzyła już małą drukarnie.

Nie wiem jak by się to miało na polskie realia, bo znajoma nie mieszka w Polsce, tam się to kalkulowało, ale jak by to miało funkcjonować w Polsce tego nie wiem. W każdym razie siedząc w domu z małym dzieckiem znalazła sama rozwiązanie na poprawę budżetu domowego.
no tak, trzeba trafić, ja nie trafiłam :(
ale sąsiadka kiedyś robiła gumki do włosów, musiała je obracać na prawą stronę ;) Nie pamiętam ile dostawała za te gumki, ale kiedyś z nią siedziałam i dziubałam, skubana miała już niezłą wprawę ;)
No ale sie skończyło :(
Sama bym sobie teraz poobracała te gumki. Dziecko przy cycku a gumki mogłabym obracać ;)

fajny artykuł o składaniu długopisow:

http://like-a-geek.jogger.pl/2011/02/07/skrecanie-dlugopisow-praca-w-domu-wyglada-inaczej/#

Potem ta sąsiadka od gumek chciała wejść w długopisy i trafiła na taki myk, że faktycznie dostała długopisy do składania (musiała za nie zapłacić, a potem mieli jej te pieniądze oddać + zarobek, takie niby zabezpieczenie przed nieuczciwym pracownikiem). A sie okazało, że ona ma te długopisy sama sprzedawać :P Dobrze, że sie w porę zorientowała ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
hahahaha, jak by nie patrzeć... to też dziubanie :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ahaha!xD mi składanie kartek do kopert przypominało dziubanie i dlatego tak zrozumiałam:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

płyta indukcyjna czy gazowa? (26 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry