Widok

Witam ! proszę o pomoc !!!

Jestesmy już prawie rodziną chociaz młodzi bo ja mam 23 lata a mój chłopak 28 to mieszkamy w domu ktory w kazdej chwili moze się zawalic w zime jest u nas -4 stopnie a czasami -6 :( nie pisałabym gdzybym nie spodziewala sie dziecka jestem w 3 miesiącu ciąży ...mamy bardzo ciężkie życie poniewaz działka na której mieszkamy nie posiada wody musimy ją brać z hydrantu który jest parę nascie metrów dalej najgorzej jest zimą ponieważ hydrant zamarza jak nie mam wody w domu to nawet nie moge polac go na dworzu goraca wodą :( zeby odmarzł tynk nam się sypie ze scian dach przecieka podłoga składa się z desek pod którymi jest piwnica nie zasypana piach i kamienie boje sie ze mozemy wpasc poniewaz dom nie nadaje się do remontu zajmujemy w nim jedno pomieszczenie w którym mamy kuchnie sypialnie korytarz idt. wszystko obok siebie meble stoją kazde w inna strone mamy tylko 2 stare szafy łóżko stół mały i 2 krzesła ....potrzebyjemy pomocy gmina nie chce nam pomóc pisałam juz pismo do telewizji czekamy na ich przyjazd Bardzo proszę o pomoc jesli bedzie trzeba przeslę fotki naszego mieszkania badz zapraszam z całego serca można nas odwiedzic zeby samemu się przekonac jak jest nam ciężko :(:( niestety ja nie mam rodziny a rodzina od strony chłopaka nie pomaga jeszcze by nam zabrali ostatni chleb :( nie wiem co robić nie mamy dosłownie nic :( kaza pomoc się dla nas liczy nie będę tu wymieniała co potrzebuje mogą być rzeczy używane Była bym bardzo wdzięczna za jaką kolwiek pomoc czy było by to jedzenie czy ubrania czy inne rzeczy co kolwiek bo wszystko nas ratuje a najbardziej materiały budowlane bo ja mam termin porodu na kwietnia nie wiem gdzie bede mieszkac z tym dzieciatkiem :(:( łzy mi same spływają tak mi jest przykro i do tego idzie zima :( mam tyle do opisania opowiedzenia :( Proszę z całego serca i w imieniu naszego jeszcze nie narodzonego dziecka Proszę o pomoc wierzę ze są jeszcze dobrzy ludzie ...mój adres e-mail kasia20069@wp.pl więcej danych podam przy bliższym kontakcie . Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 23
jezu,ta dziewucha chyba już nigdy nie poprosi o pomoc:(przeczytałam to wszystko i jakos mi tak smutno:(
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
>niezalogowana:
"prosze cię, nie badz naiwna i nie tłumacz kogokolwiek w taki sposób, panna smiga po necie, siedzi na jakis FB i innych portalach , tutaj tez wiedziala gdzie prosbe napisac na forum, a nie potrafiłaby znaleźć ogoloszen o prace na tym samym portalu?? wszystko jest mega czytelne i bardzo latwo dostępne na trójmiasto.pl

nie mówimy przecież o 70letniej staruszce z Pcimia Dolnego , która w zyciu przed kompem nie siedziała"

Ja nie tłumaczę nikogo, ale podsuwam wątpliwości. Ja po prostu jestem takim człowiekiem, że póki nie wiem na 100% nie osądzę ani w jedną, ani w drugą stronę. Oczywiście mogę wypowiedzieć swoje zdanie na jakiś temat i tak samo na temat autorki tematu, ale co mi to da? Większość może mieć wątpliwości w jedną stronę, a ja mogę mieć w drugą. Po to jest polemika :)
Naiwność moja nie sięga zenitu, ale nie wiesz tego, między innymi dlatego, że właśnie mnie nie znasz, a myślisz już że jestem naiwna :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
jest takie madre powiedzenie:"kto che szuka sposobu, kto nie chce szuka powodu"

prosze cię, nie badz naiwna i nie tłumacz kogokolwiek w taki sposób, panna smiga po necie, siedzi na jakis FB i innych portalach , tutaj tez wiedziala gdzie prosbe napisac na forum, a nie potrafiłaby znaleźć ogoloszen o prace na tym samym portalu?? wszystko jest mega czytelne i bardzo latwo dostępne na trójmiasto.pl

nie mówimy przecież o 70letniej staruszce z Pcimia Dolnego , która w zyciu przed kompem nie siedziała
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2
Gdyby ogłoszenia na portalu trójmiasto były takie świetne to nie byłoby bezrobocia w Gdańsku;)
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4
>niezalogowana:
"hmm, czyzby od panny -zalozycielki (watku)?:)
wiesz, ona potrzebuje tak naprawde kasy, paczuszek itp. a nie jakis ofert, sama przeciez wiesz, ze ty znalazlas je bez zadnego problemu na publicznym portalu ogloszeniowym, gdyby osoba zainteresowana poszukiwala pracy naprawde to rowniez bez problemu by je znalazla:)"

Hmmm... nie każdy wszystko bez problemu znajduje ;) Tak bywa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
'nie kumam za co kciuka w dół dostałam , za dodanie ogłoszeń? i weź tu pomóż'

hmm, czyzby od panny -zalozycielki (watku)?:)
wiesz, ona potrzebuje tak naprawde kasy, paczuszek itp. a nie jakis ofert, sama przeciez wiesz, ze ty znalazlas je bez zadnego problemu na publicznym portalu ogloszeniowym, gdyby osoba zainteresowana poszukiwala pracy naprawde to rowniez bez problemu by je znalazla:)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dziękuję :D
Kocham forumowych hejterów :d ahahaha
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jegomościu/Jegomościanko Hejterze/Hejterko Forumowy/a ;)
Zamiast klikać bez sensu w kciuka w dół, uzasadnij pisemnie swoją niechęć... Będzie łatwiej się każdemu zrozumieć, hahaha :D

P.S. Oczywiście czekam na hejtowego kciuka w dół :D
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
olcia, ja też nie wiem czasem za co kciuki w dół dostaje, hehe.
Ktoś po prostu jest forumowym hejterem ;)

Dla równowagi dałam kciuka w górę :D hahaha
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Olcia, wysłać te linki dla niej było można. Jak dotąd nikt jeszcze nie udowodnił, że ona kłamie.
Ale pewnie tu zaglądnie, to zobaczy :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
nie kumam za co kciuka w dół dostałam , za dodanie ogłoszeń? i weź tu pomóż
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
i jeszcze kilkanaście by się znalazło
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Olcia podeślij te linki... może ktoś skorzysta.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja tylko zapytam... Czy rozmawiałaś z tą dziewczyną? Wymieniałaś maile? Wiesz dokładnie dlaczego jej chłopak nie bierze prac dodatkowych? Wiesz gdzie mieszka dokładnie i że tam nie ma problemu bezrobocia wcale? To tylko jedne z pytań które mi się nasuwają.
Ciąża to nie choroba, ale skoro masz tyle opcji rozwiązujących jej sytuację, zamiast pisać o tym na forum, napisz do niej maila, podaj może linki, adresy do pracodawców którzy tak dobrze płacą i do tych, którzy zatrudniają ciężarne. Dlaczego nie? Przecież to tylko kilka kliknięć w klawiaturę. Nie każdy jest tak bystry, aby wiedzieć od czego zacząć i nie każdy ma znajomych, którzy mają takie idealne wyjścia, dlatego podsuń jej coś z czego może skorzystać :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
a już chciałam podesłać linki do pracy dodatkowej dla chłopaka, np rozłądowywanie tirów za 2 h pracy 50 zł, widziałam że potrzebują pracowników produkcji , paraca dodatkowa, także chłopak może pracować i dorabiać cały dzień, od rana do wieczora, poszukaj dobrze w ogłoszeniach na trójmiasto, pełno jest ogłoszeń, najlepiej się ujawnij i udowodnij swoją sytuacje, nie denerwuj się na ludzi, pełno tu było oszustów i ludzie są przewrażliwieni i ostrożni, nie wyzywaj ludzi, nie zniżaj się do poziomu płytkiego i niszowego
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mimo wszystko uwazam,ze dziewczyna kreci.
Po 1 chłopak zarabia 900 zł-dlaczego nie znajdzie czegos bardziej opłacalnego?Dlaczego nie wezmie dodatkowych fuszek?Znam wielu ludzi ktorzy pensje maja male,ale dodatkwo łapią się wszystkiego co jest możliwe.Pracy jest pełni,ofert nie brakuje,brakuje za to rąk do pracy.Ty jesteś ww niezaawansowanej ciąży,jakies drobne prace tez mogłabyś wykonywać,wiele moich kolezanek w ciazy ale pracuje,ciążą nie choroba.
Ktoś wspomnial,zeby chłopak szukał pracy w miescie,wynjąl kawalerkę,a ktos inny ze co pod most ma pojsc??Nie ...firmy budowlane oferują jakies kwatery,wiem bo brat z tego korzysta.Chłopak moglby za lepsze pieniadze pracowac,Ty mialabys na bilety imoglabys poszukac czegokolwiek.
Pomoc społeczna w takim przypadku musi pomóc i nie uwierze w to,że zaproponowali Ci tylko pure ?Albo kłamiesz,albo po prostu nie byłas sie dowiadywac.Jest wiele róznych rozwiązań,moze mogłabys z chłopakiem pomoc komus na wsi za drobna odpłatą.Zawsze cos.
Mi też się nie przelewa ale kombinuje jak mogę.I dodam,ze mam dziecko.
Takich sytuacji jest mnostwo,ale prawda jest taka,ze ludzie się tak nauczyli,i tak robic bedą.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3
Żeby komuś założyć sprawę nie wystarczy mieć tylko na bilet. Zamiast bawić się i zakładać sprawy sądowe ( na to chcesz marnować kasę?) lepiej przeznacz ją na dziecko!!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4
To nie paranoja, tylko takie szopki wychodzą jak się wnioski na czyjś temat po zdjęciach wyciąga. A kto normalny chciałby zamieścić na portalu społecznościowym zdjęcia w ruderze i z sypiącym się tynkiem?
A że dziewczyna umalowana, o matko... przecież tusz do rzęs i kredka do oczu to nie wydatek rzędu kilkuset złotych, ale za kilkadziesiąt złotych można mieć podstawowe przybory do malowania. A co, że jak ktoś biedny to znaczy że już nie chce ładnie wyglądać? hmmm...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6
trzeba było zrobić profil tylko dla znajomych , wówczas nikt by nie wchodził, a tak to chyba każdy może, paranoja jakaś hehe
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry