Widok

Witam ! proszę o pomoc !!!

Jestesmy już prawie rodziną chociaz młodzi bo ja mam 23 lata a mój chłopak 28 to mieszkamy w domu ktory w kazdej chwili moze się zawalic w zime jest u nas -4 stopnie a czasami -6 :( nie pisałabym gdzybym nie spodziewala sie dziecka jestem w 3 miesiącu ciąży ...mamy bardzo ciężkie życie poniewaz działka na której mieszkamy nie posiada wody musimy ją brać z hydrantu który jest parę nascie metrów dalej najgorzej jest zimą ponieważ hydrant zamarza jak nie mam wody w domu to nawet nie moge polac go na dworzu goraca wodą :( zeby odmarzł tynk nam się sypie ze scian dach przecieka podłoga składa się z desek pod którymi jest piwnica nie zasypana piach i kamienie boje sie ze mozemy wpasc poniewaz dom nie nadaje się do remontu zajmujemy w nim jedno pomieszczenie w którym mamy kuchnie sypialnie korytarz idt. wszystko obok siebie meble stoją kazde w inna strone mamy tylko 2 stare szafy łóżko stół mały i 2 krzesła ....potrzebyjemy pomocy gmina nie chce nam pomóc pisałam juz pismo do telewizji czekamy na ich przyjazd Bardzo proszę o pomoc jesli bedzie trzeba przeslę fotki naszego mieszkania badz zapraszam z całego serca można nas odwiedzic zeby samemu się przekonac jak jest nam ciężko :(:( niestety ja nie mam rodziny a rodzina od strony chłopaka nie pomaga jeszcze by nam zabrali ostatni chleb :( nie wiem co robić nie mamy dosłownie nic :( kaza pomoc się dla nas liczy nie będę tu wymieniała co potrzebuje mogą być rzeczy używane Była bym bardzo wdzięczna za jaką kolwiek pomoc czy było by to jedzenie czy ubrania czy inne rzeczy co kolwiek bo wszystko nas ratuje a najbardziej materiały budowlane bo ja mam termin porodu na kwietnia nie wiem gdzie bede mieszkac z tym dzieciatkiem :(:( łzy mi same spływają tak mi jest przykro i do tego idzie zima :( mam tyle do opisania opowiedzenia :( Proszę z całego serca i w imieniu naszego jeszcze nie narodzonego dziecka Proszę o pomoc wierzę ze są jeszcze dobrzy ludzie ...mój adres e-mail kasia20069@wp.pl więcej danych podam przy bliższym kontakcie . Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 23
Jest całe mnóstwo osób, które potrzebują pomocy, ale największy problem w zalewie próśb o pomoc, to uzyskanie potwierdzenia ciężkiej sytuacji. O ile niektórzy ludzie wspierani są przez jakieś organizacje czy fundacje, parafie o tyle można się czegoś dowiedzieć, ale zdarza się, że są ludzie, którzy potrzebują pomocy, a nie potrafią w żaden sposób udowodnić swojej sytuacji i oczywiście nie mam tu na myśli oszustów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
no widzisz ja będę rozdawac ulotki i do tego prace chałupnicze wziełam to co dziewczyny mi poleciły bo ciężko jest znalesc co kolwiek a nie juz otrzymałam pomoc od kilku osob co prawda musze mieszkac tu gdzie mieszkam w tych warunkach ale za to będę pracowac chociaz w taki sposób a co zle? zawsze cos sie przyda więc nie wiem o co wam chodzi . Ja nie rozumiem was ludzie jak prosiłam o pomoc jakąkolwiek to zle jak znalazłam pracę przy ulotkach dodam i chałupniczą to jeszcze gorzej ???
wyżej koleżanka wysłała chyba kilka linków czy macie problem ze wzrokiem więc skorzystałam ...a co dalej to nie wasza sprawa jak nie macie juz co pisac to piszcie z tą ktora mnie dalej oczernia i kłamie na mój temat no czemu się nie spytała jak prosiłam cytuje ,,spytaj tej znajomej która tyle wie o mnie KIEDY OSTATNI RAZ SIĘ Z NIĄ WIDZIAŁAM " ! i co ja od 5 lat nie spotykam znajomych wczesniej jak pracowałam na gildii to owszem ktos mi przemkną ale to było co u ciebie wszystko ok i tyle a teraz co próbują tu coś udowadniac tak jak pisałam założę dla ciebie dziewczyno wątek specjalny bo sama jestem ciekawa :)

a może ktos ma lepsze propozycje pracy ? niż ulotki tak jak wyżej zaproponowali i prace chałupnicze .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11
Piszesz,że nie masz rodziny,a brat i siostra to nie rodzina? Tak się nimi chwaliłaś na naszej klasie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
NIe wiem dziewczyny są zdania podzielone ale cóż...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
kasia żle trafiłas tu są ludzie którzy nie znaja takiego życia i widzisz jakie opinie ....ciekawe jak ich by spotkała taka sytuacja .proste wynajmij cos ,internet ma a niby taka biedna bez serca ludzie...... a morze poprostu pisze od kolezanki jest taka znieczulica ze sama chyba z tym zostaniesz zycze ci abys na swoje drodze spotkała kogos kto ci pomoze ,,,,,,szkoda ze wszystkich ocenia sie tak samo
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 13
śmieszne prace budowlane sa człowieku przestan bredzić zaczyna sie zima i jest przest oj tak było i jest a pozatym wiadomo ze w okresie jesiennym i zimowym nie robi sie remontów mam duzo znajomych z tej branzy i tak własnie jest ...................................ale zaczał sie sezon na marchewki 4 ziko za h stawka super .....zaraz napisza zadna praca nie chańbi jasne pod warunkiem ze zarobisz chociasz na chleb .....wyrazaja opinie same madralki siedzace w biurach i d*py grzejace przy grzejniku ....idzcie na pole w listopadzie na 8 h i pochodzcie na kolanach ,,,nie wytrzymacie ani sekundy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
280h super stawka sama sobie kop ........jeszcze c,v trzeba napisac ja tobie dam 280 zł i sobie zyj i dojezdzaj do pracy ludzie co wy piszecie za brednie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
I na tym widze że koniec tematu jedna z kilku dziewczyn napisala kilka słów odnośnie tego co sie dowiedziala i tyle a gdzie reszta??może warto wyja,snić sytuacje tej dziewczyny??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja mam kilka kompletów pościeli do oddania używana ale wyprana i wyprasowana bo zmieniłam kołdrę na większy rozmiar
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
domi ja nie będę pisała do koleżanki.
Jeśli faktycznie ma ciężko - w co ja osobiście słabo wierzę - to nie chcę aby znajomi ze szkoły o tym wiedzieli, pewnie ona sobie tego nie życzy.
Dziewczyny które chcecie pomagać lepiej umówcie się z nią na miejscu niż dawać coś w ciemno.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sorki Kaśka ale myślę że ściemniasz, po prostu myślałaś że znajdziesz frajerów, którzy zasponsorują Wam życie, jedni dadzą to drudzy tamto.
Jak chciałaś robić z siebie sierotkę to trzeba było chociaż ogłoszenia wstawiać w normalnych porach, bo raczej nikt nie uwierzy że byłaś u koleżanki o 1 w nocy. http://ww.w.podajdalej.pl/wazne__prosimy_o_pomoc__-prosba-48745-strona-2

I przez takie panny jak Ty potem nie chce się pomagać naprawdę potrzebującym. Żal mi Cię, ale mimo wszystko życzę Ci wszystkiego dobrego.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zal.. Trzeba było się uczyć a nie mieć teraz pretensje że inni siedzą w biurach. A tak pozostaje jedynie tyrać na budowie...
Hehe jak wy ją na tym fb znalazłyście??:D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To może ktoś pojedzie na miejsce, popyta sąsiadów co to za parka i sam zobaczy jak żyją? Bo mi się nie chce wierzyć, że można żyć w tak okropnych warunkach, a pomoc społeczna, ksiądz itd. nic nie pomagają(może mają powód?). Może tylko zajeli pustostan na potrzeby wyłudzenia pomocy?
Ciekawe, że u koleżanki korzysta z neta, zakłada tu wątek nie znając tego forum i płacze jak to im ciężko - a w ogłoszenia z pracą nie łaska wejść. Trzeba pod nos linki podać na srebrnej tacy. I niby od razu pracę znalazła dla siebie i dodatkową robotę dla faceta?
Ściemniać to ja a nie mnie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
~Monika, ten link co podałaś do jej innego ogłoszenia był dodany o 10:00 rano, a ważność ma do 9 listopada 2012 do godz. 00:59. Tam pod całym postem jest data i godzina dodania.
Ale jakkolwiek, zwracam na to uwagę tylko, ale nie wypowiadam się kto naciąga a kto nie, bo takiej wiedzy jakkolwiek nie posiadam jeszcze.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ciekawe na ilu portalach dała jeszcze to ogłoszenie, ilu ludzi zdążyła już naciągnąć ...
dajcie już spokój, znalazła pracę i ma się dobrze , a że ściemniara cóż sama się wrobiła hehe, o boziu żebym ja tak łatwo pracę znalazła :)))
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
A mi Kasia napisała że już kilka forumek u niej było że wiziały jak mieszka i wogle znają Jej sytuacje...szkoda że nie chca napisać na forum o tym bo może skończyły by się durne dopowiedzenia co to nie ona i jak jest...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
To niech te stałe forumki potwierdzą, że były i widziały. Pod swoimi zalogowanymi nikami. Może wtedy rozwieją chociaż część wątpliwości. Bo sama Kasia może pisać co chce.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
No mogłyby napisać...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry