Widok

Witam ! proszę o pomoc !!!

Jestesmy już prawie rodziną chociaz młodzi bo ja mam 23 lata a mój chłopak 28 to mieszkamy w domu ktory w kazdej chwili moze się zawalic w zime jest u nas -4 stopnie a czasami -6 :( nie pisałabym gdzybym nie spodziewala sie dziecka jestem w 3 miesiącu ciąży ...mamy bardzo ciężkie życie poniewaz działka na której mieszkamy nie posiada wody musimy ją brać z hydrantu który jest parę nascie metrów dalej najgorzej jest zimą ponieważ hydrant zamarza jak nie mam wody w domu to nawet nie moge polac go na dworzu goraca wodą :( zeby odmarzł tynk nam się sypie ze scian dach przecieka podłoga składa się z desek pod którymi jest piwnica nie zasypana piach i kamienie boje sie ze mozemy wpasc poniewaz dom nie nadaje się do remontu zajmujemy w nim jedno pomieszczenie w którym mamy kuchnie sypialnie korytarz idt. wszystko obok siebie meble stoją kazde w inna strone mamy tylko 2 stare szafy łóżko stół mały i 2 krzesła ....potrzebyjemy pomocy gmina nie chce nam pomóc pisałam juz pismo do telewizji czekamy na ich przyjazd Bardzo proszę o pomoc jesli bedzie trzeba przeslę fotki naszego mieszkania badz zapraszam z całego serca można nas odwiedzic zeby samemu się przekonac jak jest nam ciężko :(:( niestety ja nie mam rodziny a rodzina od strony chłopaka nie pomaga jeszcze by nam zabrali ostatni chleb :( nie wiem co robić nie mamy dosłownie nic :( kaza pomoc się dla nas liczy nie będę tu wymieniała co potrzebuje mogą być rzeczy używane Była bym bardzo wdzięczna za jaką kolwiek pomoc czy było by to jedzenie czy ubrania czy inne rzeczy co kolwiek bo wszystko nas ratuje a najbardziej materiały budowlane bo ja mam termin porodu na kwietnia nie wiem gdzie bede mieszkac z tym dzieciatkiem :(:( łzy mi same spływają tak mi jest przykro i do tego idzie zima :( mam tyle do opisania opowiedzenia :( Proszę z całego serca i w imieniu naszego jeszcze nie narodzonego dziecka Proszę o pomoc wierzę ze są jeszcze dobrzy ludzie ...mój adres e-mail kasia20069@wp.pl więcej danych podam przy bliższym kontakcie . Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 23
Ja nie jestem w stanie jej pomóc bo spłacam kredyt za dom który niedawno wybudowaliśmy z mężem, a rzeczy po moim synku oddałam koleżance która lada dzień ma rodzić. Fakt, że Kasia nie podała wszystkich danych, ale mogła zrobić to z kilku powodów: być może byłoby jej wstyd gdyby ktoś ze znajomych albo z rodziny zobaczył ten wątek, albo rzeczywiście jest oszustką. Ja jednak nie czuję się upoważniona do tego, żeby jednoznacznie stwierdzić czy jest oszustką czy nie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
http://www.zlecenia.przez.net/ to adres stronki gdzie można znaleść pracę którą można wykonywać w domu, lub wystarczy wpisać w google freelancing praca. Może któraś z dziewczyn znajdzie coś dla siebie:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jestem samotną matką odeszłam od męża mam tylko alimenty i dprażną pomoc z opieki gdzie muszę opłacić kawalerkę którą wynajmuje.Jest mi bardzo ciężko ale moim zdaniem powinnaś podać więcej danych bo faktycznie mogą być ludzi blisko Ciebie jak to było u mnie ja nikogo nie prosiłam o pomoc poszło to pocztą pantoflową i staram się sobie jakoś radzić głowa do góry dasz rade ale jeśli chcesz nabrać lub oszukać tych dobrych ludzi to potem możesz mieć problem z uzyskaniem pomocy .Napisałam tak w skrócie a opieka powinna wam pomóc ale muszą zrobić tylko najpierw wywiad rodzinny , ja szukam pracy i ciężko mi znaleźć ale nie tracę nadzieji mam tylko 5 godzin bo potem muszę odebrać dzieci z przedszkola i zerówki .TRZEBA UWIERZYĆ W CIEBIE WTEDY PÓJDZIE DO PRZODU I CHCIEĆ DZIAŁAĆ A NIE LICZYĆ TYLKO NA POMOC INNYCH.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wiesz ~bafija rozumiem cię i wiem o co chodzi ale ja nie muszę podawac więcej danych bo to nie potrzebne na forum zostały tylko te osoby które cały czas mnie albo krytykują albo mają własne zdania typu ,,oszustka ....itd."
więc nie korzystam z forum np. weszłam dzis zeby odpisac dominice i jeszcze innej osobie ..ja juz dawno tu nie zaglądam a raczej moze raz na 3 tygodnie wazniejsze jest dla mnie moje dziecko i zdrowie nie będę się nikomu tłumaczyc ani zwierzac bo historię mam długą i smutną ..to co zamiesciłam w wątku to jest pryszcz ... w stosunku do mojego całego zycia ale tu nie o to chodzi bo ja poprosiłam o to jesli ktos ma uzywane nie potrzebne rzeczy dla maluszka to jeśli ich nie potrzebuje to może mi je ofiarowac badz nie a to całe forum po ptrzeczytaniu zamieniło się w cos okropnego to tak ja bym chciała cos nowego czy jak ?? bo nie rozumiem po za tym nie posiadam internetu i ciezko jest co dzien odpisywac no jak sprzatam u sasiadki to mogę skorzystac ale to jest 2 razy w tygodniu .więc najpierw były pretensje że poprosiłam WG o pomoc a teraz ze nie odpisuje a zaraz pewnie będą że wg żyje ! Ci ludzie nie znaja ciężkiego życia i są bohaterami przed własnym komputerem byc moze gdyby pszeszli to samo to by rozumieli i to ze ich ktos oszukał to nie znaczy że kazdy jest oszustem widzisz była u mnie dziewczyna wczesniej pare innych ale ona tez została nazwwana oszustką za to pewnie ze u mnie była i że napisała że mam ciężko i mi wspołczuje więc jaki to ma sens :) pisac tutaj do tych którzy zostali niech sobie robią tu co chcą ja od nich nic nie chce jak będzie u nas emisja programu bo przyjedzie do mnie telewizja pokaze to forum i niech zobaczą jakie ja mam warunki i jak mnie społeczenstwo potraktowało i zdeptało z błotem ale cóż to będzie niedługo jak na razie to jeśli ktoś będzie mi chciał pomóc w formie że ma coś używanego i chce oddac chętnie przyjmę zawsze się przyda ...a mi to juz wg . to tyle nie będę dalej się rozpisywac uciekam juz ... niestety pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
Kasia ja na samym początku chciałam pomóc prosiłam abyś odezwała sie do mnie na priva.. nie dostałam żadnej wiadomości do dziś.
życzę Ci wszystkiego dobrego! mam nadzieję że się ułoży- powodzenia!
Do pracy się weźcie dziecioroby! To skrajna niodpowiedzialność decydować się na dziecko nie mając warunków.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6
Gdyby rozmnażać się mieli tylko ci, których stać na dzieci, na przykład na jakąkolwiek emeryturę nie miałbyś co liczyć, wszakże nie wiem czy wiesz, że młodsze pokolenie pracuje na starsze i tak zawsze było a przynajmniej od najmniej stu lat. Niedawno wiek emerytalny podniesiono, bo Polacy od kilku lat intensywnie emigrują i na emigracji rodzą dzieci, tym samym tam się osiedlając. Więc... każdy kij ma dwa końce, bo jeśli nie będzie dzieci, w naszym systemie aktualnym nie będzie miał kto zapracować na emerytury naszych dziadków czy rodziców, później na nasze, a następnie na emerytury naszych dzieci i wnuków.
Nieco smutne, ale prawdziwe.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry