Widok

Wypłaty 500+

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Podobno dzisiaj maja byc pierwszewyplaty, kto otrzymał niech da znać jak i kiedy składał wniosek i czy na 1pierwsze dziecko,jakie miasto, takie statystyki poprowadzimy ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11
Składałam 04.04.16 osobiście i też do dzisiaj nie mam .Dzwonilam do urzedu w Gdyni pani nie miała możliwości sprawdzenia poinformowała że wszystkie pieniądze ktore mieli wysłali może pod koniec miesiąca prezydent coś puści jak nie to następne wychodzą 10-15 maj.Moje znajome dziś decyzję otrzymały i 500 plus będzie płacone tak jak rodzinne 10-15 każdego miesiąca.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
No i gdzie tu sprawiedliwosc jedni dostali a dla drugich juz nie ma funduszy na dany miesiac wydaje mi sie ze wszyscy powinni dostac jednakowo a jak nie ma tyle pieniedzy to poczekac az bedzie na tyle.zeby dac kazdemu a nie wybranym.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 15
Ludzie! Jak żyliście do tej pory bez tej kasy obiecnej przez PiS? Jakoś dawaliście radę... Więc o co tyle szumu teraz? Ok, fajnie, spadnie z nieba co miesiąc 500-1000-1500 zł.
Ale po co tak w napięciu oczekiwać tej kasy? Należy się, to prędzej lub później dostaniecie...
Ciężki miesiąc? Więcej wydatków? Pewnie nie pierwszy i nie ostatni raz. Wcześniej przeżyliście to i teraz sobie poradzicie.
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 4
Przeciez dostaniesz wyrównanie za kwiecień. O co halo?jaka niesprawiedliwość???mają. 3 miesiące na wydanie decyzji
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sorry ja nie mam dzieci wiec nie dostane nic tylko jak.juz daja to niech daja kazdemu a nie wybieraja sobie niech kazdemu dziecku dadza bo chyba kazde potrzebuje
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12
Czyli w kwietniu, w Gdyni już wypłat nie będzie. Dopiero w maju z wyrównaniem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A czy ktos moze wie kiedy cos sie ruszy w Cieplewie?
na to wygada.. ciekawe czy wogole w maju dostaniemy. Hehe niby bez tego 500 dalo i da sie zyc, ale jednak bym chciala w maju zrobic remont pokoju mojej coreczki i takie 500 by bylo jak znalazl ;) no coz poczekamyyy skladalam 1 kwietnia bede czekac do lipca haha :D gruboo..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9
to zrobisz remont w lipcu......
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3
A gdzie tu sprawiedliwość że tylko "wybrani" dostali?! Bo skoro niektórzy mają jedno dziecko i przekraczają magiczny próg 800 zł to im się nie należy. Rozumiem, że takie dzieci mniej jedzą, mniej potrzebują?! A tak 90% tych co dostaną to takie zbulwersowane matki które jak nie dostaną tych pieniędzy już teraz nie będą miały co do garnka włożyć! Żal!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5
~Agusiek skoro bez 500zł remontu nie zrobisz to znaczy, że zaplanowałaś go gdy dowiedziałaś się o programie? ;)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4
W cieplewie ponoc ostatni tydzien kwietnia maja wyplacac ..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mnie też sie pytali o akt.składałam 2.04 na drugie i trzecie dziecko i też nie dostałam decyzji
ja też składałam w głównej placówce w Gdańsku 2.04 i nie dostałam jeszcze na drugie i trzecie dziecko
Przez Pekao SA składaliśmy. Tylko na drugie dziecko.
w Pruszczu wpłynęły na konto 15 kwietnia
Ja dziś zadzwoniłam, żeby się upewnić, że wniosek był prawidłowy (Pruszcz gmina miejska, składałam 1.04 przez bank). Pani była uprzejma, wniosek odszukała, sprawdziła, uznała, że jest prawidłowy i dopowiedziała, że jak wszystko będzie dobrze, to wypłacą w maju z wyrównaniem.
tak, zaplanowalam ze kupie nowe meble dla mojej 2 latki ;) z tych dzidziusiowych na normalne, i uwierz samotnej matce sie przydadza dodatkowe 500zl ;) kolejne pieniadze beda potrzebne na wyprawke do przedszkola i na rozwoj mojej jedynej kochanej pociechy ;) program 500plus nalezy sie to korzystam.. a czemu kowalska z 5 dzieci ma skorzystac a ja z jedyna pociecha nie mam.. gdzie nie przekraczamy nawet 700zl na osobe, bo ile mozna zarobic poki maluch nie chodzi do przedszkola. Kiedys przyjda lepsze czasy.. teraz trzeba sobie radzic skoro pomagaja to trzeba skorzystac.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8
mama Magda - poczekaj podaj numer konta dam ci swoje 500 plus, bo zazdrosc zzera, ze chce zainwestowac w dziecka pokoj i edukacje? pracuje odprowadzam podatki jak kazdy NORMALNY czlowiek.. nalezy sie to korzystam! daj numer konta przeleje Ci nasze pięćset ;) haha :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 11
Ostatnia transza we wtorek lub w środę potem dopiero 10-15 maj z wyrownaniem w Gdyni
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry