Widok
Składałam 04.04.16 osobiście i też do dzisiaj nie mam .Dzwonilam do urzedu w Gdyni pani nie miała możliwości sprawdzenia poinformowała że wszystkie pieniądze ktore mieli wysłali może pod koniec miesiąca prezydent coś puści jak nie to następne wychodzą 10-15 maj.Moje znajome dziś decyzję otrzymały i 500 plus będzie płacone tak jak rodzinne 10-15 każdego miesiąca.
Ludzie! Jak żyliście do tej pory bez tej kasy obiecnej przez PiS? Jakoś dawaliście radę... Więc o co tyle szumu teraz? Ok, fajnie, spadnie z nieba co miesiąc 500-1000-1500 zł.
Ale po co tak w napięciu oczekiwać tej kasy? Należy się, to prędzej lub później dostaniecie...
Ciężki miesiąc? Więcej wydatków? Pewnie nie pierwszy i nie ostatni raz. Wcześniej przeżyliście to i teraz sobie poradzicie.
Ale po co tak w napięciu oczekiwać tej kasy? Należy się, to prędzej lub później dostaniecie...
Ciężki miesiąc? Więcej wydatków? Pewnie nie pierwszy i nie ostatni raz. Wcześniej przeżyliście to i teraz sobie poradzicie.
A gdzie tu sprawiedliwość że tylko "wybrani" dostali?! Bo skoro niektórzy mają jedno dziecko i przekraczają magiczny próg 800 zł to im się nie należy. Rozumiem, że takie dzieci mniej jedzą, mniej potrzebują?! A tak 90% tych co dostaną to takie zbulwersowane matki które jak nie dostaną tych pieniędzy już teraz nie będą miały co do garnka włożyć! Żal!
tak, zaplanowalam ze kupie nowe meble dla mojej 2 latki ;) z tych dzidziusiowych na normalne, i uwierz samotnej matce sie przydadza dodatkowe 500zl ;) kolejne pieniadze beda potrzebne na wyprawke do przedszkola i na rozwoj mojej jedynej kochanej pociechy ;) program 500plus nalezy sie to korzystam.. a czemu kowalska z 5 dzieci ma skorzystac a ja z jedyna pociecha nie mam.. gdzie nie przekraczamy nawet 700zl na osobe, bo ile mozna zarobic poki maluch nie chodzi do przedszkola. Kiedys przyjda lepsze czasy.. teraz trzeba sobie radzic skoro pomagaja to trzeba skorzystac.