Widok

Wysuwanie języczka przez 4,5-mies. niemowlę

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy Wasze maluchy też tak robiły? Moja Monika od kilku dni wysuwa czubek języka, w internecie znalazłam tylko jedno wyjaśnienie, że to może być oznaka ząbkowania (od dłuższego czasu występuje też obfite ślinienie). Czy faktycznie może to być kolejny objaw ząbkowania?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Od 3 m-ca życia dziecku zaczynają intensywnie pracować ślinianki - często błędnie mylone jako oznakę ząbkowania. Wysuwanie języczka jest jak najbardziej w normie, maluszek poznaje siebie a i może być to oznaką ząbkowania.
a może pić małej się chce.
U nas tak tez było jak Jachu miał potrzebę ssania:)
image

image

Mała jest cały czas na moim mleku i dostaje często smoczka, bo inaczej to paluszki ciągle pcha do buzi :-) Byłam ciekawa co to za objaw z tym językiem, bo nigdzie się z tym nie spotkałam :-)
Filipek tez przez jakiś wytykał języczek. Nie wiem czy to przez ząbki, bo u nas nadal ich nie ma. Może dziecko w tym wieku odkrywa, ze ma języczek i się nim bawi????
image
image
u nas też język był w ruchu, ja to odebrałam bardziej jako testowanie, uczy się dziecko wszystkiego i tego też, ząbków narazie brak
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
Nasz synek też od tygodnia język pokazuje:):) nie wiem dlaczego,ale chyba to nic złego i z czasem przejdzie:):):)
a ja gdy bylam z corka (teraz 4mies) na turnusie rehabilitacyjnym z powodu napiecia miesniowego to lekarka stwierdzila ze to moze byc objaw padaczki...:( w srode jade do neurologa, zobaczymy co on na to...
A robiłyście USG przezciemiączkowe?
Moja mała urodziła się z językiem na wierzchu, teraz od czasu do czasu jak nad czymś mocno się skupia to też sobie nim "pomaga":)
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

do góry