Widok

ZASIŁEK RODZINNY Z MOPS, jak długo czeka się na decyzję

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktos w ostatnim czasie składał wniosek o zasiłek rodzinny na dziecko/dzieci do MOPS? Jak długo czekaliście na dezyzję?
Ja złożyłam wniosek 4 kwietnia a ostatni dokument (donosiłam) 10kwietnia..i czekam na dezyzję..Oczywiście w MOPS mówią, że do miesiąca, ale wiadomo,tak jest w okresie składania wniosków ogólnie (czyli we wrześniu) gdzie tych wniosków są tysięce...ale teraz takich wniosków jest niewiele..i zastanawiam się jak szybko mogę sie spodziewać dezyzji od nich
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
a ja nie mam nic i na90 procent witaj 25 styczeń
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzisiaj byłam z poprawionymi dokumentami w MOPS w Gdańsku ,pani
powiedziała ,ze osoby składające przed 17 pażdziernika dostana pieniądze
inne po nowym roku
Każdy ma inne info ja dzwonilam i pani mi powiedziała ze decyzja do realizacji ze kasa będzie przed świętami
u mnie kasa na koncie wczoraj juz sie pojawila - od MOPS.

wiem ze na poczcie tez jakies listy maja, ale nie wiem czy rodzinne czy inne.. nie znam sie tylko babeczka pytala.
a ja dostalam wlasnie decyzje a kasy jeszcze nie ma
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jak z tego co wiem czeka się do 2 tygodni
witam ja skladalam papiery we wrzesniu i jeszcze nie mam decyzji.. czy dostane rodzinne jak nie mam decyzji ?
Ja kiedyś dostałam najpierw pieniądze przelewem a dopiero po kilku dniach decyzje:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja miałam tak samo jak Pani Asia.
Złożyłam wszystkie papiery i po kilku dniach była decyzja ustna ,że .... będą pieniądze ,a decyzje dostane później. :)
Decyzja jest w ciągu 30 dni. Wypłata jest do 26 nastep ego miesiaca po złożeniu wniosku. Czyli wniosek składasz we wrześniu A kasę masz w październiku za 2 miesiące. Ja decyzję dostaje zawsze 2 do 3 tyg po złożeniu wniosku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja zlozylam 1 października i jeszcze nie dostałam ani z zasiłku rodzinnego ani alimentacyjnego
Hej jak skladalas w pazdzierniku to dostaniesz wyrownanie od pazdziernika
Hej ja zlozylam 8 listopada i do dzis nie mam decyzji a u ciebie liczy sie od uzupelnienia wszystkich dokumentow
A ja pod koniec września zasiłek i dzisiaj o pielęgnacyjne to kiedy dostane decyzje
Na decyzję poczekasz do 25.11.
Pisemna?
Tak przyjdzie poczta listem poleconym

Na decyzje mops ma 3 miesiące. A nowy okres rozliczeniowy na zasiłek rodzinny zaczyna się 1 listopada, złożenie wniosku do końca sierpnia sprawia że pieniądze wypłacane są już pierwszego miesiąca czyt w listopadzie, jeśli wniosek złożymy później może być tak, że wypłata z wyrównaniem nastąpi dopiero w grudniu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wniosek składałam 29 września a jest już 30 października, no to sobie jeszcze poczekam :/

Ja składałam 30 sierpnia i jeszcze nie mam

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Drewniany plac zabaw dla dzieci? (45 odpowiedzi)

Dziewczyny chciałabym zrobić Nikosiowi plac zabaw w ogrodzie.Drewniany,wiadomo jakis domek ze...

Czy da sie wyzyc za 2000 zl (47 odpowiedzi)

Czy da sie wyzyc za 2000 zl juz po oplatach ? Jedynie paliwo do auta trzeba w to jeszcze wliczyc....

Pompa ciepła (25 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

do góry