Widok

ZUM-do mam,ktorych dzieci to przeszły!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
napiszcie prosze jakie byly objawy i jak zachowywaly sie dzieci.
Sarka od czwartku ma non stop gorączke.w piatek poszlam do pediattry i stiwerdzila,ze to taka dwudniowa wirusówka i kazala podawac tylko czopki na zbijanie goraczki.no to podaję non stop.wczoraj wieczorem godzine po podaniu czopka temp.znow wzrosla do 39,9,a po kolejnej godzinie spadla.wlasciwie czopek dziala
na max 4 godz a potem znow wzrasta.jak wzrasta to mala wyglada jak niezywa-nie rusza sie prawie,patrzy w jeden punkt,a jak opadnie to zachowuje sie w miare normalnie.i tak wkolko.
oprocz goraczki nie ma zadnych innych dolegliwosci,ale wlasciwie non stop jej cale cialko jest gorące jak piec.
Wczoraj wieczorem dzwonilam na pogotowie,ale uslyszalam,ze sama mam przyjechac i ze oni maja ciezsze przypadki niz jakas goraczka.
bez komentarza!
A ja boje sie wyjsc z dzieckiem nawet do samochodu,bo sie boje,ze dostanie zapalenia płuc...
Co robic?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas 8 ząbków idzie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My w Krokowej też mamy Panią Hazukę,życzymy wszystkiego najlepszego w Nowym Roku i oby nas leczyła jak najdłużej.Pozdrawiam.
ZUMU nie było.
wszelkie dolegliwosci i wysoka gorączka byly spowodowane poprostu wychodzeniem pięciu ząbków naraz,niestety bolesnych trójek:P
I jak tam ZUM? My już po.... normalnie epidemia!

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

:-)...
Potwierdzam !! Dr Hazuka z Łąkowej w Redzie, super pediatra (wyleczyła moje dziecko, w sytuacji, kiedy inny lekarz miał problemy), bardzo sympatyczny człowiek i wg. mnie super kobieta :). Pozdrawiam serdecznie :)
tak szczoteczke mamy juz do dawna bo myjemy nia zabki podczas kąpieli.niestety teraz nie daje sobie umyc bo za bardzo ja boli,wiec nie bede jej meczyc.gryzakow natomiast jak byla mlodsza nigdy nie gryzla,bo nie chciala.
Ona wlasciwie nic nie je,nawet swoich ukochanych paluszków,bo za bardzo ja boli,tym bardziej masowanie.Niestety jedyne co moge robic to smarowac dentinoxem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Justi, a masz może taką szczoteczkę dla brzdąców, one są silikonowe? Jeśli tak to masuj małej dziąsła kilka razy dziennie maczając w letniej przegotowanej wodzie, na koniec masażu posmaruj żelem na ząbkowanie. Tylko po pierwszym razie mała może płakać. Ale ten masaż ulży małej, a dziąsła szybciej zostaną przebite. Ostatni masaż zrób tak około 17/18ej, żeby nocka była spokojniejsza.
Powodzenia
i jeszcze jeden tej samej firmy :) http://www.allegro.pl/item810747950_gryzak_gryzaczek_wodny_tommee_tippee_2szt_1_etap.html

jestem ciekawa czy faktycznie pomagają :)
czy ktoś ma doświadczenia z takimi gryzakami? http://www.allegro.pl/item810745011_gryzak_dziaselko_tommee_tippee_rozowy_1_etap.html
no jest jest.wlasnie sie przekonuje:)

Gorączka wkoncu odpuscila.....ale....teraz dopiero zaczal sie meksyk:]
Przy goraczce Sara nie miala nawet sily wrzeszczec.jeczała,duzo spala,byla malo ruchliwa...a teraz...
Teraz dziąsła napuchły jak balony i praktycznie 3/4 dnia i nocy mala wyje a raczej przerazliwie wrzeszczy....az mozg mi wczoraj stawał:]
Smaruje dentinoxem,ale przy takim napuchnieciu to wlasciwie nic nie daje.W nocy wstalam dziesiec razy....Co godzine z czego pol godziny zajmowalo mi kolejne zasypianie...
Nieżyję:/
Justi, dr. Hazuka jest rewelacyjna, potwierdzam, moja mała była pół roku pod jej opieką jak mieszkalismy w Redzie i szkoda, że musiałam zmienić pediatrę na witomińskiego, bo tu przerobiliśmy trzy lekarki az trafiliśmy do według mnie właściwej
dziękuję bardzo :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dr Małgorzata Hazuka:))))
Reda,przychodnia przy ul.Łąkowej

Lekarka młoda,ale świetna wedlug mnie.
Wczesniej nalezalam do trzech innych i porażka...
Justi,
możesz podać do jakiego pediatry chodzisz z dzieckiem? Ja jestem na etapie wyboru i może zdecyduję się na Twoją.
no to w takim razie źle zrozumialam lekarke;D
Wychodzi zatem na to,ze jestesmy na końcówce mleczaków i bedzie spokoj na dluzej...
Ufff.....
no ale ósemek to nawet czteroletnie nie ma...
no ale...szczerze "mowiac" to mnie interesuje tylko iel zebow ma moje dziecko:)
ps:a mi pediatra powiedziala ze 20 zębow to powinno miec dziecko konczace dwa lata a nie cztery,no ale...
suma sumarum moje dziecko ma 12 zebow a za mysle max tydzien bedzie pelne 17 sztuk.te szerokie grube po bokach z tyłu tez jakikolwiek mają numer;D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry