Widok

ZZO

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkie obecne i przyszłe mamusie. Mam pytanko czy któraś z Was robiła już jakiś rekonesans po trójmiejskich szpitalach? To jest teraz dla mnie temat na czasie a kompletnie nie wiem, który szpital wybrać. Nie ukrywam, że zależy mi na znieczueniu zewnątrzoponowym (oczywiście za jak najniższą kasę) i ciekawią mnie Wasze opinie.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ostatnio wyczytalam w gazetce dla przyszlych rodzicow, ze jak jest potrzeba i lekarz decyduje o podaniu znieczulenia - to jest bezplatne, a jak na wyrazne zyczenie rodzącej to jest platne.... nie wiem jak jest w rzeczywistosci....

image
image
ale wiesz ze zzo moze wogóle nie zadzialać ?
po za tym istnieje ryzyko Zespołu popunkcyjnego a wtedy zapomnij o wstawaniu z wyrka przez 2 tygodnie , ja to miałam i ból glowy był nie do wytrzymania wiec ja bym sie nie zdecydowała

Przyznam szczerze, że nie słyszałam o czymś takim. To znaczy wiem, że czasami efektem ubocznym są bóle głowy, ale nie wiedziałam, że aż tak. A Gdybyś miała jeszcze raz rodzić to zdecydowałabyś się na to znieczulenie?

Adulka ja nie rodziłam , mialam to znieczulenie do zabiegu ale głowa cholernie bolała i ja wiem ze ja sie nie zdecyduje na to znieczulenie przy porodzie

Ja miałam zespół popunkcyjny - dwa dni po wypisie ze szpitala po porodzie znalazłam się na neurologii pod kroplówką, po czym w domu tydzień leżenia plackiem. Dramat, nigdy więcej zzo.

Fotografia:
[url]www.justyna-jazgarska.pl[/url]
I cała reszta:
[url]www.justyna-art.pl[/url]

Kurcze dziewczyny, dobrze znać także te gorsze strony. Na tych wszystkich forach tyle się naczytałam "achów i echów" o tym znieczuleniu że byłam prawie zdecydowana. Ale teraz widzę że to jednak nie jest tak różowo.

mała ja jak poprosilam o zniczulenie to powiedzieli ze nie dadza bo nie maja;/hehe

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
że nie mają..?? dobre :)

image
image
TAK NIE MAJA HIHI ALE JAK BYM POWIEDZIALA ZE 500 DAM TO BY SIE ZNALAZLA HEHEHE

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
Adulka - na Zaspie nie dają takiego znieczulenia, gdyż nie dogadali się z anestezjologami.
Do CC dają podpajęczynówkowe lub ogólne, a do naturalnego dolargan i itp. (chyba dobrze napisałam). Ale zewnątrzoponowego nie ma, chyba ze masz 'swojego' anestezjologa.. z Zaspy :)

image
image
A czym sie różni zewnątrzoponowe od podpajęczynówkowego?

image
image
[b]Lista 2009 - http://buninka.dobrynet.pl/sluby2009.php[/b]
Zewnątrzoponowe powoduje że nie czuje się skurczy ale czuje się nogi :) A podpajęczynówkowe - nie czuje się kompletnie nic od pasa w dół. I podpajęczynówkowe stosuje się najczęściej tylko do CC, a zewnątrzoponowe do porodu naturalnego.

image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (22 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

do góry