Widok

ZZO

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkie obecne i przyszłe mamusie. Mam pytanko czy któraś z Was robiła już jakiś rekonesans po trójmiejskich szpitalach? To jest teraz dla mnie temat na czasie a kompletnie nie wiem, który szpital wybrać. Nie ukrywam, że zależy mi na znieczueniu zewnątrzoponowym (oczywiście za jak najniższą kasę) i ciekawią mnie Wasze opinie.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ostatnio wyczytalam w gazetce dla przyszlych rodzicow, ze jak jest potrzeba i lekarz decyduje o podaniu znieczulenia - to jest bezplatne, a jak na wyrazne zyczenie rodzącej to jest platne.... nie wiem jak jest w rzeczywistosci....

image
image
ale wiesz ze zzo moze wogóle nie zadzialać ?
po za tym istnieje ryzyko Zespołu popunkcyjnego a wtedy zapomnij o wstawaniu z wyrka przez 2 tygodnie , ja to miałam i ból glowy był nie do wytrzymania wiec ja bym sie nie zdecydowała

Przyznam szczerze, że nie słyszałam o czymś takim. To znaczy wiem, że czasami efektem ubocznym są bóle głowy, ale nie wiedziałam, że aż tak. A Gdybyś miała jeszcze raz rodzić to zdecydowałabyś się na to znieczulenie?

Adulka ja nie rodziłam , mialam to znieczulenie do zabiegu ale głowa cholernie bolała i ja wiem ze ja sie nie zdecyduje na to znieczulenie przy porodzie

Ja miałam zespół popunkcyjny - dwa dni po wypisie ze szpitala po porodzie znalazłam się na neurologii pod kroplówką, po czym w domu tydzień leżenia plackiem. Dramat, nigdy więcej zzo.

Fotografia:
[url]www.justyna-jazgarska.pl[/url]
I cała reszta:
[url]www.justyna-art.pl[/url]

Kurcze dziewczyny, dobrze znać także te gorsze strony. Na tych wszystkich forach tyle się naczytałam "achów i echów" o tym znieczuleniu że byłam prawie zdecydowana. Ale teraz widzę że to jednak nie jest tak różowo.

mała ja jak poprosilam o zniczulenie to powiedzieli ze nie dadza bo nie maja;/hehe

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
że nie mają..?? dobre :)

image
image
TAK NIE MAJA HIHI ALE JAK BYM POWIEDZIALA ZE 500 DAM TO BY SIE ZNALAZLA HEHEHE

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
Adulka - na Zaspie nie dają takiego znieczulenia, gdyż nie dogadali się z anestezjologami.
Do CC dają podpajęczynówkowe lub ogólne, a do naturalnego dolargan i itp. (chyba dobrze napisałam). Ale zewnątrzoponowego nie ma, chyba ze masz 'swojego' anestezjologa.. z Zaspy :)

image
image
A czym sie różni zewnątrzoponowe od podpajęczynówkowego?

image
image
[b]Lista 2009 - http://buninka.dobrynet.pl/sluby2009.php[/b]
Zewnątrzoponowe powoduje że nie czuje się skurczy ale czuje się nogi :) A podpajęczynówkowe - nie czuje się kompletnie nic od pasa w dół. I podpajęczynówkowe stosuje się najczęściej tylko do CC, a zewnątrzoponowe do porodu naturalnego.

image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

Pomysł na prezent dla 60latki (164 odpowiedzi)

podsuńcie pomysły na prezent dla 60latki, z okazji okraglych urodzin,bliska ciotka najchętniej...

Dobry ortodonta (32 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

do góry