Widok

Załamka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Wczoraj zrobiliśmy z mężem taki domowy budżet-no i załamka-po odliczeniu kredytu i opłat zostaje nam jakieś 1200 zł na życie na 4 osoby.Mąż pracuje ja na bezpłatnym wychowawczym z dwójką dzieciaczków. Coś ostatnio coraz gorzej z tymi finansami,a i tak żyjemy dosyć skromnie. Czy ktoś ma podobnie i jak dajecie sobie radę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pocieszę Cię - są ludzie, którzy mają o wiele gorzej, bo z 1200 muszą zrobic opłaty i za resztę życ, choc czasem się nie chce :) :(
Hehe! No własnie! 1200 na życie to kupa szmalu!!! Wychodzi 400 zł na tydzień! Luksus ;))))
No a opłat tak na ok. 600 stałych w miesiącu (3 osoby w rodzinie) więc łatwo policzyc ile zostaje na os. Czyli mam bardziej "kolorowo" od Ciebie!
ja już jestem przyzwyczajona,ze ciągle na minusie, już nie mam siły się martwić nawet
Nam po opłaceniu kredytu zostaje 200-300zł na opłaty i życie.Jakby nie debety to nie wiem co by było.
Kurcze tylko ze z tych 1200 musi iść nie tylko na jedzenie, ale i pieluchy, środki czystości dla dzieci i często lekarstwa. Zastanawiam się właśnie jak to ludzie robią jeśli mają jeszcze mniej,skoro u nas już i tak kiepsko...
ja mam 300 zl na nas dwie bo tyle mam alimentow:(
nam tyle co Tobie zostawało na zycie jak pracowałam i spoko dało sie przeżyć od pierwszego do pierwszego wystarczało na zycie bez szaleństw oczywiście,teraz to tak nie bedzie kollorowo z jednaa pensją męża, a do powrotu do pracy daleko
mi po oplatach i kredycie zostaje 400 zł wiec marze by mi zostalo 1200 i tez dziecko jest i ja pracuje wiec opiekunka ah
i też sie zastanawiam jak sobie radza takie osoby ,które mają kilkaset zł albo jeszcze mniej
jak to jak, na długach ciągną i się boją,ze kiedyś nie dadzą rady:((( a o jakiś nawet drobnych przyjemnosciach mozna zapomnieć
nam po kredytach, opłatach za zycie na 4 os zostaje na miesiac 300zł, masakra, dobrze ze mozna zawsze od kogos dopozyczyc te 100-200, i tak co miesiac
i dacie radę wyżyć za 300-400 zł na miesiąc? i z tego jedzenie, ubrania, środki czystości, leki, przejazdy itd?
nie mam pojęcia jak?
Dokładnie,zero kina,wyjść na urodziny itp bo z pustą ręką głupio,co miesiąc debet,rodzina co może pomaga i tak miesiąc za miesiącem.
1200zl miec na zycie dla mnie to bylby luksus..
my z mezem mielismy miesiace, ze zylismy za 400zl na miesiac przy 4 osobach i niemowlaku na mleku sztucznym..
niestety wtedy moglam zapomniec o wszelakich przyjemnosciach typu slodycze ciastka itp itp
też nigdzie nie wychodzimy.
Jeśli z tych 300 zł musicie wydać minimum 100zł na pieluchy, to już zostaje 200 i dacie z tego radę?
hahaha a nam po odliczeniu kredytu i oplat nie zostaje chyba nawet 600 na 3 ( a gdzie pamki,mleko...? )takze wiesz.........
nam zostaje 1500 ale co chwile coś wyskakuje ( dentysta, choroba .... ) wiec przeważnie musimy się zmieścić w 900 zł
Viki pewnie,że nie damy,wchodzimy na debet,rodzice starają się pomóc,zakupy robimy w Biedronce itp,ciężko jest ale wiem,że są ludzie,którzy nie mają nawet tej 1 wypłaty.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry