Widok

Zapchany nos, zatoki?? 3 latek, co do inhalacji??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie.

Moja córka (3l) ma od tygodnia "zawalony" nos, może zatoki nie wiem.

Chcę "poruszyć" katar, żeby zaczął wyłazić:P bo jak dmucha nosek to mało jest.

Co mogę dodać do inhalacji? Narazie inhalujemy samą solą fizjologiczną...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
Inhalacje duzo nie dadza.Wlcze z katarem o ponad 2 tygodni.Otrivin,woda morska,inhalacje.Ostatnio kupilam nasonex polecony przez alergolog bo nic nie pomagalo.
Widze lekka poprawe,bo tak caly czas katar siedzil w zatokach,az oczy zaczely ropiec.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12
może spróbuj inhalacje 3 razy dziennie z soli fizjolo. nebulizatorem.nie zaszkodzi a może pomoże..
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
A moze poprostu idz do lekarza?2 tyg z katarem to juz dlugo.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
http://www.doz.pl/apteka/p6583-Mucofluid_aerozol_do_nosa_50_mg__ml_125_ml

ale to na receptę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
U nas jedyna mikstura, ktora dziala na katar to mieszanka dexavenu, gentamycyny i nasivinu, ale to niestety na recepte.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8
Jeżeli myślisz o zatokach klinowych i czołowych to u dzieci rozwijają się one dopiero w wieku 4 (klinowe) i 6 (czołowe). Małe dzieci mają jedynie zatoki szczękowe, a te nie dają objawów zatkania nosa.

Porządnie inhaluj dziecko solą fizjologiczna 3% (nie tą, która w aptekach jest dostępna w ampułkach, bo ona jest za słaba 0,9%.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6
u nas sol pomaga ale trzeba min 2-3 razy dziennie wowczas splywa katar
nasivin jest na krotki okres max 4 dni bo mega wysusza sluzowki
lekarz mowila ze to ju zostatecznosc
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
ja u 2 latka stosuje i nam pomaga inhalacje z ziół jakiś czas temu też miał zawalony nos , nic nie schodziło ciężko nawet katarkiem tylko furczało gdzieś z tylu sparzyłam zioła ale nie z torebek tylko sypane po łyżeczce rumianku,mięty i tymianku ,dziecko na kolana i mocno trzymać aby w gorące nie wpadło,dla mojego para to była frajda ,zrobiliśmy raptem 3 inhalacje i nos przeczyszczony .
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 10
moja córa,4 lata,też ma często ma ten problem i wtedy stosuję od niedawna znaleziony i polecany preparat o nazwie: sinupret.super wszystko schodzi!!! "Rozrzedza gęsty katar1
Odtyka nos i ujścia zatok2
Wspiera system immunologiczny w walce z zapaleniem zatok3,4
Lek ten dzięki szerokiemu spektrum działania może być z powodzeniem stosowany w każdym stadium choroby (począwszy od pierwszych objawów, aż po dołączanie do antybiotykoterapii)."

--------------------------------------------------------------------------------
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7
mogą Ci zaproponować w aptece pneumolan,ale nam nic nie pomagał...a tu link do sinupretu : http://www.bionorica.pl/produkty/na_zatoki.php
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8
Jadźka, zapominasz o sitowiu - a to rozwija się już od 8 miesiąca ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Mojemu synkowi 3lata i mi na zatoki najlepiej pomaga SINUPRET krople - dziecku podaje się 15kropli 3 razy dziennie - laryngolog mi polecił - kosztują koło 30zł i nie w każdej aptece są ale naprawdę świetnie działaja przynajmniej na nas
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No to dobrze, że to nie zatoki;)

Byliśmy u lekarza-nic się nie dzieje, przecież antybiotyku na katar nie będę dawać:/

Inhalacje z soli robimy 2-3x dziennie, nasivinem psikam tylko na noc żeby jej się lepiej spało.

Wczoraj posmarowałam jej amolem czoło na noc i dziś jakby trochę ruszyło.

Dzięki za opinie.

A ta sól o większym stężeniu to normalnie w aptece bez recepty?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
anka pilnuj tego kataru jak bedzie bardziej furczec sprawdzaj udszy, zeby nie doszlo do wycieku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
ta sol jest na recepte.Apteka musi ja zrobic.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Karol tez miał katar długo, do tego doszedł kaszel (3,5 latek), okazało się że zatoki. Niestety skończyło się na antybiotyku bo doszło do wysięku do uszu i Młody zaczął bardzo źle słyszeć. Przede wszystkim nie dmuchać noska, tylko wycierać jeżeli coś leci, Nasonex, jeżeli kaszel to inhalacja z Mucosolvanu 2x dziennie no i u nas niestety był antybiotyk, do tego zakaz jakiegokolwiek smarowania okolic zatok w celu rozgrzania, czyli żadne kamfory itp bo to wzmaga wysięki. Teraz jest juz ok, wszystko wróciło do normy.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja lekarka poradziła przy takim katarze Mucosolwan.Jest na kaszel ale dobrze działa też właśnie na gęsty zielony katar.Oczywiscie mowa o inhalacjach przez maske
Są też nowe super krople w aptekach NASIC. cena 11zł
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Matko,
pierwsze słyszę o wysieku do uszu.

jestem sama w stanie to zauważyć??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mój syn 9 lat miał właśnie zawalone zatoki i w uszach ale ja tego sama nie zauważyłam ,dopiero laryngolog po badaniu ,syn brał sterydy do psikania i smarowania maść z antybiotykiem ,pomogło od 2 lat mamy spokój bo tak co roku wiecznie zasmarkany chodził od października do lutego z małymi przerwami bez kataru,pediatra nic nie widziała w końcu poszliśmy do laryngologa i jest dobrze.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry