Widok

Zbliżają się Komunie Św. - pytanie do Pań

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Szanowne Panie, Wasze pociechy już niedługo będą przystępowały do I-szej Komunii Świętej, co wiąże się z szeregiem przygotowań. Czy dla Was to czas wzmożonej organizacji imprez komunijnych, czy li tylko przeżycie duchowe?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 15
niestety dla kobiety każde święto (Boże Narodzenie, Wielkanoc) czy też chrzciny, komunia wiążą się z organizacją jakiejś tam imprezy - czy to większej czy skromniejszej - więc raczej nie ma możliwości aby ograniczyć się tylko do przeżycia duchowego - nawet jakby się chciało ...
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3
Mnie dopiero czeka organizacja komunii chłopców za kilka lat , ale obserwując wątku około - majowe w stylu:

"jak się ubrać na komunię dziecka"
"co kupić chrześniakowi lub ile dać kasy"
"gdzie można urządzić komunię"

widzę że jednak materializm, materializm i jeszcze raz materializm. Nikt nie wspomina niestety o przeżyciach duchowych. Ja mogę szczerze powiedzieć że swoją komunię świętą doskonale pamiętam i pamiętam swoje odczucia w trakcie uroczystości - to było dla mnie naprawdę przyjęcie Jezusa do serca. Chciałabym i mam nadzieje nauczyć moje dzieciaki tego samego.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
dla mnie to nie było przeżycie duchowe ,bo ja nie chodzę do kościoła, syn poszedł ,bo chciał - od razu uprzedzam , że nie o prezenty chodziło, bo wszystkich ostrzegłam że nie wpuszczę z głupimi prezentami (typu quad itp.) Dla mnie to była okazja do spotkania rodzinnego.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3
Pytanie zle skonstruowane:)
Ja bym raczej zapytala czy to rowniez przezycie duchowe czy jedynie organizacja imprezy komunijnej bo ostatnimi czasy do tego glownie sie to sprowadza.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czyżby żadna z Pań nie przygotowywała imprezy komunijnej? o_O
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry