Widok

Zjadłabym coś słodkiego:)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny tak za mną chodzi coś słodkiego "domowego", ale nie mam pomysłu co by tu zrobić. Może doradzicie coś pysznego i szybkiego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
halo dziewczyny mozecie podpowiedziec jaka smietane uzywacie do bounty?
MMM a mi zrobiłyście ochotę na tiramisu.. dostałam przepis od mamy chrzestnej męża i jest PYCHA...
hej dziewczyny jaka smietane dajecie do bounty? zrobie dzis moim chlopakom na deser :)
inka.ja dziękuję i pozdrawiam:)
1/3
7dag to 70g
a smietana kremowka to ile procentowa?
Dziewczyny ile to jest 7 dag masła i 7 dag cukru pudru? cała kostka masła ma 200 g, a 7 dag to ile to jest, bo już się pogubiłam a chce szybko mojemu chłopu zrobić bounty :) Poratujcie mnie proszę ;]
Gosik - nie pamiętam ale chyba dawałam połowę 200g czyli ok 100g :] "na oko" ;) (raczej nie kupuję opakowań mniejszych jak 200g)
Ja jutro zrobię bounty mężulkowi z okazji dnia faceta ;P
A, właśnie, AgusiaGda pół torebki wiórków, tzn ile? Dziś w biedronie kupiłam pakowane po 200 g, a wcześniej mąż kupił jakieś po 75g.
ja się szykuję, żeby zrobić te kulki kajmakowe, ale muszę się zaopatrzyć w produkty.
a ja chyba zaraz zrobie gofry, jakos za mna chodza... troche godzina nie bardzo, ale co tam;)
bardzo sie ciesze, ze smakowało ;)

ja dzisiaj jadlam "zebre" kupna, ale bardzo pyyyszna :)))

a na sb bede robic jakies ciacho z jagodami ;) albo wisniami ;)
Ja dziś zrobiłam bounty z przepisu "nnacia". Wcześniej już raz zrobiłam i musiałam powtórzyć. Mniam. Nawet mój mąż, który nie przepada za słodyczami stwierdził ostatnio, że pyszne. Musiał iść wcześniej spać, żeby nie zjeść wszystkiego od razu ;)
właśnie testuję na sobie ;P ciasto, które upiekłam na jutro Mariuszowi do pracy ;)

amerykańskie z jabłkami :))) rodzynkami i orzechami włoskimi :))) pyyycha :)))
Szyszki znam jeszcze z dzieciństwa. Niedawno robiłam. Niestety nie raz dwa "schodzą", bo wszystkim smakują. Są pyszne.
szyszki:

2 łyżki masła rozpuścić, dodać pokrojone 30 dag krówek i łyżkę cukru - rozpuścić wszystko do jednolitej masy ciągle mieszając (uważać by nie przypalić). Na koniec dodać 1,5 łyżki kakao prawdziwego (nie takie rozpuszczalne) -szyko wymieszać i zdjac z ognia.
Dodać zaraz ryz preparowany - dużą paczkę albo 3 małe - wymieszac doladnie z masą. Formować z ciepłej masy coś na wzór szyszek - uwaga na dłonie bo masa musi być ciepła (ściskać masę - jedna sztuka to tyle ile da się zacisnoć w dłoni) - mogą one stać dłuugo ale zazwyczaj znikają w szybkim tempie ;) - nadaje sie to do wspólnej zabawy z dzieckiem - uwaga na ciepła mase i robienia słodkich ozdób na choinke.
Asiunia - ja robię go w małej keksówce :)
agusia a ten łom z herbatników to dyży wychodzi z tego przepisu?
nienawidzę Was!! :P idę po czekoladę.. nie za późno? :D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

do góry