pmagdaleno ja mam cukrzyce od 8 lat i przed ciaza mi sie rozregulowala cukry mialam rozne od niedocukrzenia czyli 50 do hiperglikemi czyli do 250 zawsze balam sie ze przez cukrzyce dzidzia bedzie chora ale na ostatnim usg wyszlo ze wszystko jest ok i nic mu nie dolega a od lekarza diabetologa dowiedzialam sie ze wysoki cukier szkodzi dziecku na poczatku ciazy chociaz teraz tez szkodzi ale juz nie tak bardzo jak na poczatku teraz tez mam rozne te cukry staram sie robic aby byl w normie ale co dam za duzo insuliny to spada bardzo jezeli zmiejszam to duzo rosnie do gory ale czesto jest tak ze przy stalej dawce mam dobry cukier to w jakis dzien mi nagle spadnie lub sie podniesie nawet przy tej stalej dawce...
nie wiem jak u innych kobiet cukrzykow chociaz lekaz mowil ze to norma ale jak ide na pobranie krwi to cukier mam ponad 200 chociaz jak wychodzilam to mialam 150 a jak przyszlam to tez okolo 150 a na wynikach duzy i cukier w moczu ale to moze byc nieswiadome bojenie sie pobrania bo ogulnie sie nie boje igiel ani pobran krwi ale widocznie to nieswiadomy strach lub stres...
udaj sie do diabetologa i on ci powie jaka diete masz stosowac i wszystko co potrzebne bedziesz wiedziec no i nie ma co sie martwic na zapas ja sie martwilam na poczatku ale teraz nie martwie sie ani nie stresuje bo bedzie co bedzie nawet jesli bedzie cos nie tak z dzidzia to i tak bedziemy ja kochac bo to nasze serduszko...