Widok

Złe wyniki - cukrzyca ciężarnych

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej laski, czy któraś z Was miała złe wyniki na obciążenie glukozą 50 g, u mnie wynik 167:(

Czy macie jakiegoś dobrego diabetologa w Gdańsku? Jakie badania mam zrobić dodatkowo przed wizytą?

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja tez mam podejrzenie cukrzycy ciążowej, więc mój gin polecił mi poradnie diabetologiczną w przychodni przyszpitalnej szpitala wojewódzkiego, ul. Powstańców Warszawskich, 058-302-30-31. Przyjmuje tam bardzo sympatyczna lekarka, nazwisko chyba Ostojska, naprawdę polecam

tak oznacza

no widzisz!!!!!!!i po co bylo tyle ''glupiego'' gadania??
magda, rozumiem ze sie martwisz a kazdy drobizag rosnie do rangi wieeelkiego problemu, no ale teraz to juz chyba wlaczylas pozytywne myslenie co?:)

a poza tym... czy znasz juz plec? czy zmiana koloru suwaczka cos oznacza:)?

dzidzia zdrowa dzieki

jak będzie jeszcze potrzeba zanieść gdzieś madzię albo ją "kopnąć", to ja się do Was przyłączam dziewczyny :)
Dzidzia będzie zdrowa i kochana! i kropka
pmagdaleno ja mam cukrzyce od 8 lat i przed ciaza mi sie rozregulowala cukry mialam rozne od niedocukrzenia czyli 50 do hiperglikemi czyli do 250 zawsze balam sie ze przez cukrzyce dzidzia bedzie chora ale na ostatnim usg wyszlo ze wszystko jest ok i nic mu nie dolega a od lekarza diabetologa dowiedzialam sie ze wysoki cukier szkodzi dziecku na poczatku ciazy chociaz teraz tez szkodzi ale juz nie tak bardzo jak na poczatku teraz tez mam rozne te cukry staram sie robic aby byl w normie ale co dam za duzo insuliny to spada bardzo jezeli zmiejszam to duzo rosnie do gory ale czesto jest tak ze przy stalej dawce mam dobry cukier to w jakis dzien mi nagle spadnie lub sie podniesie nawet przy tej stalej dawce...
nie wiem jak u innych kobiet cukrzykow chociaz lekaz mowil ze to norma ale jak ide na pobranie krwi to cukier mam ponad 200 chociaz jak wychodzilam to mialam 150 a jak przyszlam to tez okolo 150 a na wynikach duzy i cukier w moczu ale to moze byc nieswiadome bojenie sie pobrania bo ogulnie sie nie boje igiel ani pobran krwi ale widocznie to nieswiadomy strach lub stres...
udaj sie do diabetologa i on ci powie jaka diete masz stosowac i wszystko co potrzebne bedziesz wiedziec no i nie ma co sie martwic na zapas ja sie martwilam na poczatku ale teraz nie martwie sie ani nie stresuje bo bedzie co bedzie nawet jesli bedzie cos nie tak z dzidzia to i tak bedziemy ja kochac bo to nasze serduszko...

image

no dam znac ale późnym wieczorem bo musze do PZu podjechac jeszcze

oj magdalena tyle zamartwiania na zapas
powodzenia na usg i daj znac co u maluszka
tez przed kazdym usg panikuje, taka chyba natura czlowieka

Obiecuję

To bądź grzeczna!
Teraz mi tez to powiedzieli
ale sie uspokoiłam

Aghata ale jak bedziesz strzelac z tego stanika to mi nie rozciagnij obwodu bo jest idealny i cudny

E tam, zaraz krzyczeć. Ja jestem znana specjalistka, umiem strzelić nawet z dopasowanego obwodu :D Nie wymigasz się!

A przy krzywej cukrowej zazwyczaj każą pobierać krew z żyły, glukometr z jakiegos powodu do tego się nie nadaje.
Aghata ze staniczkiem bedzie ciężko bo jest idealnie dopasowany

USg ide zrobic i będzie dobrze

a teraz mi możecie nakopac i możecie krzyczeć.
wynik 119 przy normie do 140 okazało sie ze pierwszy wynik był przekłamany po chorobie i glukometr tez przekłamuje

Mam tylko pilnowac cukru i nie martwic sie na zapas.

Dziewczyny sorrki mozecie krzyczeć nalezy mi się

Dziekuje wam za wsparcie było mi potrzebne

dobre!!!!!!!!!!!!!:)))))))))))))))
Ty masz doła! No nie, teraz to już nie tylko kopniak Ci się należy, teraz to zasługujesz na strzał zapięciem od stanika!

Kurde, jest w ciąży cholera i jeszcze marudzi! Zobaczysz, zabierzemy Ci po urodzeniu to Twoje śliczne zdrowe maleństwo i rozlosujemy pośród niepłodnych forumek!

:D
idz na to USG bo jak nie pójdziesz to dopiero sobie narobisz biedy i prosze cie zachowuj sie jak odpowiedzialna matka , juz sie martie co bedzie jak sie dzieciaczek urodzi ......... nie mozesz tak panikowac kochana musisz zachowac zimna krew - czas najwyzszy sie tego nauczyc
hihi

dobra laski ona znowu kombinuje.....to gdzie ją dorwiemy na te kopniaki ? macie jakaś linke w domu zeby ją zwiazac i doprowadzić na to USG ?

Dziewczyny przydałoby sie kopniak od was

Agatha a od ciebie to juz na pierwszym miejscu od kiedy pamietam zawsze mnie stawiałas na nogi.
Jest mi ciężko i będę chyba pisała jak bede miala doła zamiast zamykac sie w sobie i płakac bo wy mi pomagacie

nad USg się zastanowię

Ja na swoje USG chodzę! Ostatnio pół ciała mi wymazali tym żelem, ręcznik plus papierowy podkład z kozetki mi do wycierania nie wystarczyły i wyszłam na mróz cała mokra i klejąca :) Za Ciebie już nie pójdę! Ale zawsze możemy zrobić gromadny nalot i Cię zanieść :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry