Widok
Złe wyniki - cukrzyca ciężarnych
Hej laski, czy któraś z Was miała złe wyniki na obciążenie glukozą 50 g, u mnie wynik 167:(
Czy macie jakiegoś dobrego diabetologa w Gdańsku? Jakie badania mam zrobić dodatkowo przed wizytą?
Czy macie jakiegoś dobrego diabetologa w Gdańsku? Jakie badania mam zrobić dodatkowo przed wizytą?
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
hej,ja tez mialam niezbyt dobry wynik na obciazenie glukoza,bo 156,lekarz polecil mi zakup glukometru i sprawdzanie sobie samodzielnie w domu poziomu cukru we krwi.Okazalo sie ze wcale nie jest tak zle i "strach ma wielkie oczy",bo mierze teraz pare razy dziennie i podwyzszony wynik pojawil sie moze 4 razy(a sprawdzam juz ok 2 tyg trzy razy dziennie ),nie martw sie na zapas,najlepiej kup sobie taki sprzecik i od razu bedziesz spokojniejsza,bo bedziesz wiedziala co podnosi Ci ten cukier(tzn po jakim jedzeniu jest zawyzony),jakich produktow unikac.Bedzie dobrze,zazwyczaj wystarczy lekka modyfikacja diety,pozdrawiam.
Rina, jak już będziesz w tej poradni, to porozmawiaj o tym, że bierzesz tyroksynę. Problemy z cukrem są często nasilane przez przyjmowanie tego hormonu, może dla lekarza to będzie miało znaczenie.
Bardzo polecam Ci książkę Michela Montignaca "Jeść, aby schudnąć". To nie jest stricte o "diecie" odchudzającej, ale o bardzo zdrowym sposobie odżywiania dla osób z problemami zdrowotnymi (zwłaszcza hormonalnymi i związanych z cukrem). To idealne wskazówki żywieniowe dla Hashimotków i ciężarówek.
Pozdrawiam Was serdecznie :)
Bardzo polecam Ci książkę Michela Montignaca "Jeść, aby schudnąć". To nie jest stricte o "diecie" odchudzającej, ale o bardzo zdrowym sposobie odżywiania dla osób z problemami zdrowotnymi (zwłaszcza hormonalnymi i związanych z cukrem). To idealne wskazówki żywieniowe dla Hashimotków i ciężarówek.
Pozdrawiam Was serdecznie :)
Rina - najpierw zrób test obciążenia 75g glukozy, dopiero na jego podstawie rozpoznaje się cukrzyce ciężarnych. I zapisz się do poradni Patologii Ciąży, bo teraz w takiej poradni powinna być prowadzona Twoja ciąża (oczywiście, jeśli rozpoznanie sie potwierdzi). Polecam tą w Przychodni w Szpitalu na Zaspie - sama tam chodzę.