Widok

Żłobki Gdańsk

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy jest ktoś kto dostał już informacje że jego dziecko się dostało do zlobka od wrzesnia? Albo wie kiedy takie informacje będą wysyłane?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja jestem na 40 miejscu na liście oczekujących. Nie mam takiej informacji. Na stronach żłobka ogłosili teraz limity miejsc. Na dzień dzisiejszy się nie dostaniemy :( (a synek kończy we wrześniu 2 latka).

W niektórych żłobkach już rekrutacja trwa, rozmawiałam ostatnio z panią której dziecko się dostało. Wszystko zależy od żłobka i kierowniczki.

Dzwońcie i piszczcie podania !! Siedząc i czekając na tyłku nigdzie się nie dostaniecie :) Ja jeszcze bym czekała rok , napisałam ze potrzebuje pilnie miejsca w żłobku bo sytuacja mnie zmusza aby powrócić do pracy i nie mam opieki dla dziecka . Po trzech dniach dostałam miejsce :) . W międzyczasie chodziłam do żłobka czy jest możne miejsce .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Podanie podaniem ale jestem ciekawa czy z tego rocznej rekrutacji już coś wiadomo. Rekrutacja trwa dwa miesiace a kiedy idzie info do rodzica? Raczej tylko z podań nie przyjmują więc jednym się uda innym nie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mój synek dostał się do pierwszej grupy. Dostałam maila od Gdańskich żłobków z informacją a później od kierowniczki żłobka z terminem podpisania umowy.

Z Żagielka dostałam informację w środę, że syn został przyjęty. Do dziś mamy potwierdzić, czy będzie chodził do żłobka.

Dziewczyny, które się dostaly: a w jakim wieku są wasze dzieci? Macie starsze w tym samym żłobku?

Mój synek teraz ma 5 miesiący (8,5 we wrześniu). Młody idzie do pierwszej grupy. Innych dzieci w żłobku nie mam ale za to mam dwie starsze córki i jesteśmy dużą rodziną.

A w jakim żłobku tak szybko się udało?

Dokąd pisałyście podania? Ja napisałam jedno na adres żłobka, to dostałam zwrotkę że nie odebrano. Wysłałam drugi raz i zadzwonmili do mnie GZŻ żeby nie pisać tylko cierpliwie czekać...

W kwietniu w akcie desperacji podeszłam do Pani Dyrektor, chciałam zagadać. Odesłała mnie z kwitkiem. Powiedziała, że kiedyś, kiedy ustawa nie określała konkretnej ilości dzieci przypadających na opiekunkę, to wtedy mogła "wcisnąć" dziecko. Teraz limit dzieci określa ustawa i ona nic nie może bo potem jest z tego sprawdzana. Nie wiem na ile to prawda.

Żłobek Dzwoneczek. Udało się tak szybko dlatego, że jesteśmy dużą rodziną (takie rodziny mają pierwszeństwo).

Ale wam fajnie :) mój młody ma rok, zapisałam od razu po urodzeniu a jest teraz na 450 miejscu :( wiec niestety musi pójść do prywatnego :(

My dostaliśmy się do zagielka

Dziwie sie że dyrektorka odesała z kwietkiem ,, jak pisałam do konkrtetnego złobka , a pozniej odwiedziąłm Pania dyrektor ( bo nie było odpowiedzi z jej strony ) . Odpowiedziała mi że mojego meila odesłałą do działu rekrutacji , i podpowiedziała żebym, sama również do nich napisała , z dokładniejszym opisem sytuacji . Dwa dni pozniej dostałam info że miejsce sie znalazło . Czesto we wrzesniu jest tak ze dzieci ktore sie dostały sa przepisywane do iiych żłobków , lub rodzice kompletnie rezygnuja z miejsc . I wtetdy jest szansa zeby sie dostac :)

"Czesto we wrzesniu jest tak ze dzieci ktore sie dostały sa przepisywane do iiych żłobków , lub rodzice kompletnie rezygnuja z miejsc . I wtetdy jest szansa zeby sie dostac :) "

Mam, to miałaś szczęście. Te miejsca, które zwalniają się we wrześniu (a także w październiku i w listopadzie), trafiają po prostu do KOLEJNYCH dzieci z listy. Nie wiem, co napisałaś w podaniu, ale widocznie musiało być to coś ważnego, skoro komisja uznała, że przepchnie Cię przed kolejkę. To nie jest tak łatwo, że piszesz sobie podanie i dziecko dostaje miejsce. Twoja sytuacja jest wyjątkowa.
Od siebie dodam, że z drugim dzieckiem dzwonili do mnie już w maju, za to pierwsze miało zaproponowane miejsce dopiero w lipcu. Nawet jeśli rekrutacja rusza od maja, to czasami zdarza się, że ktoś z rodziców rezygnuje już chwilę przed podpisaniem umowy, a więc w lipcu czy pod koniec czerwca. Tak więc jeszcze jest szansa :)
Nie zapominajcie też, że każde dziecko stoi w 3 kolejkach. Tak więc jeśli nawet jest nr 70 w kolejce, to nie oznacza wcale, że się nie dostanie, bo może się okazać, że akurat te 69 dzieci przed nim ma ustawione inne żłobki na pierwszy wybór, więc do nich w ogóle nie będą z waszego żłobka dzwonić. Moje pierwsze dziecko dostało się właśnie nie dość że w lipcu, to jeszcze z 73 miejsca.

Mój syn jest 25 na liście do żłobka wybranego na 3 miejscu. W pierwszym i drugim jest na ponad 100 miejscu. Wg informacji, w żłobku, który mamy wybrany jako 3 jest 48 wolnych miejsc, nadal mamy status OCZEKUJĄCY!! O co cho? Oznacza to, że jest 25 na liście za tymi 48??? Czy muszę zmienić listę 'ważności' żłobków aby dostać się?

Jusia - tak, musisz zmienić listę. Dzwonią tylko i wyłącznie z tego żłobka, który masz na liście jako pierwszy. Pozostałe 2 kolejki są właśnie "zapasowe", żeby można było je sobie zmieniać, gdy idą szybciej.

A co szkodzi próbowac jak sie nie dostanie ? Nie tylko mnie " przepchneli ", koleżanki tylko musiały sie osobiście fatygowac na Racławicka . MI sie udąło meilowo .A powod był prosty i oczywisty " konieczność powrotu do pracy + brak opieki do dziecka "
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dobry ortodonta (47 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (140 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry