Widok

Zsikane dziecko w przedszkolu

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Po raz kolejny odebrałam syna z przedszkola całego zasikanego. Pomimo ze ma ubrania na przebranie nikt tym się nie zainteresował. Prosiłam juz wcześniej by zwrócono na niego uwage. W domu sam chodzi do toalety i nic takiego sie nie zdarza. DZiś był tak zmarznięty ze aż miał sine usta.JUż nie wiem jak powinnam zareagować?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja to mam wrażenie że te panie są tylko do siedzenia i obserwowania .Najlepiej gdyby roczne dziecko umialo samo się ubrać jeść i korzystać samodzielnie z toalety! Od czego przepraszam tam są? Za co biorą pieniądze? My matki chcemy żeby dziecko czuło się w przedszkolu jak w domu i jeśli wola siku albo coś chce natychmiast powinna być reakcja a nie zlewanie..Moje dziecko nauczyło się robić siusiu i kupkę do toalety a w przedszkolu sikac w majtki ! Chyba coś z paniami jest nie tak a nie z dziecmi! U nas problem zaczął się gdy jedna z Pan poszła na urlop i została tylko jedna.W tym właśnie tygodniu nagle syn jest codziennie usikany po pachy poprostu ! Przez tydzień nauczyła go sikac w majtki .Wiem na 100 procent że nie zwracała uwagi gdy wolał siku bo przecież są inne dzieci.Jedna wielka masakra. Ale ja już dałam do zrozumienia tej pani narazie delikatnie i mam nadzieję że weźmie sobie do serca!
Ja to mam wrażenie że te panie są tylko do siedzenia i obserwowania .Najlepiej gdyby roczne dziecko umialo samo się ubrać jeść i korzystać samodzielnie z toalety! Od czego przepraszam tam są? Za co biorą pieniądze? My matki chcemy żeby dziecko czuło się w przedszkolu jak w domu i jeśli wola siku albo coś chce natychmiast powinna być reakcja a nie zlecanie..Moje dziecko nauczyło się robić siusiu i kupkę do toalety a w przedszkolu sikac w majtki ! Chyba coś z paniami jest nie tak a nie z dziecmi!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ten wątek ma prawie 4 lata.....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Proszę Pani. Zdaje sobie Pani sprawę z tego jakie konsekwencje może mieć takie postępowanie?- Zapalenie pęcherza... wie Pani co to za ból? ja wiem i nikomu tego nie życzę. Takie schorzenie lubi się nawracać, czyli jak raz złapie to proszę się przygotować, że będzie się powtarzać Niech Pani porozmawia z przedszkolankami, a jak to nie pomoże od razu do Dyrektora.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
bezsensowna sprzeczka! czasem lepsze państwowe, innym razem prywatne ...zależy kto tam pracuje i tyle ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
taaaa lepsze bo tańsze??bzdura
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
również uważam że przedszkola tzw państwowe sa lepsze/wiem co piszę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
...dokładnie /dzieci wychodzą na podwórko przed obiadkiem ,jeżeli jest pogoda powiedzmy niepewna to lepiej jak mają zajęcia w sali ,prawda?
od 3 dni? Czyli w niedzielę sami nie byliście na spacerze?
Bo akurat w pon i wt do południa popadywało, wiec ja sie cieszę że moje dzieci nie były (chociaż na piastowskiej) bo pewnie tylko by katar przyniosły...
my mamy rowniez problem w przedszkolu,a mianowicie chodzi o to,ze dzieci nie wychodza na spacery!!!! ostatio piekna pogoda a dzieci kisza sie w tej sali,masakra jakas,3 dni bez spaceru,jutro ide do pani dyr,zobaczymy,dodam,ze to prywatne przedszkole za zaspie ul.startowa....
Ola, dlaczego nie chcesz napisać jakie to przedszkole? Dobrze wiedzieć, jakie miejsca omijać sazerokim łukiem!
mój synek 1 grudnia skończy 3 latka,dawno przestał już nosić pieluszki i nie było żadnych wpadek..do końca lipca chodził do żłobka i nie było problemów,teraz od września chodzi do przedszkola i codziennie odbieram mokre ciuszki i pościel,w domu zaczął sikać w nony do łóżka a w dzień nie chce już na ubikacje tylko na nocnik którego już nie używał..nie da się posadzić nawet na ubikacji:( ale do przedszkola idzie bardzo chętnie,ledwo buziaka na pożegnanie dostanę bo już leci na salę..ale o przedszkolu an słowa nie mówi..jakby nie słyszał że pytam,czasem tylko "fajnie było" i nic więcej..martwi mnie to sikanie..
Temu trzeba dokładniej się przyjrzeć... Bo może być tak, jak pisała któraś z forumek, że po prostu dziecko było bardzo zajęte zabawą, w przedszkolu czuje się super, a przedszkolanki przecież nie mogą co chwila macać wszystkim spodenek. Od tego dziecku nic nie będzie, zaraz się dostosuje.

Ale może być i tak, że to zsikanie to tylko dalszy objaw - tego, że dziecko źle czuje się w przedszkolu, opiekunki go nie zachęcają do kontaktu, boi się im zgłaszać potrzeby i "wypadki", może dostał już jakąś karę. I to byłby już duuuuży problem.
Ola a ty chyba powinnas ostro zareagowac??czy nie??
I Ty Ola tam jeszcze nie zrobiłaś awantury? Gdybym odebrała swoje dziecko zasikane to bym te jego mokre majtory opiekunce na twarz rzuciła,do tego prywatne przedszkole...brak słów.

I też by mnie ch...j strzelił,a potem te opiekunki nieroby!!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Proszę napisz, które to przedszkole ma taką "świetną" opiekę.Na pewno inne mamy chciałyby wiedzieć, gdzie nie posyłać swoich dzieci.Ja chciałabym.Pozdrawiam mamę tego biednego maluszka.
Na chorobę i infekcję, ile można chodzić w zasiusianych ciuszkach ;-(
Biedne dziecko ;-(
ola to postrasz,ze sie za to wezmieź, jeżeli jeszcze raz się sytuacja powtórzy bo narażają dziecko na chorobę i zaniedbują
Synek nosi spodnie w gumkę-nie ma problemu z ich zdjęciem. Taka sytuacja zdarzyła się już kolejny raz gdzie wcześniej prosiłam o zwrócenie uwagi. Był tak zasikany jakby spodnie i skarpety wyjąć z wody. Mokra tez podkoszulka, bluzka i kapcie-więc jak można tego nie zauważyć?Do tego był strasznie zmarznięty-aż sine usta.Masakra.W domu nie ma żadnych problemów z sikaniem.
A ja się nie zgodzę ;-)
Mojej znajomej sąsiadka daje synka do państwowego przedszkola (może akurat to jest jakieś dziwne) i gdy weszła na salę to jeden wielki sajgon ;-] Jedna Pani pilnowała 30dzieci, jedno gdzieś płakało w koncie, kolejne się biły. Była w szoku ;-)

Też chciałam posłać synka do przedszkola państwowego ale nie ma szans aby się dostał;-)
I teraz bardzo się cieszę, że chodzi tam gdzie chodzi ;-)
Ważne, ze wraca zadowolony ;-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry