Widok

ach ten plener ...

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Także kolejne pytanie, wiem że pewnie się powtarza. Chodzi mi o plener ... proszę Was o pomoc, nie mam zbytnio pomysłu, fotograf mój także stwierdził że Orłowo to oklepane miejsce także plener na plaży. Hmmmm i mam mały kłopot. ( miejsce trójmiasto)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja zawsze chcialam miec plener w galerii handlowej (jedna forumka napewno miala) albo w skansenie ale mialam slub daleko od trojmiasta i mialam w slicznym malutkim miasteczku niemieckim
Jeśli idzie o Trójmiasto i okolice to np. plaża w Babich Dołach czy Rewa lub Mechelinki :) Ponadto w Gdańsku Siedlce i spacer groblą :)
ja akurat miałam w ogrodzie w pięknej zieleni i w Gemini, ale moim marzeniem był Park Oliwski, osobiście uwielbiam klimaty naturalne, lasy, liście, kwiaty :)
a my planujemy dwa miejsca na plener. Pierwsze miejsce to plaża a na drugie nie mamy pomysłu. Należymy raczej do osób zwariowanych więc nasz fotograf zaproponował nam sesje w starym szpitalu(już zamknięty) takie klimaty z innej beczki. Jeszcze się zastanawiamy, może wy macie jakieś odjechane pomysły
a gdzie ten stary szpital?
dokładnie nie wiem, póki co to tylko fotografa pomysł. Jeżeli zdecydowalibyśmy się to musi załatwić jakieś wejsciówki, bo szpital jest zamknięty
brzmi ciekawie...
jesteście z branży?;)
a Ty masz miejsce na plener?? niestety nie jesteśmy z tej branży ale to chyba nie przeszkadza
ja dopiero motywuję się by zacząć szukać fotografa...
A co do "branży" to tak tylko się zapytałam

mam wrażenie, ze ludzie często wplatają do zdjeć motywy takie typowe dla nich a nietypowe dla "wszyzstkich" - hobby, zainteresowania, praca...
mój A. jest poligrafem... właśnie zaczęly mi racować trybiki;)
co z tym szpitalem ?? jakby co to prosze o jakies info ;)

a my chcemy troche standardu- czyli morze, klif...
a z ciekawszych rzeczy to napewno chcemy straż pożarną ;) może boisko/stadion ?
Ciekawe zdjęcia można zrobić gdziekolwiek :) W grudniu robiłem zdjęcia jadąc do Pucka. Zatrzymaliśmy się przy prostej lipowej alei, przy zamku w Rzucewie i przy nieczynnej żwirowni :) Po prostu po drodze wypatrywaliśmy ciekawych miejsc :) Nigdzie nie jest powiedziane że jak np. zamek w Krokowej to tylko tam jedziemy i nigdzie nie zbaczamy z trasy ;)
sobieszewo, bardzo malownicze:)
a czy ktos z Was orientuje sie gdzie jest jakas stadnina nad jeziorem lub stawem w okolicach trojmiasta??
Podobaja mi sie zdjecia na tle trzciny jeziornej itp z konikiem np

Bede wdzieczna za wskazowki:)
Betrisa a mialas zdjęcia tam robione?
Jesli tak to porposilabym Cie o jakas fotke,chociaz jedna na e-maila...
ja zastanawiam się nad plenerem w zamku w Łapalicach, ale wiem że czasem wejścia pilnuje strażnik, chociaż jak byłam tam latem zeszłego roku, to można było wejść, może i tego lata się uda?...
a do tego jakieś zdjęcia po drodze, bardzo malownicze krajobrazy tam są!
Witam,

Polecam np. Jezioro Otomińskie - miejsce mało wyeksploatowane, a latem bardzo ładne. Będąc tam można od razu zahaczyć o pola i łąki - mnóstwo ich w okolicy :)

Jeżeli chodzi o sesję w centrum handlowym, to wiem, że Madison nie robi problemów, wystarczy wcześniej się umówić i podać swoje dane (nr dowodu itp). Galeria Bandycka z kolei za taką sesję każe sobie płacić 200 pln...

Można też zrobić parę ciekawych zdjęć w kawiarni Pikawa na ul. Piwnej w Gdańsku Głównym. Ładnie urządzone, a do tego bardzo miła obsługa, można się umówić, że wpuszczą Was przed otwarciem, żebyście mieli całą kawiarnię dla siebie :)

Kilka zdjęć z ww. miejsc można zobaczyć na mojej stronie.
A gdzie w okolicach 3miasta sa jeziora z pomostem??
ja chce fotki nad morzem - obowiazkowo.. kocham morze.. ;)
poza tym chcemy wlasnie jak tu nulka wspomniala.. na stadionie ;p oczywiscie lechii :D najlepiej z pilkarzami..
a dodatkowo, hala firmowa ( tam gdize moj R ) pracuje.. jeszcze tylko prezes musi sie zgodzić.. ;)
do góry