Widok

mała nie może zrobić kupy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam!
Zuza ma prawie miesiąc. Od 5 dni mamy problem ze zrobieniem kupy. Do dzisiaj mała była spokojna - widocznie brzuszek nie bolał. Ale od dzisiaj jest masakra. Jak śpi to jest okej ale jak się obudzi to jest krzyk, prężenie się. Mała puszcza gazy (śmierdzące jak kupa) ale samej kupy brak :/ Rano dostała czopek, przed karmieniem daję jej wodę (na rozrzedzenie pokarmu), przykładaliśmy ciepłą pieluchę, masujemy jej brzuszek, próbowaliśmy z termometrem :/ I ciągle nic. Serce mi płacze kiedy widzę jak ona się męczy. Wiem, że był już podobny wątek ale nie mam czasu go szukać. Może ktoś miał podobny problem z maluszkiem i podpowie co jeszcze zrobić. Jutro już spróbuję dostać się do lekarza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
3oko tak jak pisałyśmy kupka po 4 dniach to żaden zły objaw jeśli karmisz piersią:) pod koniec 3 miesiąca u mnie też tak było. To moment gdy dziecko bardziej się rozwija i pięknie trawi cały pokarm jaki od Ciebie pobiera.

MArchewka jeśli gotowana nie powinna zaszkodzić. Ale czkolada owszem :) Lepiej ograniczac:)
4 dni bez kupy to nic takiego - pod warunkiem, że dziecko się nie męczy... :]

u nas było budzenie się i ciągłe stękanie, napinanie, płacz... "e e" i "e e" a tego "e e" ciągle nie było w pieluszce :/ jak sobie przypomnę jak Gabryś się męczył - to aż cieszę się z każdej kupy ;) hehe :] (w jakimś wywiadzie Agnieszka Chylińska mówiła, że nic tak nie cieszy rano jak kupa jej Syna ;) i to prawda ;P wie to każda Mama, której dziecko miało z tym problem ;))
Z jednej strony nie ma problemu nawet do 2 tyg. bez kupki u dziecka karmionego piersią, a z drugiej strony dzieciaczek pręży sie, wybudza (szczególnie w dzień), ma mocno wonne gazy:-( Też przez to przechodziliśmy. Dałam 1/4 czopka glicerynowego, po 15 minutach była kupka, przez dwa dni kupki przy niemal każdym karmieniu, a teraz ok 3 dziennie. Tak dobrze jeszcze nie było:-) Czopek jakby odetkał małego:-) Trzeba tylko pamiętać, żeby nie podawać czopka zbyt często, żeby nie rozleniwić jelit.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

do góry