Widok

alergia na ogórki?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy któraś z was się spotkała z alergią na zwykłe ogórki? Kuba ostatnio tylko to jadł z nowych rzeczy i ma jakąś wysypkę. Lekarka powiedziałą, że to alergiczne. Mały je od dawna już wszytskie produkty, jedyne co zjadał ostatnio to te ogórki. W życiu nie słyszałam o alergii na nie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój Młofy jedyne na co ma alergię, to właśnie ogórki. Świeże. Miał na nie jak jadł cyca i ja się najadłam ogóra i potem jak sam zjadł, to też go wysypało. Nic więcej go nie uczuliło. Widać ogórki tak mają...
sama nie wiem. Kuba ma prawie półtora roku, już przed skończeniem roczku jadł niemal wszystko, słoiczków i innnych takich specjałów dla dzieci nieje od bardzo dawna. Ogórki w sumie już kiedyś jadł, tylko bardzo malutko. Teraz też nie jakoś strasznie dużo. Nie jestem pewna czy to od tego czy może coś pyli. Mały kicha trochę na dworze. Ciężko mi uwierzyć w produkt spożywczy choć niczego nie mogę wykluczyć. Padiatra dałam i tylko wapno i feniscil w kroplach na złagodzenie wysypki. Nie wiem czy dojdę do tego co go uczuliło.
może nie tyle co na same ogórki ale przez to ze były pryskane.
fiolka:
czy maly jadł surowe ogórki czy przetworzone, skąd były kupowane, czy były ze skórką?
Alergia na ogórki występuje wbrew pozorom wcale nie rzadko :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry