Widok

mamuski dzieci niepelnosprawnych

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jest tu moze jakas mama????????
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
zdaje się, że są, nawet kilka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no wlasnie kiedys pisalam ale nikt sie nie odezwal
Jadzka skad jestes?Tez masz dzieciatko chore?
Jesteśmy z Gdyni. Tak, mam niepełnosprawnego syna w wieku nastoletnim. A Ty?
szkoda ze tak daleko ja Pruszvz Gdanski moj synus 3 latka bedzie mial
Ja ma dwójkę z wadami genetycznymi. Tez mają orzeczenia. Jestem z Rumi.
Dziewczyny a na co choruja wasze dzieci?Moj maly ma opoznienie psychoruchowe,maloglowie,obnizone napiecie miesni i cholerna padaczke
Alex to wspolczuje 2 dzieci chorych
U mnie jeden i drugi ma dysplazję ektodermalną ( jak któraś wygoogla to nie przestraszcie sie, moi maja lekka postać ) Najgorszym problemem są niestety ząbki i u starszego brak pocenia się i brak łez.
Grunt to sie nie poddawać i iśc do przodu, w malych rzeczach szukać radości. Poza tym rozwój psycho-ruchowy moich dzieci jest w porządku. Zdecydowanie bardziej współczuje tym mamą co mają problemy w tej kwestii i choć jedno dziecko. Świat jest niesprawiedliwy, skazuje dzieci, a pijaki i patologia mają sie dobrze...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Alex choroba nie wybiera i niema czego sie przestraszyc jest tyle chorob ze szok i to najgorsze dzieci dopada my czekamy na wyniki z badan genetycznych a twoje dzieciaki w jakim wieku?chodza?
mój jak miał 3 lata to nawet nie byłam świadoma jego niepełnosprawności. Jego choroba jest bardzo rzadka, nawet już nie szukam rodziców dzieci z tą chorobą, bo w moim rejonie to mało realne.
A Wy jak sobie radzicie?
masz racje to jest problem bo maly nie siedzi ,nie chodzi i oddalabym wszystko zeby chociaz usiadl
u nas zespól ehlersa danlosa, śmieszna choroba, ale w swojej śmieszności śmiertelnie niebezpieczna. A ja 10 lat żyłam w przeświadczeniu, że mam zdrowe dziecko, tylko bardzo ruchliwe i z tego powodu ma częste kontuzje. Tej choroby "nie widać" gołym okiem.

Zdaję sobie jednak sprawę, że są choroby gorsze i także współczuję wszelakich chorób opóźniających rozwój psychiczny.
Jadzka jest ciezko nie moge sie oswoic z mysla ze jest chory ze moze nigdy nie bedzie chodzil,siedzial urodzil sie zdrowy 9 pkt w piatym miesiacu zycia zauwazylam ze glowki nie trzyma jak powinien pediatra mowila ze ma czas szczepilam go szczepionka 5 w 1 i wydaje mi sie ze dostal po tym padaczki pediatra wogole nie powinna go szczepic skoro bylo cos nie tak
Starszy ma 12 lat, młodszy 2 lata skonczy za niecały miesiąc.

Jadźka a co to za choroba? Ja tez długo szukałam, ale teraz jestem na forum i tam są dzieci z ta wadą, fakt z mojej okolicy nie ma nikogo :/
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zespół_Ehlersa-Danlosa

też jestem na forum, ale na tą chorobę choruje w Polsce kilkanaście dzieci. Prawdopodobieństwo, że mieszkają obok jest nikłe.

Alex - mój tez ma 12 lat.
mamka - a teraz go szczepisz?? Nie dziwię się, że nie możesz się pogodzić, z tym nigdy nie da sie pogodzić. Ja staram się myśleć pozytywnie, u nas jak na razie nie pogłębiają się objawy, więc celebruję to jak mogę :)
Nas też jest niewiele, raczej więcej jest osób z pojedyńczymi cechami ED ( skrót naszej wady). Ja na AM na genetyce dostałam info, że moi są 4 i 7 dzieckiem na Pomorzu, a ile jest w Poznaniu i Wawie to nie wiem :/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry