Widok

mamy listopadowo- grudniowe 2014 cz5

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Stary wątek: http://forum.trojmiasto.pl/mamy-listopadowo-grudniowe-2014-cz4-t551559,1,160.html#npu1

Listopad
Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Juditt 26.12
anesia 26.12
Inka.ja 27.12
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
Nina80 30.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja od kilku lat zaopatruje sie w Esotiqu w bieliznę :)
Ja również melduje się na urlopie, naradzie 2 dni, ale juz niedługo 2 tygodnie, a zastanawiał się nad zwolnieniem dopiero od początku albo polowy października. Dzisiaj pozegnalam weekendowych gości i padam z nóg... Nie chodzilam oczywiście za dużo, ale wczoraj tez wybralismy się do centrum Gdańska i dziś moje nogi dają się we znaki... Ale na szczęście nie muszę za dużo na nich stać;-)
Właśnie sluchamy sobie z małżeństwem delfinów, za rada pani z SR, fajnie się maleństwo zachowuje;-) czuć jak sobie pływa, odbija się o ścianki, ale tak delikatnie;-)

Mam do Was pytanie o staniki jakich używacie? Bo muszę znów kupić, bo niemiłosiernie rośnie wszystko, ale nie wiem za bardzo jaki, bo teraz przyrost może być większy.. Zastanawiam się czy nie postawić juz na staniki do karmienia, z miękkiej tkaniny, czy może kupić cos bezszwowego, nieuciskowego... No sama nie wiem. A dramat jest większy bo wczoraj na jednej z piersi pokazały mi się rozstepy u cos czuje ze dobór stanika trochę na to wpłynął. Doradzcie cos;-)
Hej hej :)
W końcu nie wzięłam, bo nie miałam. Ale kupię sobie na zapas i będę brać w razie czego :)
apap spokojnie możesz wziąć, lepiej wziąć niż jutro tez obudzić się z bólem głowy, ten apap w tabletkach i tak jest sporo słabszy niż to co podają ciężarnym w szpitalu jak je coś boli..
Pojechaliśmy dziś na Jarmark Dominikański - 4godz łażenia w pełnym słońcu. Wróciłam z okropnym bólem głowy, że aż mnie zęby bolą, a nogi dramat...
Wziąć apap czy nie?
Hello.
Ja melduje się narazie na urlopie a zwolnienie lekarskie planuje od 15 września

Dziś koleżanki zrobiły mi baby shower ;)
Bardzo miłe :) drobiazgi dla dzidziusia i fajne pogaduchy
Hej, my też już po połówkowym, no i potwierdziło się, że będzie dziewczynka, super pokazała co chowa, co mnie strasznie cieszy:))) a poza tym wszystko w porządeczku, mała waży prawie 500 gr, kawał baby:)) termin mi się nieznacznie przesunął na 14.12, bo dziecko jest mniejsze niż wcześniej zakładano, ale z ciuszkami już zaszalałam:))
Ogólnie czuję się super, ale poza tym to zaczynam czuć takie kłucie w dole brzucha po lewej stronie co jakiś czas, coś jakby taka kolka, mniej więcej takie odczucie...też takie macie?
A my po wizycie. Malutka znowu pięknie pokazała co ma między nóżkami ;) A położnej tak sprzęt skopała że nie mogliśmy ze śmiechu, nie mogła zbadać tętna małej :D w końcu się udało i jest ok. Termin już nam się zmienił z 15 na 7.11 Lekarka powiedziała że mała jest duża.
Super Mama na Karwinach
Jun87 a gdzie idziecie do SR?
Nas w poniedziałek czekają pierwsze zajęcia w SR - jestem ciekawa jak będzie.
My od półtora tygodnia gościmy teściów, a w sobotę przyjeżdża bratowa. Oni ciągle plażują, a ja w domu nawet nie mam ochoty nigdzie wychodzić.
18.08 idę zrobić glukozę.
Mi też brzuch twardnieje więc biorę nospe. Wg mojego gina może twardniec nie częściej niż 6 razy.
My w końcu na wakacjach, tylko pogoda narazie średnia ;)
Dla tych co nie wiedzą trzymam kciuki żeby maluchy się w końcu pokazały :)
zajęcia teoretyczne, nawet fajnie, choć czasem czuję się jak na wykładzie na studiach, ale okey:). Mozna sporo się dowiedziedzieć, choć mimo, że mówia nam kiedy jechac dopiero do szpitala, to nie sadzę, że te pierwsze skurcze będę siedziała w domku, pewnie znając siebie jako panikarę i mając na uwadze, że to mój pierwszy poród, to czym prędzej pognam z mezem do szpitala:). Bardzo sobie chwalę zajęcia z gimnastyki, nie jest sporo osób....przeważnie ze mną 5 dziewczyn. Cwiczenia dostosowane do przyszłych mam:). a po nich czuję się rewelacyjnie, mam więcej energii niż siedziałabym w domu:).

o co do mojego wstydziocha, to chciałabym wiedzieć, czy mogę szaleć już z zakupami, oczywiście umiarkowanie, ale chęc zakupu tych malusich ubranek, jest silniejsza ode mnie, nic na to nie poradzę:). w rodzinie mamy dwulatka, więc jak bedzie chłopak, to zapewne większośc ubranek wykorzystam, ale jak dziewczynka, to będę mogła z czystym sumieniem nakupować troche słodkich ubranek:).
Fasolek współczuję... dobrze, że badania łądnie wyszły i że z maluszkiem wszystko ok :)

Chocolate jak wrażenia ze sr? my też się w końcu zapisaliśmy i zaczynamy w tym miesiącu :)

U mnie też wstydzioch siedzi hehe nogi zaciska tak, ze gin nijak nie mogł zajrzeć choć bardzo się starał... chociaż ostatnio jakoś tak od strony d*pki gmerał i stwierdził, ze na 90% dziewuszka... mam nadzieję, ze we wtorek na wizycie powie juz na 100% kto tam siedzi :)

Twardnienie brzuch też mam od ok 15tygodnia, najczęściej pod wieczór i rano... gin powiedział, ze póki nie jest kilka razy w ciągu godziny i nie towarzyszą temu silne bóle to tak ma być. W razie co mam brać no spę. I tego się trzymam...

Ja też już na zwolnieniu :)
Alicjja najlepiej zadzwoń i się zapytaj czy skierowanie jest potrzebne. Ja też robiłam prywatnie i musiałam mieć (luxmed). Wystarczyła karteczka z wypisanych badaniem, pieczątką i podpisem lekarza. Chociaż babki w laboratorium kręciły nosem, że nie ma moich dokładnych danych i nie ma dokładnego opisu ile razy i po jakim czasie mam mieć pobieraną krew. Ale w końcu stwierdziły, że skoro płacę za badanie to mi je zrobią..

Mi też od jakiegoś czasu brzuch twardnieje. W pierwszej ciąży też tak miałam, lekarka mówiła, że to normalne, macicy powoli przygotowuje się do porodu. Powiedziała, że mogę brać nospę jeśli brzuch będzie twardniał często i na długo.
Mój chłopak też długo nie chciał pokazać co ma między nogami, dopiero na usg połówkowym się dowiedziliśmy :)
Ja na zwolnienie ide od poniedziałku, nie dam rady juz siedziec 8h przy kompie :/
Chocolate, my dowiedzielismy sie w 20 tygodniu, ze bedzie drugi synek, ale jak bylam z Marcelem w ciazy to dr Brzoska juz w 13 tygodniu mi powiedziala,ze to chlopak.

Lezala teraz ze mna w szpitalu dziewczyn, ktorej wody odeszly w 34 tygodniu i urodzila, ale do konca nie wiedziala kto to. Kazde usg to byly tylko przypuszczenia i nawet jak jej robili usg przy przyjeciu, to tez akurat pepowina przechodzila miedzy nozkami :) Urodzila chlopczyka :)
Ja od wtorku leniuchuję, stwierdziłam, jak nie teraz to kiedy :).

Wczoraj byłam na badaniach, i pani ginekolog powiedziała mi, że widzi siusiaka:), ale jak byłam tydzień wczesniej na połówkowym w invicta, to lekarz powiedział, że córka na 90%. I teraz mam problemik, bo już przyzwyczaiłam się mówić, to malucha po imieniu, a teraz nie wiem co się kryje w brzuchu:). Ginka powiedziała, że być może to pępowina tak się zawineła, ale nie mogła stwierdzić:).Maluch jakiś uparciuch, nie chce otwarcie pokazać co ma między nóżkami, a wieczorami i rano szaleje w brzuchu:D. Najśmieszniejsze jest to, że jak dowiedziałam się, że to córeczka, to nakupowałam sukienek i troszkę dziiewczęcych ubranek, póki co wstrzymam się z zakupem, choć ta moja ciekawośc nie daje mi spokoju i chciałabym wiedzieć, czy w brzuszku mieszka córeczka, czy synek:). Czy Wasze maluszki też tak ukrywały swoją toższamośc?
Ja dziś w nocy o 3 obudziłam się z twardym brzuchem :( do tego śniły mi się jakieś koszmary...
Mamusie pracujące, kiedy planujecie pójść na zwolenienie i czy planujecie?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry