Widok

mamy listopadowo- grudniowe 2014 cz5

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Stary wątek: http://forum.trojmiasto.pl/mamy-listopadowo-grudniowe-2014-cz4-t551559,1,160.html#npu1

Listopad
Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Juditt 26.12
anesia 26.12
Inka.ja 27.12
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
Nina80 30.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to ja mam cały czas 6 kg na minusie :) ale u mnie dziecko ma z czego czerpać:P
Ja w sumie z 6 kg przytylam ale ja biord moja wage pod uwage bo to co u ginki to sama mi powiedziala ze moze byc zaklamane ze wzgledu na rozne godziny wazenia.
Chocolate ladnie wygladasz,nie masz co sobie wkrecac :)
Cześć dziewczynki:)
Wy to takie chudzinki jesteście chyba:)
Ja od początku ciąży to przytyłam chyba z 17 kg już. Część rozeszła się po ciele, bo rozmar większa jestem, a pozostała część poszła w biust i brzuszek i trochę wody w organiźmie ogólnie się zatrzymało, bo mam lekko nabrzmiałe stopy, ale chyba jeszcze nie wyglądam strasznie grubo:)
Ja tak naprawdę, to się nie ważę od miesiąca chyba.. po co się wkurzać :) tylko jak idę na kontrolę, to moja wiedza zostaje brutalnie uaktualniona :) jestem dosyć wysoka, bo mam 171 cm wzrost i ta waga też rozeszła się. Zdecydowanie najwięcej poszło w biust...w ciągu miesiąca urósł o 2 lub pewnie 3 rozmiary :(
ciesze sie ze u Was wszystko w porzadku, ze Maluszki sie ladnie rozwijaja, i ze sie ujawnily te cie ukrywaly ;)

Fasolek wytrwalosci w lezeniu, tak naprawde do tego 36tc zleci szybko czas

Wiolka jak z tym cisnieniem masz teraz ? bylas u swojego lekarza? bardzo wysokie bylo

u mnie czasem ten brzuch dalej twardnieje, mala nie lubi jak leze na lewym boku i daje o tym porzadnie znac ;)

a tak wygladalysmy jakies dwa tyg temu, i teraz jest tak samo ;), waze 87kg, 8kg na plusie

image
Agam jaki piekny brzuszek :)

Sama jestem w szoku co do mojej wagi, ale z Marcelem tez przytylam chyba 8kg, az w szoku bylam. Teraz myslalam,ze przez to lezenie i nie ruszanie sie bedzie o wiele gorzej, na razie nie jest zle, ale jeszcze troche przede mna..

Kurcze dzwonilam do gamety i juz nie maja miejsc w najblizszym czasie, abym mogla przeplywy w 30 tygodnu sprawdzic. Kurcze jazda do invicty bylaby mega wyzwaniem i teraz sama nie wiem co robic..
Znacie moze jakiegos lekarza, ktory moglby wykonac takie usg w gdyni, a najlepiej w dzielnicy jak najblizej rumi?
Fasolek mam lekarza w Gdańsku i on bada przepływy ale myśle, ze większośc polecanych ginów to robi:)
Zobacz Leszczyńska, Grzybowski
Inka dziekuje, ale do Invicty do dr Brzoski jestem umowiona na 2.09, tylko chcialam poprostu gdzies blizej, aby zbyt dlugo nie jechac. Na razie wizyty nie odmowilam,ale myslalam,ze moze uda mi sie gdzies blizej Rumi umowic, ale widze, ze juz jest poprostu za pozno.
no to i do tych lekarzy co robią przepływy będzie kolejka;/ a w invikcie na wcisną Cię? czasami jak się powie, ze bardzo pilne to miejsce znajdą:) No chyba, że to nie takie pilne:)
Przedzwonilam do invicty, jestem pierwsza zapisana, wiec siedziec i czekac za dlugo nie bede, do samochodu sie poloze, wiec mam nadzieje damy rade. Nie bede juz kombinowac, ale dzieki za pomoc :)
Fasolek A usg przepływów czyli tak jak mojej małej niby ten brzuszek o 2 tygodnie wyszedł mniejszy to ja też powinnam takie zrobić? Czy o inne przepływy chodzi?

Aaaa miałam się Was pytac czy wybieracie się na te USG 4D do Rumii ? Bo się zastanawiam czy jest sens jechać taki kawał zwłaszcza ze nie ma gwarancji ze się dostane.... Może orientujecie się czy od skmki do tego centrum jest blisko czy trzeba jeszcze dojechać?

Ale dzisiaj ostro wieje, byłam z Leną na placu zabaw i tak nas wywiało ze czuje się przemarznięta teraz ;/
w rumi jest jakaś akcja z usg 4d?
Jest :)

http://www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/wydarzenie/rumia-30-sierpnia/
Madlenn chodzi o przeplywy przez wszystkie narzady, ktore byly sprawdzane na usg miedzy 20 a 22 tygodniem. Dr Brzoska mowila,ze wlasnie w 30 tygodniu to sprawdza. Jak bylam w ciazy z Marcelem to tez tak robilam.

No wlasnie co to za akcja z tym usg w Rumi?
Ooo super sprawa :)

Madlenn niestety Auchan (Port Rumia) jest daleko od skm. Musialabys podjechac autobusem albo taksowka, bo pieszo to tak z 30 min spaceru, a w ciazy to moze jeszcze dluzej.
no to zobaczymy ja się wybieram może uda mi się dostać, czytałam artykuł z zeszłego roku to tylko 120 kobiet wzięło udział w akcji.
ciekawe zdanie, czyli maja być kobiety tylko z problematyczna ciążą?

"Przy prawidłowym przebiegu ciąży, nie zaleca się robienia badań USG, jeżeli były one przeprowadzone w ciągu ostatnich dwóch tygodni."
To ja sobie daruję tą akcję :) Jak byłam w 15tc to na Przymorzu w Alfie Centrum była taka akcja i powiem Wam ze byłam 0,5 h przed rozpoczęciem zapisów i już było dużo kobiet to teraz zapewne tez dużo się zbierze :)

Poczytam o tych przepływach bo jakoś nie kojarze żeby z Lena lekarz coś takiego badał ale może każdej ciężarnej to robił .
Nie wiem czy już gadałyście o tym ale ja się zaczynam zastanawiać nad porodem... Lene urodziłam w Wojewódzkim bez znieczulenia i tak się zastanawiam co teraz ;) Chodzi mi o znieczulenie ... Bo niby chodzi opinia ze przy kolejnych porodach jest łatwiej i szybciej a nie ukrywam ze czułam się strasznie dumna ze dałam rade bez znieczulenia. Oczywiście nie uważam żeby kobieta która rodzi ze znieczuleniem była gorsza czy coś takiego ;)
Ja widziałam parę akcji w Porcie Rumia ( oni często robią jakieś eventy przy różnych okazjach) i nigdy nie było wielu zainteresowanych. Ale... przede wszystkim nigdy nie brałam udziału a tylko przechodziłam. Poza tym tym razem to konkretna akcja i badania, które w prywatnych gabinetach kosztuje sporo, wiec pewnie będzie full. W temacie porodów, to znieczulenie dają tylko w wojewódzkim czy gdzieś jeszcze?
Jeśli chodzi o znieczulenie to na żądanie dają na Klinicznej a w Wojewódzkim to trzeba mieć wcześniej konsultacje z anestezjologiem i nie jest tam tak łatwo otrzymać takie znieczulenie.
Ja rodziłam trójkę dzieci beż żadnego znieczulenia, tym razem chciałam ale już zrezygnowałam, myślę że dam spokojnie radę ostatni już raz ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry