Widok

atrakcje dla 2 latka ale tylko okolice

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
może też dla innych mam się przyda, gdzie byliście w ciekawym miejscu ale dla 2-3 lata?
może warto się podzielić bo znamy nasze miasto i okolice ale ktoś może widział i wie o czym nie wiemy:

ja bylam:
1. Parowozownia kościerzyna-polecam dla chłopaków
http://parowozownia_koscierzyna.republika.pl/
2. hel fokarium
3. statek Dragon gdynia
4. malbork obleżenie (ale już się odbyło)
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zoo!!!!!!!
Napisz cos wiecej o tej kolejce-wybralibysmy sie w sobote, ale ta strona internetowa jest jakas koszmarna-nic nie kumam :( Czy kolejka jedzie od punktu a do b, czy wraca w to samo miejsce, no i ile trwa przejazd? Tomek bylby mega szczesliwy :D
park dinozaurów Łeba
Loopy's world
image
to muzeum gdzie stoi wiele pociągów jedne odrestaurowane-tj pomalowane na intensywne kolory inne starocie , można wchodzic prawie do każdego a jest ich naprawdę duuużo. Jak ja byłam żaden nie jedżdził. Mo mały miłośnik Tomka i przyjaciele był zachwycony
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
eksperymaent Gdynia
domek na głowie Wieżyca
fajna kolejka w Galerii handlowej w Rumi
image
ale czy Experyment to dla 2 latka chyba jeszcze za wcześnie-czym może się tam zainteresować???
image
Łosiowa Dolina Ostrzyce
http://www.sokolnictwouzytkowe.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=61&Itemid=11-może ktoś był???
image
w eksperymencie jest parę stanowisk, ja byłam z rocznym dzieckiem i się podobało. Dzwiękowa podłoga, bańki, układanie człowieka, ślady zwierząt na piasku, lustra itp
oceanarium Gdynia
image
Nie wiem czy to duża atrakcja, ale można się wybrać z dzieckiem do Parku Reagana (zjeżdzalnie, huśtawki itd.), a potem podjechać "ciuchcią" nad morze.
image
image
a ten eksperyment w Gdyni to gdzie?

do listy dodaję
nowo otwarta faktoria rzymska w pruszczu gdańskim
park dinozaurów
szymbark
image
http://panoramiczne.blox.pl/2011/07/KLIKNIJ-NA-OBRAZEK-BY-URUCHOMIC-WIRTUALNA.html
czy to tylko to co widać i jak tam dotrzeć?
image
a gdzie tam jest ciuchcia? myśmy byli w tym parku wczoraj i nie widziałam...a powiedzcie czy w loopys roczne dziecko oczywiście chodzące pobawi się?
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
Żuławska Kolej Dojazdowa jedzie od Stegny do sztutowa(11zł) potem od Sztutowa do Prawego Brzegu Wisły (11zl)
i Prawy brzeg Wisły do sztutowa(11zl)
i sztutowo do stegny (11zl)

rozklad jazdy
http://zkd-zulawy.republika.pl/rozklad.html

jedzie dosc dlugo bo ma przerwy na przepuszczenie spalinowki(bo jest jeden tor) i na zaczerpniecie wody.
sa dwa wagoniki jeden otwarty jeden klasyczny ale z kibelkiem, podczas jazdy mozna sie przesiadac miedzy nimi.
proponuje zabrac prowiant ze soba bo ta dluga trasa to ok 2h trwa.
moje maluchy byly wniebowziete, mozna na postojach wejsc do lokomotywy , itp ale my jechalismy tylko ze stegny do sztutowa i spowrotem - dla nas tyle starczylo - ale glownie ze wzgledu na mloda i czas drzemek i jeszcze potem dlugi powrot na dzialke (akle pojechalismy przez Mikoszewo i tam sobie zjedlismy prowiant i lody nad sama Wisłą, prom chyba 14zl smochod kosztuje wiec jest to jeszcze nastepna atrakcja
w LOOPYS troche sie pobawi jest taki "kojec dla mniejszych, kulki , klocki duze do budowania i zjezdzalnia, moze jeszcze bujak jest nie pamietam. potem na gurze kolo jedzenia jest kilka samochodow na zlotowki(ale bezplatne) takie bujaki chodnikowe, i na przeciwko jest zjezdzalnia sankowa ze strzelnica kulkowa - tez cos tam sie pobawi i sale do gry w pilke - tyle dla mlodszych .

ja polecam jeszcze Akwarium Gdynskie, plac zabaw na plazy w Gdyni,
park Regana
teraz rewitalizowane grodzisko i forty napoleonskie (za sądem skwerek w kolo zbiornika wodnego pieknie wyremontowany, duzo miejsca na fortach do spacerowania ,od strony obroncow wybrzeza, nad stawem jest malpi gaj dla dzieciakow(nie wiem jakie dokladnie zabawki ale dwa duze zestawy - widziane z daleka bo padalo )
górze ...
forty napoleońskie napisz coś więcej
image
ciascioo na lewo od parku jest polbrukowa trasa na plażę i tamtędy jeździ ciuchcia, tzn. przerobione auto z wagonikami, stylizowane na pociąg. Może jest tylko w weekendy? My byliśmy w niedzielę. Koszt przejazdu to 3zł, ale kto inny płacił i nie wiem czy za dzieci też się płaci.
image
image
podbijam
image
dodaje pepowo i muzeum volkswagena dla chłopaków
image
kurcze pomylilam ulicy te forty to pomiedzy powstancow warszawskich ,Kaartuska a PKSem poryralo mi sie jak pisalam wczesniej tam gdzie gora gradowa z krzyzem, i centrum hewelianum, fosa z fortyfikacjami, była knajpa forty, forteczna , kaponiera,
na gorce po prawej od krzyza jest obelisk( chyba) żołnierzy radzieckich
i to sie łączy z tym parczkiem ze stawem za sądem
może byłaś osobiście opowiedz w szczegółach, jak dojechac i czy coś jeszcze jest tam ciekawego

strona www bardzo mizerna
image
goralka pytanie do mnie?
image
tak bo to fajna sprawa interesuje mnie na zbliżający sie weekend
image
http://vwmuzeum.pl/index.php

tak byłam tam gdyz prowadzi to moja rodzinka :)

oni sa miłośnikami volkswagenów przez lata kolekcjonowali te samochody i daja im drugie zycie
w pepowie otworzyli hotel plus wlasnie to muzeum
sa tam roznorakie okazy, mozna wsiasc dotknac

niedaleko Gdańska takze mozna jechac
image
Agitka czy to koło żukowa??
image
Goralka wieeeeeeeeeelkie dzieki! Bylismy wczoraj w Koscierzynie - parowozownia suuuuuuuuper!!!!!!! Tomek absolutnie zachwycony :D Polecam innym fanom ciuchci!
nam też się podobało a własciwie synkowi-więc warto się dzielić informacjami!!!
image
może jakieś atrakcje na jesień??
image
loopys i wszelkie place zabaw w galeriach
teatrzyki w miescie aniołów ( w listopadzie nie ma)
teatrzyki w pick and roll club plus aquapark
image
ja polecam klub integracyjny makaraka w gdyni uczeszczamy tam na zajecia i jest extra;)
image
na jakie zajęcia chodzisz?
image
Niebawem w Gdańsku będzie otwarta restauracja BamBam dla rodziców z dziećmi. Fajna lokalizacja, koło kina Krewetka, w pasażu koło BOMI.
image
image
czy już otwarta??
image
Dziewczyny a w którym dokładnie miejscu jest ten eksperyment w Gdyni? Bo chyba zabiorę tam dziś mojego dwulatka :)
dwulatek to chyba się jeszcze nie zainteresuje?
BamBam otwarte. Panie sympatyczne :-) W tygodniu otw. 10-20 a w weekendy nie pamiętam godzin (w weekendy są filmy). Są zabawki, trampolina, basen z piłeczkami. Sorki za chaos w poście ;-)
image
image
podbijam. Lato zapowiada się suuuper..
tak super szczególnie z ta pogodą :)))

dodaje do listy
park miniatur za kartuzami
My z naszym 2,5 latkiem byliśmy: w parowozowni w Kościerzynie, w Krzywym Domku w Szymbarku, na wieży widokowej w drodze powrotnej z Szymbarku, na latarni morskiej w Sopocie, w aquaparku, w Dinoparku w Malborku (rewelacja!!), w zoo, w oceanarium, w kinie na Epoce Lodowcowej;) w Podwodnym Świecie w Młynie (Gda Gł.) i zamierzamy jeszcze jutro popłynąć na Hel tramwajem wodnym i zastanawiamy się nad tym parkiem miniatur za kartuzami. Agitka czy warto się tam wybrać? Jest to atrakcja dla dziecka?
a co to jest podwodny swiat w młynie ? zaciekawiło mnie to?
image

image
w pruszczu na faktorii w niedziele sa teatrzyki dla dzieci ostatnio byl jas i malgosia super
image

image
andiamka wchodzisz na samą górę do Młyna i masz akwaria z przeróżnymi rodzajami rybek (coś jak oceanarium), do tego w cenę jest wliczony przewodnik, który prostym językiem i przede wszystkim zrozumiałym dla dzieci opowiada różne ciekawostki na temat tych rybek. Są nawet dwa zbiorniki, z których dzieciaki mogą sobie łapać rybki rękoma :) Mój synek był zachwycony.
a gdzie dokładnie jest ten podwodny świat w młynie? Może adres, tel? to na pewno super atrakcja, tylko gdzie to jest. Plis! może jutro bym pojechała.
http://www.podwodnyswiat.com/
a to w tym młynie hehe :) dobrze wiedzieć
image

image
aaa, to już wiem gdzie. Jutro jedziemy:)
A napiszcie jeszcze te fokarium na Helu, jest jakaś stronka ich, albo adres? I czy warto tam pojechać z 3 latkiem?
Może jeszcze gdzieś warto zajrzeć?
To ja jeszcze dorzucę Dinoprak w Malborku, bylismy wczoraj i było super-znacznie fajniej niż w Łebie, park mniejszy ale wszystkie dinozaury się ruszają i wydają dźwięki, do tego jest fantastyczny plac zabaw

za to słyszałam fatalne opinie o oceanparku we władysławowie
jeszcze do AquaParku do Sopotu można by było
Też potwierdzam: Dinopark w Malborku super!
Byliśmy w młynie w oceanarium. Fajowa sprawa dla dziecka, może podotykać rybki. Mój to normalnie się wykąpał w tym akwarium. Oczywiście nie miałam nic na przebranie, i w samej kurtce wracaliśmy, nawet bez bluzki pod spodem. Więc byla przednia zabawa. Ogólnie polecam.
Co do aqua parku w sopocie, to też mieliśmy właśnie jechać ale powiedziano nam , że jest mega brudno ostatnio. Czy to prawda? Ostatni raz byliśmy tam rok temu i nie było tak tragicznie. Czy któraś z Was była tam ostatnio? Jak jest naprawde?
ania mój to samo;D Młody wpadł do tego wielkiego pojemnika z wodą i zabawa była przednia, tym bardziej że nie mieliśmy rzeczy na przebranie;D Co do aquaparku to byliśmy w tamtym tyg. i nie zauważyłam żeby woda była jakaś tam brudna, a mały był zachwycony, my zresztą też :)
Byliśmy z naszym niespełna 2-latkiem w Dinoparku w Malborku -SUPER!!!!
no dino park jest bombowy jak dla mnie to ze jest w lasku to jeszcze wiekszy urok:))

a w aquaparku bylismy jakies 2tyg temu i jak dla mnie bylo ok tylko full ludzi hehe:))ale woda nie byla brudna.
Dzięki dziewczyny:) Więc nast,ępna wycieczka będzie do aquaparku, a później Malbork. I jeszcze Kościerzyna zostanie. My w sierpniu będziemy w domu, bo przedszkole nieczynne, więc coś musze pomyśleć bop w domu to chyba oszaleję:) Do tego ta pogoda...
ja ze swoim jestem w domu i cagle musze wymyslac dzisiaj bylismy na jagodach bylo super a ma 2 lata i sam zbieral:)) umordowany ze hej:)
jezdzimy na plaze jak jest ladnie, na rower, na plac zabaw a dzisiaj nawet nam sie przypadkiem teatrzyk trafil w supermarkecie:))
ja mam zywe dziecko i tez non stop mysle co tu robic zeby nie oszalec w chacie:))
jak jest maz to jezdzimy gdzie sie da.
Malbork polecam bardzo, w aquaparku tez bylo fajnie ale zalowalam ze ne wzielsmy swojego makaronu ani reawkow bo nic tam nie bylo jak pytalam to niby ktos juz wzial ale nie widzialam zeby ktos mial wiec pewnie sciema.
ja polecam OCEAN PARK we Władysławowie!!!
mocno odradzam ocean park we władyslawowe, to ściema jest. Bilet 20zł, to wyrwa w ziemi z kilkoma tylko plastikowmi eksponatami bo reszta w budowie. Teren zachwaszczony, dopiero to budują.

Dino park w Malborku - Rewela
kiedy byłaś w OCEAN PARKU??? ja byłam wczoraj i jest duzy plac zabaw pełno ryb i delfirny rekiny orki wszystkie podpisane mozna nawet usiąśc dotknąc zdjecie zrobic!!!! syn 5 lat i córka prawie 3 byli zachwyceni i my takze!!!! plac zabaw jest super zjezdzalnie, trampoliny,zamki,kule wodne wszystko w cenie biletu wstepu!!!!!! otworzyli go w maju i co chwile powiekszaja z tego co zarobią!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja byłam 2 tygodnie temu. Mega porażka. Sorki, ale bujać się godzinę na tylko fajny plac zabaw ? to jakaś pomyłka
nie tylko plac zabaw!!! wszystkie te delfinki zwierzeta wodne sa super zrobione!!! jesli ktos chce moge wysłać foty z naszej wycieczki na emaila!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
2 tygodnie temu byl tylko krokodyl, orka, ośmiornica i 4 foki
ok, wyślij mi, bo aż nie mogę uwierzyc ze przez 2 tgodnie tak fantastycznie się zrobiło
podaj emaila!!!
luna wyślij mi proszę też fotki na: zabul80@wp.pl , bo też mamy ochotę się wybrać, ale boję się, że to jakiś niewypał :)
A zaraz wysyłam!!!!
wysłane zdjęcia do A!!!
luna poprosze na zenia8@wp.pl
image[/url]
image[/url]

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

krem nawilżający do twarzy (44 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...

do góry