Widok
atrakcje dla 2 latka ale tylko okolice
może też dla innych mam się przyda, gdzie byliście w ciekawym miejscu ale dla 2-3 lata?
może warto się podzielić bo znamy nasze miasto i okolice ale ktoś może widział i wie o czym nie wiemy:
ja bylam:
1. Parowozownia kościerzyna-polecam dla chłopaków
http://parowozownia_koscierzyna.republika.pl/
2. hel fokarium
3. statek Dragon gdynia
4. malbork obleżenie (ale już się odbyło)
może warto się podzielić bo znamy nasze miasto i okolice ale ktoś może widział i wie o czym nie wiemy:
ja bylam:
1. Parowozownia kościerzyna-polecam dla chłopaków
http://parowozownia_koscierzyna.republika.pl/
2. hel fokarium
3. statek Dragon gdynia
4. malbork obleżenie (ale już się odbyło)
Łosiowa Dolina Ostrzyce
http://www.sokolnictwouzytkowe.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=61&Itemid=11-może ktoś był???
http://www.sokolnictwouzytkowe.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=61&Itemid=11-może ktoś był???
http://panoramiczne.blox.pl/2011/07/KLIKNIJ-NA-OBRAZEK-BY-URUCHOMIC-WIRTUALNA.html
czy to tylko to co widać i jak tam dotrzeć?
czy to tylko to co widać i jak tam dotrzeć?
Żuławska Kolej Dojazdowa jedzie od Stegny do sztutowa(11zł) potem od Sztutowa do Prawego Brzegu Wisły (11zl)
i Prawy brzeg Wisły do sztutowa(11zl)
i sztutowo do stegny (11zl)
rozklad jazdy
http://zkd-zulawy.republika.pl/rozklad.html
jedzie dosc dlugo bo ma przerwy na przepuszczenie spalinowki(bo jest jeden tor) i na zaczerpniecie wody.
sa dwa wagoniki jeden otwarty jeden klasyczny ale z kibelkiem, podczas jazdy mozna sie przesiadac miedzy nimi.
proponuje zabrac prowiant ze soba bo ta dluga trasa to ok 2h trwa.
moje maluchy byly wniebowziete, mozna na postojach wejsc do lokomotywy , itp ale my jechalismy tylko ze stegny do sztutowa i spowrotem - dla nas tyle starczylo - ale glownie ze wzgledu na mloda i czas drzemek i jeszcze potem dlugi powrot na dzialke (akle pojechalismy przez Mikoszewo i tam sobie zjedlismy prowiant i lody nad sama Wisłą, prom chyba 14zl smochod kosztuje wiec jest to jeszcze nastepna atrakcja
i Prawy brzeg Wisły do sztutowa(11zl)
i sztutowo do stegny (11zl)
rozklad jazdy
http://zkd-zulawy.republika.pl/rozklad.html
jedzie dosc dlugo bo ma przerwy na przepuszczenie spalinowki(bo jest jeden tor) i na zaczerpniecie wody.
sa dwa wagoniki jeden otwarty jeden klasyczny ale z kibelkiem, podczas jazdy mozna sie przesiadac miedzy nimi.
proponuje zabrac prowiant ze soba bo ta dluga trasa to ok 2h trwa.
moje maluchy byly wniebowziete, mozna na postojach wejsc do lokomotywy , itp ale my jechalismy tylko ze stegny do sztutowa i spowrotem - dla nas tyle starczylo - ale glownie ze wzgledu na mloda i czas drzemek i jeszcze potem dlugi powrot na dzialke (akle pojechalismy przez Mikoszewo i tam sobie zjedlismy prowiant i lody nad sama Wisłą, prom chyba 14zl smochod kosztuje wiec jest to jeszcze nastepna atrakcja
w LOOPYS troche sie pobawi jest taki "kojec dla mniejszych, kulki , klocki duze do budowania i zjezdzalnia, moze jeszcze bujak jest nie pamietam. potem na gurze kolo jedzenia jest kilka samochodow na zlotowki(ale bezplatne) takie bujaki chodnikowe, i na przeciwko jest zjezdzalnia sankowa ze strzelnica kulkowa - tez cos tam sie pobawi i sale do gry w pilke - tyle dla mlodszych .
ja polecam jeszcze Akwarium Gdynskie, plac zabaw na plazy w Gdyni,
park Regana
teraz rewitalizowane grodzisko i forty napoleonskie (za sądem skwerek w kolo zbiornika wodnego pieknie wyremontowany, duzo miejsca na fortach do spacerowania ,od strony obroncow wybrzeza, nad stawem jest malpi gaj dla dzieciakow(nie wiem jakie dokladnie zabawki ale dwa duze zestawy - widziane z daleka bo padalo )
ja polecam jeszcze Akwarium Gdynskie, plac zabaw na plazy w Gdyni,
park Regana
teraz rewitalizowane grodzisko i forty napoleonskie (za sądem skwerek w kolo zbiornika wodnego pieknie wyremontowany, duzo miejsca na fortach do spacerowania ,od strony obroncow wybrzeza, nad stawem jest malpi gaj dla dzieciakow(nie wiem jakie dokladnie zabawki ale dwa duze zestawy - widziane z daleka bo padalo )
kurcze pomylilam ulicy te forty to pomiedzy powstancow warszawskich ,Kaartuska a PKSem poryralo mi sie jak pisalam wczesniej tam gdzie gora gradowa z krzyzem, i centrum hewelianum, fosa z fortyfikacjami, była knajpa forty, forteczna , kaponiera,
na gorce po prawej od krzyza jest obelisk( chyba) żołnierzy radzieckich
i to sie łączy z tym parczkiem ze stawem za sądem
na gorce po prawej od krzyza jest obelisk( chyba) żołnierzy radzieckich
i to sie łączy z tym parczkiem ze stawem za sądem
http://vwmuzeum.pl/index.php
tak byłam tam gdyz prowadzi to moja rodzinka :)
oni sa miłośnikami volkswagenów przez lata kolekcjonowali te samochody i daja im drugie zycie
w pepowie otworzyli hotel plus wlasnie to muzeum
sa tam roznorakie okazy, mozna wsiasc dotknac
niedaleko Gdańska takze mozna jechac
tak byłam tam gdyz prowadzi to moja rodzinka :)
oni sa miłośnikami volkswagenów przez lata kolekcjonowali te samochody i daja im drugie zycie
w pepowie otworzyli hotel plus wlasnie to muzeum
sa tam roznorakie okazy, mozna wsiasc dotknac
niedaleko Gdańska takze mozna jechac
My z naszym 2,5 latkiem byliśmy: w parowozowni w Kościerzynie, w Krzywym Domku w Szymbarku, na wieży widokowej w drodze powrotnej z Szymbarku, na latarni morskiej w Sopocie, w aquaparku, w Dinoparku w Malborku (rewelacja!!), w zoo, w oceanarium, w kinie na Epoce Lodowcowej;) w Podwodnym Świecie w Młynie (Gda Gł.) i zamierzamy jeszcze jutro popłynąć na Hel tramwajem wodnym i zastanawiamy się nad tym parkiem miniatur za kartuzami. Agitka czy warto się tam wybrać? Jest to atrakcja dla dziecka?
andiamka wchodzisz na samą górę do Młyna i masz akwaria z przeróżnymi rodzajami rybek (coś jak oceanarium), do tego w cenę jest wliczony przewodnik, który prostym językiem i przede wszystkim zrozumiałym dla dzieci opowiada różne ciekawostki na temat tych rybek. Są nawet dwa zbiorniki, z których dzieciaki mogą sobie łapać rybki rękoma :) Mój synek był zachwycony.
Byliśmy w młynie w oceanarium. Fajowa sprawa dla dziecka, może podotykać rybki. Mój to normalnie się wykąpał w tym akwarium. Oczywiście nie miałam nic na przebranie, i w samej kurtce wracaliśmy, nawet bez bluzki pod spodem. Więc byla przednia zabawa. Ogólnie polecam.
Co do aqua parku w sopocie, to też mieliśmy właśnie jechać ale powiedziano nam , że jest mega brudno ostatnio. Czy to prawda? Ostatni raz byliśmy tam rok temu i nie było tak tragicznie. Czy któraś z Was była tam ostatnio? Jak jest naprawde?
Co do aqua parku w sopocie, to też mieliśmy właśnie jechać ale powiedziano nam , że jest mega brudno ostatnio. Czy to prawda? Ostatni raz byliśmy tam rok temu i nie było tak tragicznie. Czy któraś z Was była tam ostatnio? Jak jest naprawde?
ja ze swoim jestem w domu i cagle musze wymyslac dzisiaj bylismy na jagodach bylo super a ma 2 lata i sam zbieral:)) umordowany ze hej:)
jezdzimy na plaze jak jest ladnie, na rower, na plac zabaw a dzisiaj nawet nam sie przypadkiem teatrzyk trafil w supermarkecie:))
ja mam zywe dziecko i tez non stop mysle co tu robic zeby nie oszalec w chacie:))
jak jest maz to jezdzimy gdzie sie da.
Malbork polecam bardzo, w aquaparku tez bylo fajnie ale zalowalam ze ne wzielsmy swojego makaronu ani reawkow bo nic tam nie bylo jak pytalam to niby ktos juz wzial ale nie widzialam zeby ktos mial wiec pewnie sciema.
jezdzimy na plaze jak jest ladnie, na rower, na plac zabaw a dzisiaj nawet nam sie przypadkiem teatrzyk trafil w supermarkecie:))
ja mam zywe dziecko i tez non stop mysle co tu robic zeby nie oszalec w chacie:))
jak jest maz to jezdzimy gdzie sie da.
Malbork polecam bardzo, w aquaparku tez bylo fajnie ale zalowalam ze ne wzielsmy swojego makaronu ani reawkow bo nic tam nie bylo jak pytalam to niby ktos juz wzial ale nie widzialam zeby ktos mial wiec pewnie sciema.
kiedy byłaś w OCEAN PARKU??? ja byłam wczoraj i jest duzy plac zabaw pełno ryb i delfirny rekiny orki wszystkie podpisane mozna nawet usiąśc dotknąc zdjecie zrobic!!!! syn 5 lat i córka prawie 3 byli zachwyceni i my takze!!!! plac zabaw jest super zjezdzalnie, trampoliny,zamki,kule wodne wszystko w cenie biletu wstepu!!!!!! otworzyli go w maju i co chwile powiekszaja z tego co zarobią!!!!!!!!!!