Widok
na klinicznej
na obchodzie lekarz oglądał krocze tzn zdejmowało się majtki i pokazywało:) czasami kilka sekudn przed wejściem lekarza wchodziła położna i mówiła proszę zdjąć majtki, bo idzie obchód:)
ja miałam cc wiec krocza nie pokazywałam tylko miejsce cięcia
oprócz tego pytali się jak się czuje i macali brzuch by sprawdzić czy macica się dobrze obkurcza
na obchodzie lekarz oglądał krocze tzn zdejmowało się majtki i pokazywało:) czasami kilka sekudn przed wejściem lekarza wchodziła położna i mówiła proszę zdjąć majtki, bo idzie obchód:)
ja miałam cc wiec krocza nie pokazywałam tylko miejsce cięcia
oprócz tego pytali się jak się czuje i macali brzuch by sprawdzić czy macica się dobrze obkurcza
Ja rodziłam na Klinicznej i pierwszego i drugiego dnia po porodzie na obchodzie Pani dr kazała zdjąć majtki i odchylić podkład - spojrzała i tyle (to był weekend) - na szczęście w poniedziałek na obchodzie z grupą studentów nie kazali już zdejmować majtek tylko brzuch naciskali i sprawdzali czy macica się obkurcza.
Kiedyś czytałam przepiękną historię - wchodzi do sali na położnictwie facet w białym fartuchu, wszystkie kobitki zadzieraja koszulę, on wydaje z siebie "Hyyyyyy!", zatacza się w szoku i wypada z sali.
Był to elektryk, przyszedł coś naprawić...
Zaspowe "czy wszystko w porządku", to też jednak przegięcie, przynajmniej jedno badanie i spokojna rozmowa z lekarzem powinna być.
Był to elektryk, przyszedł coś naprawić...
Zaspowe "czy wszystko w porządku", to też jednak przegięcie, przynajmniej jedno badanie i spokojna rozmowa z lekarzem powinna być.