Widok

bierzmowanie-jaki prezent?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam.Czy z okazji bierzmowania daje sie prezent lub pamiatke?Bierzmowana będzie moja chrześnica.Poradzcie prosze.Dzięki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja dałam duży słownik angielsko-polski,polsko-angielski.

Dołączyłam dedykację na oddzielnej, ładnie wydrukowanej kartce.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
w ubiegłym roku bierzmowana była moja chrzesniaczka i też miałam ogromny problem, chciałam coś oryginalnego tymbardziej, że ona wszystko ma; zamówiłam na allegro w srebrze naszyjnik i wisiorek w kształcie serca, takie grube to serce i z wygrawerowaną dedykacją - bardzo się prezent podobał bo ona kubi srebro i widzę, że czesto to nosi :0
ja nie przypminam sobie, zebym dostała jakiś prezent na bierzmowanie
Ja dostałam czekoladę:)

Hicior!
Dzięki,może jeszcze jakies propozycje
ja dostałam kwiaty od taty, a mama była moim świadkiem i tyle :)
a ja dostałam prezenty na bierzmowanie :)
bransoletkę i pierścionek ze złota, bardzo ładne ale nie noszę bo nie lubię żółtego złota
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Na bierzmowanie daje się coś na pamiątke...nie prezenty. Ja dostałam łańcuszek z krzyżykiem-taki upominek bardzo pasuje do tej okazji. Osoba obdarowana napewno bedzie zawsze pamietać od kogo i właśnie z jakiej okazji to otrzymała.
Ja dostałam zegarek i tomik Szymborskiej - akurat był to czas kiedy dostała Nobla. Myslę że taki tomik/książka z dedykacją to dobry pomysł.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
pamiętam, że od świadka dostałam tomik wierszy ks.Twardowskiego - często do niego zaglądam :-)
Może papierosy jej kup? :)

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
pamiętam, że ja dostałam bransoletkę :)

w zeszłym roku byłam świadkiem (bardzo inteligentnej i zdolnej dziewczyny) i kupiliśmy z Mężem trzy książki - jedną filozoficzną (wybrał Mąż), jedną religijną (C.S. Lewis "Listy starego diabła do młodego" - polecam!) i jedną z zadaniami do niemieckiego :)
jakas bizuterie raczej
Ja dostałam srebrny zegarek, z którego byłam bardzo zadowolona. Doskonałym upominkiem jest też jakiś srebrny komplecik lub książka z dedykacją..
oto adres do siostr nazaretanek w Rzymie mozesz do nich napisac i poprosic o blogoslawienstwo papieskie z okazji biezmowania - przyjdzie poczta po ok10 dniach (koszt ok20 euro juz z przesylka) - wspaniala pamiatka na cale zycie
ale jesli czas Cie goni to moze medalik na odwrocie mozna wygrawerowac "pamiatka biezmowania + date uroczystosci"
Ja dalam siostrze piekna drewniana skrzynke-szkatulke na bizuterie kupiona w RoyalDecor w Gdynii -maja cos na kazda kieszen ale od chrzestnej to chyba dwie pierwsze propozycje sa lepsze
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Aaaa!!!!! zapomnialam... jak bys chciala orginalna kartke z zyczeniami to polecam pegi.pl Patrrycja Zlotocka robi wspaniale kartki w pudeleczkach-takie dziela sztuki-korzystalam juz kilkakrotnie przy roznych okazjach-od chrztu po slub i za kazdym razem obdarowani czyli sie wyjatkowo potraktowani
kupiłam wiersze ks.Twardowskiego i bukiet kwiatów no i kartkę zżyczeniami.Strzał w 10,była bardzo zadowolona.
kurde moj chrzesniak ma w niedziele bierzmowanie ale mieszka daleko i musze jutro wyslac cos zeby doszło a nie mam kasy.pomózcie co by tu mu ofiarowac niedrogiego!!
To moze jakas ksiazke. Wybierzesz on line i zrobisz przelew a adres dostawy podasz jego domowy. Ja polecam jakis slownik albo album. Moze cos zwiazanego z jego hobby, albo podrozniczy i napiszesz mu,ze zyczysz mu wspanialych podrozy.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry