Widok

błonnik dla dzieci - pilne!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
bardzo proszę o informacje w jakiej aptece w gdańsku mogę dostać BŁONNIK DLA DZIECI + PROBIOTYKI ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wydaje mi się że w każdej aptece powinni mieć :)
tak się składa że w żadnej nie mają :(
błonnik to błonnik, nie wiedziałam że jest specjalny dla dzieci.
A probiotyki dostaniesz na pewno.
To musi być koniecznie "błonnik dla dzieci z probiotykami?"

W kaszkach nestle "na zdrowy brzuszek" jest błonnik i prebiotyki.
http://www.doz.pl/apteka/p59861-UltralaC_Baby_proszek_10_saszetek__4_saszetek

czy chodzi Ci dokładnie o ten(niżej)?
image
własnie o ten poniżej.. czy zostaje tylko internet czy dostane gdzieś w aptece ?
jak bym była w Trójmieście, to bym Ci oddała.. moje dziecko się wypięło na ten błonnik ;)
ja sobie to własnie zamówiłam, bo moje dziecko ma straszne problemy z zaparciami, juz rok z tym walcze i wszystko pomaga tylko na chwile... juz nie mam pomysłów co robic, wszystkie babcine i internetowe metody wypróbowane. zobaczymy czy to coś pomoże...
A nie mozna w aptece tego zamowic?
Ja zamawiam na allegro (od Pani, która zajmuje się bezpośrednią dystrybucją), bo w aptekach nie ma. Stosujemy już 7 tydzień i widzę wielką poprawę. Też stosowałam wiele metod babcino-internetowych, a teraz w końcu nie ma płaczu przy wypróżnianiu.
Zabolinka,

przejrzalam allegro i nie ma dokladnego skladu.

czy moglabym cie prosic abys zajrzala do składu i powiedziała czy jest tam laktoza?

bylabym bardzo wdzieczna
Kurcze, wyrzuciłam wszystkie kartoniki. Dzisiaj zamawiam kolejną partię, więc w przyszłym tygodniu będę miała, wtedy mogę podać skład.
ok, dzieki
Ze strony "zdrowybrzuszek", czyli od Pani, która zajmuje się sprzedażą na allegro (http://www.zdrowybrzuszek.pl/shop/1,blonnik-dla-dzieci-probiotyki.html)

Skład:

be­ta glu­kan z owsa, inu­li­na (pre­bio­tyk), gu­ma arab­ska, gu­ma ksan­ta­no­wa, gu­ma gu­aro­wa, kul­tu­ry bak­te­rii pro­bio­tycz­nych: Bi­fi­do­kac­te­rium bre­ve, Bi­fi­do­bac­te­rium in­fan­tis, Lac­to­ba­cil­lus aci­do­phi­lus, Lac­to­ba­cil­lus del­bru­ec­kii subsp. bul­ga­ri­cus, Lac­to­ba­cil­lus ca­sei, Lac­to­ba­cil­lus rham­no­sus, Strep­to­coc­cus ther­mo­phi­lus

Za­war­tość ak­tyw­nych skład­ni­ków w daw­ce (g)
5
Be­ta glu­kan z owsa (29,8%) 1,49
inu­li­na (28,0%) 1,4
szcze­py pro­bio­tycz­ne (0,2%) 0,01
War­tość od­żyw­cza, za­war­tość pro­bio­ty­ków:
5 100
War­tość ener­ge­tycz­na (kJ/kcal) 34,6/8,2 692/164
Błon­nik (g) 2,9 57,9
Biał­ka (g) 0,43 8,5
Sa­cha­ry­dy (g) 1,3 25,9
Tłusz­cze (g) 0,15 2,9
w tym na­sy­co­ne (g) 0,03 0,6
Sód (g) 0,009 0,17
Kul­tu­ry pro­bio­tycz­ne
(uby­tek w cią­gu mie­sią­ca1-2%) 150 mi­lio­nów 3 mi­liar­dy
Na problemy z wypróżnianiem mój sprawdzony sposób to len - mielony, łyżeczka zalana wrzątkiem i działa od razu!
zabolinka dziekuje.

Mu, gdyby to bylo takie proste.
Mojej nawet 3 lewtywy z rzedu nie ruszaja.
W szpitalu byli w szoku.

Wada genetyczna jelit, ale to sprobuje moze akurat pomoze
Ja też przeżyłam z tymi kupami! Lewatywy u mnie pomagały ale spróbowałam lnu i powiem, że super się sprawdził. Podaj małej najlepiej na czczo. Ja swojej podaję strzykawką od syropków. Podawaj kilka dni pod rząd. Mam nadzieję, że pomoże :), bo na pewno nie zaszkodzi.
Pozdrawiam
a dajesz tylko ta wode od lnu? czy te fusy tez?

ile ma twoja mala?
ja mam jedna zatwardzona 2 lata i 9 m-cy a druga 9 m-cy, nie wiem czy dla tej mlodszej to nie za wczesnie, straszna alergiczka i nie wiem jak na len zareaguje
Ja wsypuję łyżeczkę lnu i zalewam wrzątkiem i to gęstnieje. Najlepiej żeby to gęste podać. Moja ma prawie 3 lata ale koszmar z kupami miałam rok temu więc miała problem od 1,5 roku do 2 lat! Walczyłam, czopki nie pomagały, te wszystkie syropy również do bani, 0 słodyczy, sok z kiszonej kapusty na czczo, jogurty naturalne... i nic. Pomagała tylko lewatywa. Później problem znikł na rok i teraz czasem ma - to od razu len i po kłopocie.
Ja Jej podawałam po 3 strzykawki dziennie po 8 ml. A wody troszkę wlej tak żeby było dość gęste. Len jest neutralny więc może Twojej młodszej nie zaszkodzi :)
dzieki

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

Jaki krem na skórę z AZS? (31 odpowiedzi)

Dziewczyny proszę polećcie jakiś krem do buźki, który pomoże zlikwidować suchą skórę ze zmianami...

do góry