Widok
http://www.doz.pl/apteka/p59861-UltralaC_Baby_proszek_10_saszetek__4_saszetek
czy chodzi Ci dokładnie o ten(niżej)?
czy chodzi Ci dokładnie o ten(niżej)?

Ze strony "zdrowybrzuszek", czyli od Pani, która zajmuje się sprzedażą na allegro (http://www.zdrowybrzuszek.pl/shop/1,blonnik-dla-dzieci-probiotyki.html)
Skład:
beta glukan z owsa, inulina (prebiotyk), guma arabska, guma ksantanowa, guma guarowa, kultury bakterii probiotycznych: Bifidokacterium breve, Bifidobacterium infantis, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus, Streptococcus thermophilus
Zawartość aktywnych składników w dawce (g)
5
Beta glukan z owsa (29,8%) 1,49
inulina (28,0%) 1,4
szczepy probiotyczne (0,2%) 0,01
Wartość odżywcza, zawartość probiotyków:
5 100
Wartość energetyczna (kJ/kcal) 34,6/8,2 692/164
Błonnik (g) 2,9 57,9
Białka (g) 0,43 8,5
Sacharydy (g) 1,3 25,9
Tłuszcze (g) 0,15 2,9
w tym nasycone (g) 0,03 0,6
Sód (g) 0,009 0,17
Kultury probiotyczne
(ubytek w ciągu miesiąca1-2%) 150 milionów 3 miliardy
Skład:
beta glukan z owsa, inulina (prebiotyk), guma arabska, guma ksantanowa, guma guarowa, kultury bakterii probiotycznych: Bifidokacterium breve, Bifidobacterium infantis, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus, Streptococcus thermophilus
Zawartość aktywnych składników w dawce (g)
5
Beta glukan z owsa (29,8%) 1,49
inulina (28,0%) 1,4
szczepy probiotyczne (0,2%) 0,01
Wartość odżywcza, zawartość probiotyków:
5 100
Wartość energetyczna (kJ/kcal) 34,6/8,2 692/164
Błonnik (g) 2,9 57,9
Białka (g) 0,43 8,5
Sacharydy (g) 1,3 25,9
Tłuszcze (g) 0,15 2,9
w tym nasycone (g) 0,03 0,6
Sód (g) 0,009 0,17
Kultury probiotyczne
(ubytek w ciągu miesiąca1-2%) 150 milionów 3 miliardy
Ja wsypuję łyżeczkę lnu i zalewam wrzątkiem i to gęstnieje. Najlepiej żeby to gęste podać. Moja ma prawie 3 lata ale koszmar z kupami miałam rok temu więc miała problem od 1,5 roku do 2 lat! Walczyłam, czopki nie pomagały, te wszystkie syropy również do bani, 0 słodyczy, sok z kiszonej kapusty na czczo, jogurty naturalne... i nic. Pomagała tylko lewatywa. Później problem znikł na rok i teraz czasem ma - to od razu len i po kłopocie.
Ja Jej podawałam po 3 strzykawki dziennie po 8 ml. A wody troszkę wlej tak żeby było dość gęste. Len jest neutralny więc może Twojej młodszej nie zaszkodzi :)
Ja Jej podawałam po 3 strzykawki dziennie po 8 ml. A wody troszkę wlej tak żeby było dość gęste. Len jest neutralny więc może Twojej młodszej nie zaszkodzi :)
Błonnik możesz podać śmiało, w Czechach jest dopuszczony od ukończenia przez dziecko 6 miesięcy. Z lnem słyszałam, ale mój niejadek nie tknąłby lnu,a błonnik ukryć można w wielu rzeczach :) Poza tym czytałam opinie użytkowników błonnika i jestem pełna optymizmu, szczególnie, że poprawia pracę jelit, a nie stanowi rozwiązania doraźnego, jak lewatywa. Póki co, u nas kupki co 2 - góra 3 dni i to samodzielne, bez płaczu, bez wspomagania laktulosum, dostinexem czy lewatywą. Za jakiś czas napiszę jak wygląda nasza przygoda z błonnikiem.
Błonnik rozpuszczasz w obojętnie jakim płynie - jogurt, zupka, mleko, sok zagęszcza on dany produkt, ale nie zmienia smaku. Potem dajesz popić jeszcze "cokolwiek" ;)
U nas regres - dziś był płacz i duży stres, nie wiem czy to wina leków (od dwóch tygodni jest chory) czy fakt, że pofolgowaliśmy trochę z dietą(słodycze)??
Na problemy z "kupką" świetnie się sprawdza graham - wystarczy zamienić zwykłe pieczywo i widać poprawę i u dużych i u małych:)
U nas regres - dziś był płacz i duży stres, nie wiem czy to wina leków (od dwóch tygodni jest chory) czy fakt, że pofolgowaliśmy trochę z dietą(słodycze)??
Na problemy z "kupką" świetnie się sprawdza graham - wystarczy zamienić zwykłe pieczywo i widać poprawę i u dużych i u małych:)