Widok

błonnik dla dzieci - pilne!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
bardzo proszę o informacje w jakiej aptece w gdańsku mogę dostać BŁONNIK DLA DZIECI + PROBIOTYKI ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wydaje mi się że w każdej aptece powinni mieć :)
tak się składa że w żadnej nie mają :(
błonnik to błonnik, nie wiedziałam że jest specjalny dla dzieci.
A probiotyki dostaniesz na pewno.
To musi być koniecznie "błonnik dla dzieci z probiotykami?"

W kaszkach nestle "na zdrowy brzuszek" jest błonnik i prebiotyki.
http://www.doz.pl/apteka/p59861-UltralaC_Baby_proszek_10_saszetek__4_saszetek

czy chodzi Ci dokładnie o ten(niżej)?
image
własnie o ten poniżej.. czy zostaje tylko internet czy dostane gdzieś w aptece ?
jak bym była w Trójmieście, to bym Ci oddała.. moje dziecko się wypięło na ten błonnik ;)
ja sobie to własnie zamówiłam, bo moje dziecko ma straszne problemy z zaparciami, juz rok z tym walcze i wszystko pomaga tylko na chwile... juz nie mam pomysłów co robic, wszystkie babcine i internetowe metody wypróbowane. zobaczymy czy to coś pomoże...
A nie mozna w aptece tego zamowic?
Ja zamawiam na allegro (od Pani, która zajmuje się bezpośrednią dystrybucją), bo w aptekach nie ma. Stosujemy już 7 tydzień i widzę wielką poprawę. Też stosowałam wiele metod babcino-internetowych, a teraz w końcu nie ma płaczu przy wypróżnianiu.
Zabolinka,

przejrzalam allegro i nie ma dokladnego skladu.

czy moglabym cie prosic abys zajrzala do składu i powiedziała czy jest tam laktoza?

bylabym bardzo wdzieczna
image image
Kurcze, wyrzuciłam wszystkie kartoniki. Dzisiaj zamawiam kolejną partię, więc w przyszłym tygodniu będę miała, wtedy mogę podać skład.
ok, dzieki
image image
Ze strony "zdrowybrzuszek", czyli od Pani, która zajmuje się sprzedażą na allegro (http://www.zdrowybrzuszek.pl/shop/1,blonnik-dla-dzieci-probiotyki.html)

Skład:

be­ta glu­kan z owsa, inu­li­na (pre­bio­tyk), gu­ma arab­ska, gu­ma ksan­ta­no­wa, gu­ma gu­aro­wa, kul­tu­ry bak­te­rii pro­bio­tycz­nych: Bi­fi­do­kac­te­rium bre­ve, Bi­fi­do­bac­te­rium in­fan­tis, Lac­to­ba­cil­lus aci­do­phi­lus, Lac­to­ba­cil­lus del­bru­ec­kii subsp. bul­ga­ri­cus, Lac­to­ba­cil­lus ca­sei, Lac­to­ba­cil­lus rham­no­sus, Strep­to­coc­cus ther­mo­phi­lus

Za­war­tość ak­tyw­nych skład­ni­ków w daw­ce (g)
5
Be­ta glu­kan z owsa (29,8%) 1,49
inu­li­na (28,0%) 1,4
szcze­py pro­bio­tycz­ne (0,2%) 0,01
War­tość od­żyw­cza, za­war­tość pro­bio­ty­ków:
5 100
War­tość ener­ge­tycz­na (kJ/kcal) 34,6/8,2 692/164
Błon­nik (g) 2,9 57,9
Biał­ka (g) 0,43 8,5
Sa­cha­ry­dy (g) 1,3 25,9
Tłusz­cze (g) 0,15 2,9
w tym na­sy­co­ne (g) 0,03 0,6
Sód (g) 0,009 0,17
Kul­tu­ry pro­bio­tycz­ne
(uby­tek w cią­gu mie­sią­ca1-2%) 150 mi­lio­nów 3 mi­liar­dy
Na problemy z wypróżnianiem mój sprawdzony sposób to len - mielony, łyżeczka zalana wrzątkiem i działa od razu!
zabolinka dziekuje.

Mu, gdyby to bylo takie proste.
Mojej nawet 3 lewtywy z rzedu nie ruszaja.
W szpitalu byli w szoku.

Wada genetyczna jelit, ale to sprobuje moze akurat pomoze
image image
Ja też przeżyłam z tymi kupami! Lewatywy u mnie pomagały ale spróbowałam lnu i powiem, że super się sprawdził. Podaj małej najlepiej na czczo. Ja swojej podaję strzykawką od syropków. Podawaj kilka dni pod rząd. Mam nadzieję, że pomoże :), bo na pewno nie zaszkodzi.
Pozdrawiam
a dajesz tylko ta wode od lnu? czy te fusy tez?

ile ma twoja mala?
ja mam jedna zatwardzona 2 lata i 9 m-cy a druga 9 m-cy, nie wiem czy dla tej mlodszej to nie za wczesnie, straszna alergiczka i nie wiem jak na len zareaguje
image image
Ja wsypuję łyżeczkę lnu i zalewam wrzątkiem i to gęstnieje. Najlepiej żeby to gęste podać. Moja ma prawie 3 lata ale koszmar z kupami miałam rok temu więc miała problem od 1,5 roku do 2 lat! Walczyłam, czopki nie pomagały, te wszystkie syropy również do bani, 0 słodyczy, sok z kiszonej kapusty na czczo, jogurty naturalne... i nic. Pomagała tylko lewatywa. Później problem znikł na rok i teraz czasem ma - to od razu len i po kłopocie.
Ja Jej podawałam po 3 strzykawki dziennie po 8 ml. A wody troszkę wlej tak żeby było dość gęste. Len jest neutralny więc może Twojej młodszej nie zaszkodzi :)
dzieki
image image
Błonnik możesz podać śmiało, w Czechach jest dopuszczony od ukończenia przez dziecko 6 miesięcy. Z lnem słyszałam, ale mój niejadek nie tknąłby lnu,a błonnik ukryć można w wielu rzeczach :) Poza tym czytałam opinie użytkowników błonnika i jestem pełna optymizmu, szczególnie, że poprawia pracę jelit, a nie stanowi rozwiązania doraźnego, jak lewatywa. Póki co, u nas kupki co 2 - góra 3 dni i to samodzielne, bez płaczu, bez wspomagania laktulosum, dostinexem czy lewatywą. Za jakiś czas napiszę jak wygląda nasza przygoda z błonnikiem.
U mnie nie ma opcji jak coś chcę małej podać - musi wypić i koniec, a że lewatywy nie chce, to woli wypić len :) i nie protestuje zbyt mocno!
w jaki sposób podaje się ten błonnik dla dzieci? bo jeśli wystarczy strzykawka to ok, bo 100 ml jakiegoś rozpuszczonego płynu to już mojemu dziecku nie da sie wcisnąć, jak dokładnie zrobić ten len? i jak go podać? gdzie się go kupuje?
Dziewczyny Wy juz macie doswiadczenie w kupowych sprawach. Mam pytanie- skieruje je do lek przy najblizszej kazji-ale czy robienie kupy co 2-3dni jest nienajlepsze? Dzieci powinny sie wyprozniac codziennie? Tesciowa mi jeczy,ze to niedobrze itd... Moj syn ma 2lata i 8miesiecy.
Dziewczyny Wy juz macie doswiadczenie w kupowych sprawach. Mam pytanie- skieruje je do lek przy najblizszej kazji-ale czy robienie kupy co 2-3dni jest nienajlepsze? Dzieci powinny sie wyprozniac codziennie? Tesciowa mi jeczy,ze to niedobrze itd... Moj syn ma 2lata i 8miesiecy.
A tesciowa codziennie robi kupe?Moj maz np robi raz na 5 dni i od malego tak robil.Jak maly robi co 3 dni,normalnie,czyli bez wysilku to jest ok.
Błonnik rozpuszczasz w obojętnie jakim płynie - jogurt, zupka, mleko, sok zagęszcza on dany produkt, ale nie zmienia smaku. Potem dajesz popić jeszcze "cokolwiek" ;)

U nas regres - dziś był płacz i duży stres, nie wiem czy to wina leków (od dwóch tygodni jest chory) czy fakt, że pofolgowaliśmy trochę z dietą(słodycze)??

Na problemy z "kupką" świetnie się sprawdza graham - wystarczy zamienić zwykłe pieczywo i widać poprawę i u dużych i u małych:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mimii,
jesli dziecko nie czuje dyskomfortu, kupki nie sa zatwardzone i robione raczej bez trudu, miedzyczasie brzuszek np tego 3go dnia przed kupka nie jest bolesny, to wszytko jest w porzadku, od taka uroda organizmu ze potrzebuje raz na 3 dni.
image image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

Dr Małgorzata Błędzka (4 odpowiedzi)

czy może ktos chodzi do pani doktor? chciałabym poznac opinię o niej.

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

do góry