Widok

bromergon-wstrzymanie laktacji

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Lekarz gin przepisal mi bromergon na wstrzymanie laktacji. Biorę jedna tabl dziennie i ledwo żyje po niej: zawroty głowy,ból nie do zniesienia i wymioty,mam wrażenie że żołądek na drugą stronę chce mi się przewrócić. Czy ktoś ten lek stosował. Biorę 3dzień mleka tyle samo mam nic mniej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie warto brać ani dostinexu ani bromergonu na zakończenie laktacji. Poczytaj sobie https://www.hafija.pl/2011/11/odstawienie-dziecka-od-piersi.html
wiele kobiet skarży się na bardzo zle samopoczucie po bromergonie

Ale on tak działa że człowiek fatalnie się czuje a dodatkowo piersi są przepełnione więc też sprawiają że gorzej się czujesz. Mi ostatnio ginekolog przepisał dontinex czy jakoś tak ale 2 tabletki kosztują około 100 zł więc sama stopniowo zakończyłam laktacja w ciągu 2 tyg.

Tylko jak nie odciahne mleka to samo mi leci i bolą mnie piersi strasznie. Spróbuję odciągnąć tylko trochę by poczuć ulge

Ja brałam i po 3 dniach nie miałam już pokarmu,a dostałam go z powodu bolesnego zapalenia. Też nie czułam się najlepiej- byłam senna i miałam mdłości, ale nie było tak źle jak u Ciebie. Może nie powinnaś tyle odciągać? Wszędzie się mówi, że przy hamowaniu laktacji należy odciągać pokarm tylko do odczucia ulgi, może spróbuj? Powodzenia w każdym razie.

A po jakim czasie od stosowania tego leku zanikla wam laktacja. U mnie nadal bez zmian, ściągam dwa razy dziennie za każdym razem jest to ponad 0.5l mleka

Ja również brałam i nic mi nie było.
Ja to brałam i nie odczuwałam takich zmian jak ty hmm może lekarz nie trafił w odpowiedni lek. Ja po nim czułam się normalnie jak na codzień
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry