Widok

brzuszek ciazowy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam dziewczyny jestem w 3 msc ciazy i od paru dni zauwazylam ,ze rosnie mi brzuszek ...moje pytanie jest takie w ktorym msc zaczal Wam rosnac brzuszek i czy mozliwe jest aby u mnie tak szybko zaczal rosnac??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U każdego inaczej.... mój zaczął być widoczny- dla innych dopiero około 16-18 t.c, ja sama zauważyłam zmiany w jego wyglądzie od około 12 t.c :)
na to nie ma zadnej reguły.moj zaczal byc zauważalny dla otoczenia od 17 tygodnia.ale znam kobietki ktorym zaokrąglił sie wcześniej albo duzo później.to jest kwestia indywidualna.jak wiele zresztą innych w trakcie ciąży.
ja miałam brzuszek praktycznie od razu ... w 3 miesiacu już nie dał się nawet ukryć :) więc chociaz dzidziuś byłmaleńki wtedy, to jednak miejsca potrzebował juz dośc dużo :)
papilio1@op.pl
Ja też miałam widoczny odrazu, tak więc nie ma reguły.
na przełomie 5 i 6 miesiąca
też jestem w 3 miesiącu i widzę już zmiany, jest wyraźnie okrąglejszy i większy :)
na wadze narazie nie przybrałam, spodnie też narazie normalnie dopinam, ale brzuszek mi ponad nie wystaje :)
U każdej z dziewczyn brzuszek bedzie wyglądał inaczej no i w różnym etapie ciązy bedzie bardziej lub mniej widoczny.

Przy moim pierwszym dziecku brzuch zaczął rosnąć na przełomie 5-6 miesiąca, dodam że jestem osobą nie za tęgą i nie za szczupłą.
Po porodzie byłam zaskoczona ze moj synek urodził sie tak duży i że zmieścił sie w tak małym brzuchu. Tak wiec wielkosc brzuszka nie ma znaczenia.

Obecnie jestem w 4 mies ciąży i brzuch mam delikatnie okrąglutki. Już powoli nie moge dopiąć sie w dżinsach :) Bluzki robią sie za krótkie...ehh. Czas na zmianę odzieży na ciążową :D
u mnie koło 4 miesiąca zaczął się uwypuklać, teraz jest początek siódmego a niektórzy się mnie pytają, czy za chwilę nie będę rodzić... dużego brzuchola mam :) ale jestem z niego dumna i nie czuję się jak wieloryb na szczęście :) bo tylko brzuch mi urósł.
a ja jestem w 8tc i brzuch mi tak urósł i puchnie strasznie od 5tc. mam nadzieje że to się zatrzyma w końcu..
nie mam wymiotów ani nudności ale jem mniej niż przed ciążą i po południu i wieczorem generalnie tylko owoce i jogurty
pytałam gin ale mi powiedziała że to hormony i że każdy inaczej itd.
to nie jest jeszcze rosnący brzuszek.w pierwszych tygodniach brzuch wlasnie tak wyglada jakby urósł a jest po prostu wzdęty-to absolutnie normalne:)
hej,
mój utrzymywał się prawie niewidoczny gdzieś tak do 19 tyg.
Potem musiałam juz kupic sobie nowe spodnie :)
Jednak rzeczywiście nie ma na to żadnej reguły- koleżanka jest w 11 tyg. i już ciąza jest u niej widoczna, w zasadzie nawet nie tylko po brzuszku ale także po buzi.
no ja jestem w 21 tyg i trzeba się przyjżeć żeby coś zobaczyć:)
ja jak na suwaczku i wieczorami mam już spory. Rano jest lekko tylko zaokrąglony, ale w spodnie przed ciązy juz nie mieściałam się miesiąc temu.
U mnie brzuszek zaczęło być widać około 14t.c., ale w ubrania już wcześniej przestałam się mieścić. Tak jak piszą koleżanki, różnie z tym bywa. Jeśli jesteś drobna, możesz szybciej odczuwać rośnięcie brzuszka :)
jestem w 9 tyg i spodnie mi się już nie dopinają :/
ale ogólnie mam wagę sporo "nad", więc nie wiem czy to ciąża czy jednak ostatnie fanaberie jedzeniowe..
ja jestem w 23 tygodniu, póki co mieszczę się jeszcze w spodnie, które nosiłam przed ciążą, z jeansami troche gorzej, bo guzika juz nie zapnę

i chyba dopiero teraz brzuszek jest zauważalny.
hihi mi w 12 tc to ludzie zaczeli ustepowac miejsca w autobusach ;P więc wszystko jest ok ;)
hehe dobre:P Mi przez cala ciaze(poczatku nie liczę czyli powiedzmy od 5 do 9 miesiaca)ustapiono miejsce moze ze trzy razy a brzuchol wystawał na"2 metry" hehe.widac jeszcze za malo,moze jakby na kilometr wystwal to ktos by zechcial zauwazyc hehe.
A ja zauważyłam, że pierś i brzucho rośnie ale za to reszta jakby się wyciąga i wysmukla. Małe wszystko wysysa? ;D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry