Widok

brzuszek ciazowy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam dziewczyny jestem w 3 msc ciazy i od paru dni zauwazylam ,ze rosnie mi brzuszek ...moje pytanie jest takie w ktorym msc zaczal Wam rosnac brzuszek i czy mozliwe jest aby u mnie tak szybko zaczal rosnac??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U każdego inaczej.... mój zaczął być widoczny- dla innych dopiero około 16-18 t.c, ja sama zauważyłam zmiany w jego wyglądzie od około 12 t.c :)
na to nie ma zadnej reguły.moj zaczal byc zauważalny dla otoczenia od 17 tygodnia.ale znam kobietki ktorym zaokrąglił sie wcześniej albo duzo później.to jest kwestia indywidualna.jak wiele zresztą innych w trakcie ciąży.
ja miałam brzuszek praktycznie od razu ... w 3 miesiacu już nie dał się nawet ukryć :) więc chociaz dzidziuś byłmaleńki wtedy, to jednak miejsca potrzebował juz dośc dużo :)
papilio1@op.pl
Ja też miałam widoczny odrazu, tak więc nie ma reguły.
na przełomie 5 i 6 miesiąca
też jestem w 3 miesiącu i widzę już zmiany, jest wyraźnie okrąglejszy i większy :)
na wadze narazie nie przybrałam, spodnie też narazie normalnie dopinam, ale brzuszek mi ponad nie wystaje :)
U każdej z dziewczyn brzuszek bedzie wyglądał inaczej no i w różnym etapie ciązy bedzie bardziej lub mniej widoczny.

Przy moim pierwszym dziecku brzuch zaczął rosnąć na przełomie 5-6 miesiąca, dodam że jestem osobą nie za tęgą i nie za szczupłą.
Po porodzie byłam zaskoczona ze moj synek urodził sie tak duży i że zmieścił sie w tak małym brzuchu. Tak wiec wielkosc brzuszka nie ma znaczenia.

Obecnie jestem w 4 mies ciąży i brzuch mam delikatnie okrąglutki. Już powoli nie moge dopiąć sie w dżinsach :) Bluzki robią sie za krótkie...ehh. Czas na zmianę odzieży na ciążową :D
u mnie koło 4 miesiąca zaczął się uwypuklać, teraz jest początek siódmego a niektórzy się mnie pytają, czy za chwilę nie będę rodzić... dużego brzuchola mam :) ale jestem z niego dumna i nie czuję się jak wieloryb na szczęście :) bo tylko brzuch mi urósł.
a ja jestem w 8tc i brzuch mi tak urósł i puchnie strasznie od 5tc. mam nadzieje że to się zatrzyma w końcu..
nie mam wymiotów ani nudności ale jem mniej niż przed ciążą i po południu i wieczorem generalnie tylko owoce i jogurty
pytałam gin ale mi powiedziała że to hormony i że każdy inaczej itd.
to nie jest jeszcze rosnący brzuszek.w pierwszych tygodniach brzuch wlasnie tak wyglada jakby urósł a jest po prostu wzdęty-to absolutnie normalne:)
hej,
mój utrzymywał się prawie niewidoczny gdzieś tak do 19 tyg.
Potem musiałam juz kupic sobie nowe spodnie :)
Jednak rzeczywiście nie ma na to żadnej reguły- koleżanka jest w 11 tyg. i już ciąza jest u niej widoczna, w zasadzie nawet nie tylko po brzuszku ale także po buzi.
no ja jestem w 21 tyg i trzeba się przyjżeć żeby coś zobaczyć:)
ja jak na suwaczku i wieczorami mam już spory. Rano jest lekko tylko zaokrąglony, ale w spodnie przed ciązy juz nie mieściałam się miesiąc temu.
U mnie brzuszek zaczęło być widać około 14t.c., ale w ubrania już wcześniej przestałam się mieścić. Tak jak piszą koleżanki, różnie z tym bywa. Jeśli jesteś drobna, możesz szybciej odczuwać rośnięcie brzuszka :)
jestem w 9 tyg i spodnie mi się już nie dopinają :/
ale ogólnie mam wagę sporo "nad", więc nie wiem czy to ciąża czy jednak ostatnie fanaberie jedzeniowe..
ja jestem w 23 tygodniu, póki co mieszczę się jeszcze w spodnie, które nosiłam przed ciążą, z jeansami troche gorzej, bo guzika juz nie zapnę

i chyba dopiero teraz brzuszek jest zauważalny.
hihi mi w 12 tc to ludzie zaczeli ustepowac miejsca w autobusach ;P więc wszystko jest ok ;)
hehe dobre:P Mi przez cala ciaze(poczatku nie liczę czyli powiedzmy od 5 do 9 miesiaca)ustapiono miejsce moze ze trzy razy a brzuchol wystawał na"2 metry" hehe.widac jeszcze za malo,moze jakby na kilometr wystwal to ktos by zechcial zauwazyc hehe.
A ja zauważyłam, że pierś i brzucho rośnie ale za to reszta jakby się wyciąga i wysmukla. Małe wszystko wysysa? ;D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

Jaki krem na skórę z AZS? (31 odpowiedzi)

Dziewczyny proszę polećcie jakiś krem do buźki, który pomoże zlikwidować suchą skórę ze zmianami...

do góry