Widok

brzuszek ciazowy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam dziewczyny jestem w 3 msc ciazy i od paru dni zauwazylam ,ze rosnie mi brzuszek ...moje pytanie jest takie w ktorym msc zaczal Wam rosnac brzuszek i czy mozliwe jest aby u mnie tak szybko zaczal rosnac??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja w 12 tyg już miałam lekki brzuszek :) i mi dość szybko zaczął rosnąć i mi wszystko szło w brzuszek :)
U mnie ciąża tak naprawde widoczna była dopiero od 6 miesiąca:)
mozliwe, mozliwe, ja pod koniec 4-go m-ca miałam juz spory bebzonik ;)
Konkurs na wakacyjny brzuszek ciążowy do zgranięcia ubranka organiczne sprawdź http://konkursowisko.pl/konkursy/2648
Też czasami robię małe przedstawienie pt. "Słodka Matka Męczennica" - zawsze działa :D

Ale generalnie - jak czytam większość postów w tym wątku, to mam wrażenie, że mieszkam w jakimś innym Trójmieście. Dla mnie wszyscy są tak pomocni, czasem spotykają mnie tak miłe gesty od zupełnie obcych ludzi, że mam ochotę chodzić w zaawansowanej ciąży do końca życia.

Wszystko teraz załatwiam, jak śmieje się mój mąż, "na brzuch", w komunikacji miejskiej prawie zawsze ktoś sam ustępuje mi miejsca, jeśli nie, to nie cierpię za miliony, tylko podchodzę do upatrzonej ofiary (stałam się seksistką i agistką - zwykle do najmłodszego siedzącego mężczyzny) i najczęściej nie zdążę powiedzieć nic poza "bardzo przeprzaszam, czy..." a już czerwony chłopak zrywa się z miejsca.
a ja, jeśli chodzi o sklepy, nie będę się przejmowała, zwłaszcza w hipermarkecie, wystarczy trochę głośniej pomarudzić, posapać i nie powinno być problemu, tymbardziej, że już teraz szybko się męczę, bolą nogi i kręgosłup :/
same kasjerki np. w tesco gonią klientów w kasach pierwszeństwa czy do 10 sztuk, spotkałam się z tym kilka razy (oczywiście stojąc za delikwentem, który pchał się z pełnym wózkiem do kasy do 10 sztuk)
bo to raczej po prostu wzdęty brzuszek.normalne w pierwszych tygodniach ze tak wygląda:) Pamietam ze moj tez wygladal jak w 5 miesiacu taki byl wzdęty.
ja w 12 tygodniu drugiej ciazy mam brzuszek jak w 22 tygodniu pierwszej, ale na wadze tylko 1,5 kg na plus...
otóz to...tak wlasnie ludzie reagują a raczej ich wzrok mowiacy;"a ta po co z domu wylazła z tym brzuchem powinna siedziec na tyłku,zakupów jej sie zachcialo"... Skad ja to znam...:]
ehhh sklepy.... nie wiem czy kiedykolwiek sama poprosze zeby mnie przepuscili w kasie pierwszeństwa... bo juz widze te sporzjrzenia ze po co w ogole wychodzę na zakupy itp.

;))
wyjątki zawsze sie zdarzają... :)Szkoda ze jest ich tak mało.
ja jak na razie spotykam się z życzliwymi ludźmi, codziennie dojeżdżałąm do pracy tramwajem i kolejką i nigdy nie zdażyło się by mi ktos nie ustąpił, jesli nie zanlazłam miejsca, i nastolatki, i kobiety i mężczyźni, może tak trafiałam fajnie, nie mogę narzekać na znieczulicę :)
papilio1@op.pl
dokladnie tak to wyglada aniu.........-smutne ale prawdziwe:/
suma sumarum wnioskuję ze jedynymi osobami ktore wogole czasem reagują i wogóle normalnie patrzą na cieżarne i nawet sie czasem usmiechają są faceci:DDD Taka prawda. Oczywiscie nie ci starsi wiekiem ale tacy miedzy 30 a 40.
Dokładnie,jeszcze trzeba dodać kolejki w sklepach,trzeba stać,nikogo to nie obchodzi,nawet przez myśl by nie przeszło,że my w tak zaawansowanej ciąży szybko się męczymy,a jeszcze niektóre z nas mają inne dolegliwości ciążowe.A w tramwajach?gdy wchodzi ciężarna,ludzie nagle zaczynaja podziwiać widoki za oknem i nie ważne czy młodzi czy starsii,jak ktoś nie ma kultury,to nie wazne ile ma lat.
otóż to! dlatego nie trawię tych wszystkich wrednych babć..zwlaszcza w autobusach czy na przychodniach..brrrr......Mohery jedne....:]
Zgadzam się, w środkach komunikacji miejskiej rzadko kto ustąpi miejsca a na pewno nie zrobi tego stara niewychowana prukwa i jeszcze jak jedzie z koleżaneczką to potrafią obgadać, bo uważają, że im się wszystko należy.
mi też już jest ciężko... w SKM raczej ustępują, ale to najczęściej panowie albo młodsza młodzież. W tramwajach kiepsko z tym. Najczęściej ludzie mają słuchawki na uszach, wzrok zwrócony w strone okna i udają, że nie widzą, że się męczę :/ A często ciężko złapać równowagę w takim kołyszącym się tramwaju.
Za to na uczelni wszyscy są wobec mnie bardzo w porządku!
HA w skm-kach jest najgorzej.... w autobusie to jeszcze ktos raczy ustąpić ale skm-ka to istne źródło obojętności..
Ech..dobrze ze jestem juz prawie rozpakowana i nie korzystam z zadnych srodków komunikacji...
a no i moglabym jeszcze dodac do tego stanie w kolejkach na poczcie czy w banku....-zero rekacji..chocby kolejka byla 5 kilometrowa to swoje trzeba odstac...
Niestety..jak ktos z domu nie wyniesie dobrego wychowania i kultury,to nic mu nie pomoże...
ja współczuję tym kobietom, wczoraj u lekarza byłam świadkiem bardzo burzliwej rozmowy między paniami (w wieku lekko po 50'tce każda) o religii i kościele, a ja biedna, gryzłam się w język, żeby tylko żadnego dźwięku z siebie nie wydać ;P
na szczęście, jeżdżę samochodem, więc nie muszę przekonywać się o takiej obojętności
od nowego roku planowałam przesiąść się do skm-ki z oszczędności i żeby się więcej ruszać, chyba się zastanowię :/
a wlasnie starsi ludzie sa najgorsi w tej kwestii oraz tacy w wieku 40-50 lat a zwlaszcza kobiety!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! najszybciej ustepowali mi meżczyzni oraz mlodzież taka gimnazjalna:D A te wszystkie babcie oraz kobiety w srednim wieku to jedyne co potrafią,to patrzec wzrokiem zabijającym mówiącym:" ale sie wkopała...tragedia zyciowa...wspolczuje jej...biedna dziewczyna..itp.." Żałosne babska! A same dzieci mają!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry