Widok

butelki NUK - polecacie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
przyszedł czas na wymiane butelek... kiedyś używałam TT ale nie odpowiadaly mi smoczki i kształt butelki trudny do wymycia. teraz, od kilku miesiecy uzywamy Avent, ktory owszem ma fajny i praktyczny design ale wkurza mnie, ze czasem kilka razy trzeba zakrecac nakretke zeby nie przeciekaly!!! zastanawiam sie teraz na NUKiem, w sumie od narodzin uzywamy ich smoczkow uspokajaczy i jestem z nich mega zadowolona. czy butle sa rownie dobre?
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam butelki TT, Avent i Nuka i musze powiedziec, ze moze TT i avent fajnie wygladaja, ale najbardziej jestem zadowolona z nuka. Moj synek najchetniej z nich pije. Moge je z czystym sumieniem polecic.
ja miałam nuka na początku ale szybko przeszłam na avent z trójprzepływowym smokiem bo małej po prostu za wolno z nuka plynelo, wiec zostawiliśmy sobie tego nuka do wody i herbatki-ja wolałam te z szerszymi smoczkami
My mamy NUKa szklane, jako dodatkowe, na farbujące napoje, bo na co dzień używamy MAM...sama butelka jeszcze w porządku, ale smoczek to jakaś porażka, chowa się cały w buzi.
Mamo Filipa moze sprobuj Mam Baby butelke,do niej pasuja smoczki avent,wiec jesli malemu nie podpasuje smoczek mam,to bedziesz mogła przełorzyc aventu ktory mały akceptuje.
co do smoczkow aventa, jestem z nich zadowolona, wiec w sumie moze butle mam sa dobrym rozwiazaniem... tyle, ze ich nigdzie nie spotkalam (a obecnie mieszkamy na podlaskim zadupiu)... rozumiem, ze pozostaje net?
image

image
nuk jak dla mnie porażka :/ nigdy więcej tak samo jak dr browns
Mamo Filipa nowe butelki aventu mają dodatkowy kołnierz który powoduje że butelki już nie przeciekają
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Ja od początku używałam nuka i do dzisiaj jestem z nich zadowolona...
imageimage
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
salambo, a od kiedy maja ten kolnierz? ja swoje kupilam jakies 5mcy temu... masz nowsze?
image

image
Dla mnie też Nuk to porażka
image
Kupiłam nuka, bo zapomniałam wziąć butelki do teściowej.
Porażka straszna. Dla mnie rewelacyjne sa butelki mam
A wg mnie butelki NUK są dobre.
Mamo Filipa rzeczywiscie zostaje Ci tylko net,allegro.Dziewczyny napiszcie ktore to sa butelki avent nowe nieprzeciekajace ,z tym kołnierzem,czy to te tzw złote czy miodowe?one nie maja tej obreczy biało niebieskiej.
Ja mam kubek treningowy :
http://www.nuk.pl/productpopup.php?id=created_1249979771_unique&path=/products/productworlds/feedingtime/learning/FClearner

Uważam że jest świetny. Z aventu nam ciekło taką małą dziurką przy gwincie do picia i młoda się cała zalewała.
kubek niekapek jest fajny, tez go mamy :)
image

image
my używamy butelki avent tej złotej i ona ma ten kołnierzyk biało niebieski do nieprzeciekania, a teraz zastanawiam się nad kupnem tej butelki Mam Baby samosterylizującej się, bo ostatnio kupiłam tą butelkę LOVI samosterylizującą się, ale ona jakaś dziwna jest a w szczególności smoczek, ciągle zostaje zasysany przez córkę...
imageimage

zaczęliśmy od tt ale mały po jakimś czasie je odrzucił i przeszliśmy na nuk i od paru miesięcy jest spokój :)
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
ja mam taką więc przepraszam nie złotą tylko niebieską : http://allegro.pl/butelka-260-ml-avent-antykolkowa-mleczna-0-bpa-i1453112845.html
imageimage

hymm...to nie dobrze bo myslalam ze to te zlote nie przeciekaja:-(
hehe, czyli producent sie domyslil, ze wypuscil przeciekaje buble...taki krazek mam tylko w butli treningowej, ale dobrze wiedziec, ze te nowe tez go ma w standardzie :) dzieki za infoooo :)
image

image
a ja przy okazji butelek mam pytanie ile na początek butelek trzeba kupić dla maluszka?? i jakich? tylko tym malutkich? plastikowych czy szklanych?

A smoczki do butelek to jakie najlepsze , chodzi mi o kolki itp.,? I czy są jakieś smoczki które jak bym karmiła piersią nie zniechęcą/oduczą dziecka od ssania piersi?
?
ja od samego poczatku uzywalam plastikowych, bez biosfenolu. szklanych nie kupowalam i nie zamierzam, sa wg mnie ciezsze i niepraktyczne (maja waski otwor). ja na poczatku mialam tyle butelek ile karmien, czyli chyba 6 lub 8, tak zeby wlaczac sterylizator raz dziennie. skonczylam sterylizowac butelki jak maly mial pol roku i od tamtej pory mam 2 do mleka i 1 do wody/herbaty plus zamiennie niekapek. teraz tez zamierzam kupic 3 butelki.
image

image
Mysle ze na poczatek mozesz kupic jedna mała ze smoczkiem o najwolniejszym przepływie,jesli okaze sie ze nie mozesz karmic piersia lub ze musisz dokarmiac to sobie dokupisz wiecej.
Butelka Medle Calma jest tak zaprojektowana aby dziecko nie przestało ssać piersi jeśli dokarmiane jest butelką.
http://allegro.pl/medela-calma-butelka-smoczek-nowosc-i1453085108.html
image
image

image
w 100% mogę go polecić ;]
imageimage
dziewczyny, pisze tak dla informacji - NIE MA ZADNYCH NOWYCH BUTELEK AVENT. te z kapslem - ktory NIBY ma zapobiegac przeciekaniu, jest stosowany w tych tanszych butelkach (z miekkiego plastiku, w kolorze mlecznym). Skusilam sie i kupilam i POZALOWALAM. nie dosc, ze z kapslem jeszcze wiecej roboty przy zakrecaniu to i tak czasem butle przeciekaja i trzeba milion razy zakrecac, zeby zakrecic tak, zeby woda nie ciurkala bokiem, pod kolnierzem. Masakra. Dawniej uzywalam zlotych Aventow, przeciekaly tak samo, ale przynajmiej byly zrobione z ladnego, wytrzymalego i przezroczystego plastiku. Dziwi mnie fakt, z w XXI wieku nie mozna stworzyc butelki, ktorej nie zapadalby sie smoczek, jak w TT lub ktora by nie przeciekala, jak Avent! kolejne wyrzucone pieniadze :( nie ma co, zamawiam NUKi, trudno, przynajmiej ich niekapek NIGDY nie przepuszczal wody pod kapslem.
image

image
ja rowniez uzywam nuka-tej z kubusiem puchatkiem i jestem zadowolona,smoczki sie nie zapadaja nie przecieka jest ok
image
image
[url=http://slub-wesele.pl/]image[/url
ile głów tyle myśli

możecie polecać co tam macie, ja wiem swoje, tylko MAM BABY!
butelka jest śliczna i praktyczna, a smoczki mają miękki silikon i nawet najbardziej wymagające dzieci je akceptują, sama w to nie wierzyłam ale sprawdziło się u mojej bratanicy wcześniaczce, nawet lekarze byli zaskoczeni.
W mojej rodzinie tylko tych butli się używa, i nie tylko dlatego,że są śliczne - ale dletego, że najlepiej się sprawdzają.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale Avent można zakręcać tak, że nic nie przecieka. Miałam kilka "wypadków" w pierwszych dniach, teraz od dwóch lat może ze dwa przecieki (w nocy, na półprzytomnie ;))

Nuka bym nie kupiła, bo ma wąskie szyjki, a Avent fajnie myje się w zmywarce.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (120 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

białe blaty w kuchni (42 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was posiada białe blaty w kuchni, ładnie to wygląda, ale czy jest wygodne?

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

do góry