Widok

całe życie pomagam innym, dlaczego mi nikt nie pomaga??

Mam 30 lat, pracuję zarabiam, daję sobie radę.
Zawsze pomagałam innym. Tak po prostu, bezinteresownie, z potrzeby serca.
Bezpłatne korepetycje dla dzieciaków znajomych, podwożenie, odwożenie, oddawanie rzeczy, poświęcanie swojego czasu, pomoc przy rozkręcaniu biznesu, wysłuchiwanie, ocieranie łez, pocieszanie, wspieranie finansowe ... dla znajomych i prawie obcych.
Wyszło tak, że teraz ja potrzebuję pomocy. Choć dobrego słowa.
Dlaczego nie ma nikogo?
Przecież to co się daje wraca podwójnie.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 6
Powinnas pomagac umierajacym z glodu lub bardzo chorym dziecià,np pomoc charytatywna ,niemòsi byc duza 5zl q0 zl wystarczy ,niemusisz pomagac narcyzom jak twoi znajomi oni cie wykorzystuja,jak jezus ponownie pszyjdzie niebedzie sie napewno pytal czy tam kogos podwiozlas tu i tam ,ale sie zapyta nas czemu tyle dzieci umiera z glodu a my jako społeczenstwo sie tylko temu pszygladalismy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ludzie nie doceniają czyjejś pomocy do czasu gdy przestaną ją otrzymywać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bo to mit! Wcale nie wraca! Żeby ktoś coś dla ciebie robił, musi czuć taką powinność, a żeby ją w ogóle poczuł, musi wiedzieć że jeśli tego nie zrobi, to coś straci, np. W oczach wpływowych znajomych itp. Człowiek nie kieruje się wcale sercem ( przynajmniej nie dorosły człowiek, ja nie znam takich ludzi, wątpię by istnieli i funkcjonowali jako poczytalni- niestety) człowiek kieruje się statusem społecznym- jeśli na tym zyska, to ci pomoże jeśli to nie wpłynie na nic, to raczej nie będzie tracił czasu. ️
No sorry ale tacy są ludzie!
Nie trać czasu na wkładanie sobie do głowy podobnych tanich treści, bo to są mity!
Nie warto zaśmiecać umysłu czymś takim!
Pomagaj z serca nie chciej nic w zamian.
Nie pomagaj ludziom którzy udają że cię szanują, doceniają- uciekaj od takich. Zawsze podpisuj się własnym imieniem i nazwiskiem pod swoim. Szanuj siebie przede wszystkim! -Tym zbudujesz szacunek innych względem ciebie!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

słonko ... :) a z góry widać park
Masz rację. Identycznie jest w moim przypadku. Pozdrawiam serdecznie. Przetrwać mogą tylko silni, słabych się pożera żywcem. Dobro nie wraca, ja też pomagałam wielu a te osoby teraz wspomagają w pracy cwaniactwo.
Wraca bardzo rzadko. W trudnej sytuacji koledzy, którym się pomagało przechodzą na stronę wroga. Nie ma przyjaciół. Ja osobiście nigdy nie miałam. Nie liczyłabym, że ktoś Tobie pomoże. Jedynie niekiedy rodzina, ale też sporadycznie. Ja straciłam w pracy władzę, wielu ludziom pomogłam mając stanowisko a oni służą teraz patologii, która mnie okradła.

bo ludzie są słabi, poszukaj tych silnych.

nierozumiejąca świata
2013-12-08 16:23:58
Mam 30 lat, pracuję zarabiam, daję sobie radę.
Zawsze pomagałam innym. Tak po prostu, bezinteresownie, z potrzeby serca.
Bezpłatne korepetycje dla dzieciaków znajomych, podwożenie, odwożenie, oddawanie rzeczy, poświęcanie swojego czasu, pomoc przy rozkręcaniu biznesu, wysłuchiwanie, ocieranie łez, pocieszanie, wspieranie finansowe ... dla znajomych i prawie obcych.
Wyszło tak, że teraz ja potrzebuję pomocy. Choć dobrego słowa.
Dlaczego nie ma nikogo?
Przecież to co się daje wraca podwójnie.
dobrym lekarstwem ,, jest maślanka mrongowska z dodatkiem malibu :)
Pomogę Ci w luzku się spelnic
Ja mam 60 lat całe życie pomagałem bezinteresownie, finansowo, udzielaniem rad jak prosili i pracą. Jak podałem w chorobę to wszyscy się usunęli nikt nie przyszedł mi z pomoca twierdzili że jestem solny i sam sobie dam radę. Od czasu do czasu jest tel czy pomogę, jak mówię że nie jestem w stanie, to że jestem skąpy. Życie nauczyło mnie że nie można pomagać, ludzie są podli, fałszywi i tylko interesowni.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Magdalena, Ty bardzo religijna jesteś?
Jak Bóg ma "przyjąć z powrotem miłość do siebie"? On ją rozdaje bo nią jest!?

Zgadza się :P

i ty też biedaku tu chyba zajrzysz ponownie, zgadza się?

Odzew.

Zastanawiałem się dlaczego bardzo chciało mi się coś teraz powiedzieć..

..i stwierdziłem że niepotrzebnie tutaj zaglądałem, i procesowałem w głowie ostsnie posty:/

ps: najgorsze jest to że wejde tu jeszcze raz, by zobaczyć odzew, wtf

Bog wynagrdzi ...()
Nie powiedziałabym, że wróci podwójnie. To pojęcie jest przykładowe i symboliczne. Jeśli myśli się, że za to co sie zrobiło dla kogoś lub dało komuś w taki sposób ( wróci to podwójnie) to już samo z siebie wynika logicznie, że to interesowne. Bo mnożenie w głowie zysków to juz nie jest bezinteresowność kochani.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Bóg zawsze jest i będzie z nami i on wie wszystko dlaczego w danym momencie ma być taka sytuacja lub inna. Zna przyczyny, skutki, potyczki i daje szanse, aby poprzez różne przejścia (a to zależne od wielu czynników) - przyjąć miłość spowrotem do siebie. I to jest piękne. Pozdrawiam serdecznie i szczęścia

Dajesz dobre rady, proszę daj i mnie dobrą, skuteczna radę
oto moja sytuacja
https://pomagam.pl/Bezsilnosczabija

mam identyczną sytuację, pomagałam, pomagałam, pomagałam,
teraz gdy to ja proszę, wręcz błagam o pomoc znikąd jej nie mam...
to jest potworny ból, beznadzieja i tylko czarne myśli...życie człowieka niewiele warte!
nie mam nawet maleńkiego światełka w tunelu :(

https://pomagam.pl/Bezsilnosczabija

Błagam jeśli to czytasz zrozm mnie nie zostawaj obojety, prisss

Inne tematy z forum Towarzyskie

Czy feromony działają (87 odpowiedzi)

Zastanawiam sie nad kupieniem sobie feromonów. Ogólnie należę do bardziej nieśmiałych osób i...

Koncery, koncerty i jeszcze raz koncerty! (9 odpowiedzi)

w gdańsku są już porozwieszane plakaty dotyczące KONCERTÓW w tzw. "MUSZLI" chodzi o koncerty przy...

Kochanka (207 odpowiedzi)

dlaczego jak oficjalnie się pisze wręcz chwali że było się kochanką to zaraz atakują kobiety że...

do góry