Widok

catering w przedszkolu

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Kochani ,
Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci.
Moja wnusia 3,5 idzie od października do przedszkola i będzie tam od 7 do 17. Jedzenie(4 posiłki) ma być dowożone, więc jestem pełen obaw czy będzie ciepłe, smaczne itd. Koszt dziennego wyżywienia to 10zł. Jakie są Wasze doświadczenia?
Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
świetny pomysł -podpowiem córce. Tylko czy paniom w przedszkolu będzie się chciało i czy będzie kuchenka?
Dzięki za odzew:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Są różne cateringi. Moja siostra (SZCZECIN) posyłała dziecko do przedszkola, gdzie był świetny (duże porcje i smaczne). Jak dziecko nie zjadło wszystkiego, to zostawiały w opakowaniach resztki. Moja siostra codziennie mogła zobaczyć ile dziecko dokładnie zjadło i jak to wyglądało. W Gdańsku mojej córce nie smakowało takie jedzenie (8 zł), ale teraz wreszcie jest w państwowym i problem z głowy!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ciekawe czy dziecko faktycznie zjada swoje obiadki. Pracuję z maluszkami od 1 roku życia do 4. Próbowaliśmy dawać dzieciom ich obiadki, ale chciały jeść to co widziały u innych i odwrotnie. Nie jest możliwe wytłumaczenie, że to twój, a to kolegi obiadek. U nas jest kameralnie i mała grupka dzieci wiec dokładnie przekazujemy rodzicom co i ile dzieci zjadły. Jedzienie przywozi catering w opakowaniach zbiorczych więc są dokładki i nigdy dzieci nie były w stanie zjeść wszystkiego. Porcje mięsa są wyliczone. Zdarzają sie dzieci, które zjadają mięsko i chciałyby jeszcze, więc tłumaczymy, że mięska nie ma ale jest np. ryż, surówka lub zupka. Jedzenie z obecnej firmy jest bardzo smaczne, delikatne, przystosowane dla maluchów i dzieci chętnie jedzą. Wcześniej zamawialiśmy z dużej, funkcjonującej od lat firmy i obiady a nawet śniadania były okropne. Wielkie grube bułki, zupy tłuste, smażone kotlety - określiłabym kuchnia staropolska. Nie wiem jak sanepid dopuszczał takie wyżywienie. Mieli też udokumentowane kontrole sanepidu. Szybko zrezygnowaliśmy z takiego wyżywienia.
Pracowałam trochę w państwowym przedszkolu gdzie była kuchnia. Jedzenie było smaczne, ale dokładki również bez mięsa. Natomiast panie kucharki, intendentka i jeszcze kilka pań z podobnych stanowisk wynosiły pełne siatki jedzenia.
Myślę, że problem może być wówczas gdy jedzenie jest w oddzielnych a nie zbiorczych opakowaniach. Wtedy nie ma dokładek i nie smakuje drugie danie z przemieszanymi zapachami, bo jest w jednym pudełku mięso, ryż czy ziemniaki i surówka.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam,stawka za wyżywienie jest dość wysoka. Ale z pewnością posiłki bedą smaczne i duże. Osobiście polecam.Dobra firma cateringowa z pewnością usatysfakcjonuje Pani wnusię. Jest na tyle duża konkurencja na rynku iż żywienie byle jakie nie ma szansy przetrwania w dobrym przedszkolu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeszcze za czasów gdy mieszkałam w Poznaniu moja córka uczęszczała do przedszkola w którym za catering odpowiedzialna była firma http://www.zielonakuchnia.org - potrawy zawsze były przywożone o równych godzinach, były CIEPŁE, dziecko było niezwykle zadowolone. Po przeniesieniu się do Gdańska, tu niestety nie było już tak różowo - posiłki były o różnych godzinach, nie zawsze były ciepłe i dziecko nie jadło ich tak chętnie jak wcześniej. Więc tak na prawdę wszystko zależy od firmy na jaką się trafi...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

co można podać dzieciom za 5,5 przez cały dzień , przerażające to.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A jaką firma?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W przedszkolu mojego dziecka, jest Catering Smakusia, jedzenie dobre, dzieci zadowolone, ogólnie rzecz biorąc jedzenie bardzo zdrowe dla takich maluszków.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Mogę polecić tą firmę kateringową http://www.smakus.eu/, jest bardzo dobra i jak jakieś dziecko ma dietę czy coś to zrobią tez dla niego jedzenie. Po za tym jest smaczne i pożywne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jak dla mnie Careting smakuś jest dobry, chodzi tu o dobre jedzenie, smaczne, ciepłe i zdrowe, po za tym nie było zimne a ciepłe, jedzenie było dużo wiec moża było się najeść z czego zadowolona byłam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ja mogę polecić catering Smakuś, bardzo dobry catering dla dzieci. Po za tym że robią zdrowo jedzonko dla naszych pociech, to są bardzo pożywne i dużo słyszałam od mojego dziecka że mu smakowało jedzenie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Tamaro, Jowito, Marto- cóż za nachalna reklama! Od razu to widać. Dobre, smaczne jedzenie obroni się samo- jego nie trzeba reklamować.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wcześniej moja córka miała posiłki przygotowywane w przedszkolu, ale teraz mają catering ze Smakusia. Z tego co opowiada jest ok. Bo jeśli ona potrafi jeść gotowane warzywa i jej pasują to jestem w szoku ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Teraz moja córka idzie do przedszkola gdzie jest właśnie katering ze Smakusia. Słyszałam wiele pochlebnych opinii również od przedszkolanek :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Też w przedszkolu mojej córki ma być Smakuś. Z tego co pytałam znajomych to firma raczej godna polecenia :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Warto sprawdzić najpierw opinie o danym cateringu :) U mojej córci w przedszkolu posiłkami zajmuje się firma Smakuś, nie płacimy jakoś dużo, za to moje dziecko je zbilansowane i przygotowane przez dietetyków i świetnych kucharzy jedzonko :)

Też miałam obawy co do cateringu, ale dziecko musi przecież coś jeść będąc tyle godzin w przedszkolu, a nie mogą to być ciągle kanapki. Okazało się, że jest to świetne rozwiązanie, a jedzenie wbrew obaw jest pyszne i zdrowe :) także polecam catering Smakuś!

Ten Smakuś to się reklamuje w każdym poście o przedszkolnych posiłkach. Dobra firma cateringowa nie potrzebuje reklamy. Nachalnej reklamy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szczególnie, że aurora i Renia to ta sama osoba, te same IP.
Zwykła reklama, nie udana w dodatku, bo polega na oszustwie i wpisywaniu sztucznych postów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No to jedną z najlepszych firm cateringowych nie wątlipiwe jest Smakuś. Moje dzieciaki chwalą bardzo ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry