Widok

ceny mieszkań

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Kupujemy z narzeczonym mieszkanko - pewnie wiele z Was też stoi przed taką decyzją dlatego zwracam się z takim pytankiem - jake są średnie ceny mieszkań? Za jaką cenę kupowałyście/sprzedawałyście ostatnio mieszkanko, jaki metraż, w jakiej dzielnicy i w jakim stanie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ajeczka - to prawda, mieszkanie super, myślę, że wartro uzbroić się w cierpliwość, znajdzie się ktoś, kto je doceni :))

ninunieczka - napisz prosze parę słów o wykupowaniu strychu - my byśmy chcieli zrobić coś takiego, ale mamy straszną wspólnotę i zamiast cieszyć się, że mogą na tym zarobić, rzucają nam kłody pod nogi :/
ciężko było Wam to załatwić? jak wyszło cenowo? jaki "układ" mieliście z miastem? (podobno miasto lubi się wtrącać i mieszać do takich transakcji - ich rzeczoznawca itp.)
dzięki z góry!

lux83 - ciesze się bardzo, że sie odezwałaś - prosze napisz jakie są dobre i złe strony tego osiedla! Czy nie przeszkadza Wam bliskość obwodnicy (czy nie jest za głośno), jak z miejscami parkingowymi?
hej, Kowale to nie taki koniec swiata, wiem bo mieszkam :) a pracuje w sopocie i codziennie dojezdzam, mozna sie przyzwyczaic. Dzielnica super - narazie wynajmujemy, ale planujemy kupic też na Kowalach :)
ajeczko, mieszkanie piękne, nie widziałam mieszkania, które miałoby taki standard za taką cenę, jaka szkoda, że to gdynia, gdyby to był gdńsk, kupiłabym bez namysłu :)

papilio1@op.pl
tam nie znaleźliśmy żadnego ogłoszenia, które by nas zainteresowało, ale jeśli byś słyszała o jakimś mieszkanku, to proszę podaj mi namiary - bardzo chętnie zobaczymy :-)
ajeczko dziękuję, że wkleiłaś zdjęcia - mi to też pomoże (mogę porównac stan mieszań i ich cenę) - duże te Twoje mieszkanko i można tam pokombinować, więc pewnie sprzedasz je za taką cenę - ja mam dylemat z tym mieszkaniem na Kowalach - z jednej strony mnie do niego ciagnie, a z drugiej strony ta cena :-( wychodzi prawie 6300zł/m :-(
sobek: a oglądaliście coś na wiszących ogrodach? osiedle spokojne, nie duże, bliżej niż kowale, ja tu mieszkam (choć osobiście nie znoszę tego miejsca, to wszyscy je sobie chwalą) i widzę pełno banerów w oknach "na sprzedaż"

tak to jest to gdyńskie, wg mnie cena 4600 za metr za takie mieszkanie, to nie jest dużo. Chciałabym to jak najszybciej sprzedać, żeby mieć problem z głowy. Reda pójdzie prędzej czy później.

A zdjęcia wstawiłam, może ktoś inny szuka swojego miejsca w Gdyni :)

dzięki ajeczka :-) to mieszkanko w Gdyni oczywiście?
dla nas to niestety za daleko, bo pracujemy w Gdańsku i z Kowal, Ujeściska, Chełmu będzie nam najbliżej do pracy.

Mam starszny dylemat jeśli chodzi o kupno tego mieszkania :-(
oj tak tanio to ja bym też nie sprzedała :-) też nie widze różnicy między gotówką a kredytem poza czasem wypłaty pieniążków;
my próbowaliśmy negocjować cenę - chcieliśmy, żeby spuścili nam na 300tys., ale nie chcieli :-(
a to ja może zdjęcia pokażę :)

image

image

image

image

image

image

image

image

obydwa od połowy marca. Wystawiłam je przez agencję, bo ja nie mam głowy do sprzedawania. O ile do Redy nonstop ktoś jeździ - nawet była oferta kupna, tak w Gdyni nie był nikt. A to takie fajne miejsce.

Nie sprzedaliśmy redy bo babka chciała cenę o 25% obniżyć, bo kupowała za gotówkę. Co z tego, skoro jak ktoś bierze kredyt to ja i tak dostanę całą kwotę prędzej czy później, a obniżać o 25% z takiego powodu to bez sensu, nawet agent nam odradził.

to mieszkanko, o którym pisałam to jeszcze ujdzie - łazienka ok - może zostać, kuchnia ujdzie, ale panele podłogowe porysowane, więc chyba będzie trzeba wymienić całą podłogę, no i odmalowac całe mieszkanie, bo połączenia różu, pomarańczu i niebieskiego jakoś mi do siebie nie pasują ;-)
a ha , no i jeszce jdno cena w dużej części zależy od tego, jak długo mieszkanie jest sprzedawane :)))) większość ludzi wystawia mieszkania z zawyżoną ceną licząc na to, ż esię uda, żadko się udaje, wiec po kilku miesiącach cena jest obniżana :)))

gdybyśmy mieli czas czekać, to poczekalibyśmyna to mieszkanie za 6400 za metr, wiadomo, rynek zweryfikuje cenę, ale dla nas to będzie za późno :(

papilio1@op.pl
ajeczka a długo już próbujesz sprzedać to mieszkanko???

patrzeliśmy tez na mieszkania w Pruszczu Gdańskim, ale tam ceny są takie same jak w Gdańsku :-(
do odświeżenia, czasem są wymienione okna na plastiki, czasem drewniane przez które hula wiatr ... mieszkania które oglądamy to najczęściej budownictwo z lat 80-tych, więc prawie wszędzie parkiety (najczęściej do wycyklinowania) lub w tańszych mieszkaniach płytki pcv, kuchnia i łazienka ZAWSZE beznadziejna :))

papilio1@op.pl
my tak jak tokio szukamy z rynku wtórnego - nowe można kupić faktycznie dużo taniej (za 4500zł/m), ale dochodzą koszty urządzenia, bo w mieszkanku nie ma nic :-( nawet kibelka.

To te 310tys to chyba faktycznie troszkę za drogo :-( tokio a jaki jest mniej więcej stan tych mieszkań gdzie cena za metr to 5,5tys???
ja mam 2 mieszkania do sprzedania: w Redzie 43 m - 5200 za m - pięcioletnie mieszkanko, prawie nie mieszkane, nie umeblowane.
i w Gdyni Obłuże 60m - 4600 za m - w wieżowcu z widokiem na las i widać też zatokę. Co to się porobiło, że Reda droższa niż Gdynia :)
A miejscówka w Gdyni super, bo pełno sklepów dookoła, poczta, przychodnia, szkoła, przedszkole, basen blisko- przez ulicę dziecko nie musi przechodzić. Przystanek praktycznie pod nosem, 10 min do centrum autobusem. A dziś otwierają estakadę, więc do obwodnicy z 5 minut. I nikt nie chce kupić :( a są nowe okna, łazienki po remoncie, wystarczy pomalować ściany lub położyć nowe tapety jeśli mój gust komuś nie pasuje i wycyklinować parkiet. I zero zainteresowania :(

w wejherowie, kupowalismy w grudniu, stan deweloperski, 54m2 za 207tyś

tak, deweloperzy spuszczają ceny, ale tam masz pustostan, kosztem dodatkowym są wanna, toaleta, WSZYSTKO !! ale wiadomo, kto co lubi, my też szukamy z wtórnego ...

papilio1@op.pl
do góry