Widok

chodzik tak/nie?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy chodzik dla 10 msc dziecka jest odpowiedni do pobiegania w domu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Thaaa to juz chyba dla zdesperowanych mamusiek ktore chca koniecznie wlozyc dziecko do chodzika miec pol h "wolnego". Chodzik szkodzi na wszystko, wiadomo ze przez pol h zaszkodzi mniej niz przez pol dnia, ale pomysl sobie ze rehabilitacja trwa okolo pol do godziny dziennie i pomaga, wiec w druga strone jest tak samo, pol h dziennie tez zaszkodzi!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
wbrew pozorom chodziki opóźniają naukę chodzenia a nie uczą - są ułatwieniem dla rodziców którym nie chce się chodzić za dzieckiem - łatwiej wsadzić w chodzik i niech robi co chce, ale więcej jest chyba negatywnych opinii niż pozytywnych o chodzikach -
jak ktoś napisał - dzieci świetnie się czują i szybko uczą chodzić przy jeździkach - pchaczach - wiec jak już kupować to pchacz
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
No to ja wypowiem sie dość kontrowersyjnie.

Powołując się na słowa bardzo często tutaj polecanego ortopedy...
Chodzik tak, ale rozsądnie dawkowany !!!!

Byłam na wizycie u Pana doktora i zapytałam jak to jest z tymi chodzikami. Powiedzial mi zdecydowanie , że mogę dziecko wkładać do chodzika, ale nie na pół dnia, ale pół godziny :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
nie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zdecydowanie nie .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
CHODZIK NIEEEE
PCHACZ TAAAK
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie.
A że takiego posta nie można wysłać, bo potrzeba minimum 5 znaków, to jeszcze raz dodam:
NIE.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry