Widok
My mielismy chrzciny w piatek 1 maja:) na 17.30, wszystko bylo do dogadania.Ale u mnie w parafii jest cennik i taka uroczystosc jest drozsza niz w niedziele podczas mszy.bylo uroczyscie i tylko dla nas. Niestety mankament byl taki, ze gdy zamawialam chrzest ksiadz wyznaczyl godzine, zapominajac, ze od maja zaczyna sie nabozenstwo majowe i wychodzilismy z kosciola w pospiechu, bo zaczynalo sie juz nabozenstwo:)
W Jasieniu jest fajny proboszcz, załatwisz z nim wszystko, tylko nie dzwon, nie pisz, a idź i pogadaj, powiedz ze Wam zależy Wam na dzień taki i taki godz taka i taka i spytaj ile by to kosztowało... Ja tak załatwiłam i miałam kiedy chciałam, no o godz później, bo było akurat ślub o tej co chciałam. Na Jasieniu jest też- Dom weselny ZŁOTA RÓŻA, jedzenie przepyszne podają i mają elegancką salę.
A wiesz jaka jest różnica między chrztem a komunią? Chrzest możesz zrobić nawet w tygodniu, co za różnica. Do komunii są długie przygotowania i zazwyczaj odbywa się to zawsze grupowo. Widziałeś kiedyś chrzest w kościele gdzie chrzcili powiedzmy 50-100-200 dzieci na raz? Pewnie nie, a na komunii tyle bywa.
Poza tym wiele parafii robi komunię w sobotę, to teraz coś normalnego jak ślub w piątek :)
Poza tym wiele parafii robi komunię w sobotę, to teraz coś normalnego jak ślub w piątek :)