Widok
ciąża bez mdłości
witam, jestem w 5tc martwi mnie to ze nie mam wymiotów, a ten objaw to kluczowy dla kobiet w ciąży, owszem miewam nudności, chce mi się wymiotować, ale fizycznie nie wymiotuje. czy to tak może być? to moja 1 ciąża i boje się ze może coś być nie tak.
Mam natomiast inne objawy: brak miesiączki (ostatnia 19.11), bolesność piersi(są twarde i bolą), wzmożony apetyt, zmiany nastroju (głownie jestem zła i krzyczę lub płaczę). aha dodam jeszcze ze robiłam hcg (wynik 133)
Bardzo proszę o odpowiedz.
Mam natomiast inne objawy: brak miesiączki (ostatnia 19.11), bolesność piersi(są twarde i bolą), wzmożony apetyt, zmiany nastroju (głownie jestem zła i krzyczę lub płaczę). aha dodam jeszcze ze robiłam hcg (wynik 133)
Bardzo proszę o odpowiedz.
Moje dwie ciąży przeszłam bez wymiotów ,w drugiej ciąży i o tyle to ciekawe nie miałam mdłości do 10 tc w tym tygodniu też sie dowiedziałam że jestem w ciąży i nagle codziennie o godzinie 19 mdliło mnie czułam senna ,ciężka jakaś ,jak bym była w 9 mies i przeszło mi to po 2 tyg .Nie miałam napadów jedzenia ,nie miałam też zachcianek ciążowych ,żadnych śledzi i ogórów itp .
miałam lekkie uczucie mdłości rano przez pierwsze 2 miesiące.
ogolnie byłam megaśpiąca- nawet 14 h potrafiłam przespac, ok 8-12 tyg byłam poddenerwowana. spokojnie:)
ogolnie byłam megaśpiąca- nawet 14 h potrafiłam przespac, ok 8-12 tyg byłam poddenerwowana. spokojnie:)
ze tak powiem to, że ktos ma uczuce, ze go mdli, nie znaczy, że wymiotuje.
U mnie mdłości zaczęły się trochę później (ok 8-10tc? w każdym razie byłam już na L4, czyli po 8tc) i tylko gdy wstawałam za wcześnie... ;) Syn nie lubił wczesnego wstawania ;) jak zaczynałam dzień o 8, to spokój :) jak musiałam wstać przed 7 lub trochę po(bo np. jechałam na badania) - to ostro mną szarpało ;) z tym, że należę do ludzi nie wymiotujących, więc było szarpanie, skórcze żołądka, silny odruch wymiotny i plucie śliną.
Za to wcześniej miałam uczucie jakby coś zalegało mi na żołądku albo jakbym miała żołądek zawiązany w supeł. Do tego mega wyostrzony węch(przeszkadzał mi różne zapachy), ogromna senność (codziennie ok 13-14 musiałam chociaż na 30min przymknąć oczy, nawet bez spania - w pracy szłam na zaplecze posiedzieć z zamkniętymi oczami), żyły na piersiach i wtedy dopiero dowiedziałam się co to znaczy ból piersi, bo nigdy przed okresem mnie nie bolały(tak jak kilka moich koleżanek).
W 4-6tc dodatkowo pobolewał mnie brzuch jak przed okresem i co chwilę biegałam do toalety, bo wydawało mi się, że właśnie dostałam przecieki. Betę sprawdziłam w 6tc ;)
Za to wcześniej miałam uczucie jakby coś zalegało mi na żołądku albo jakbym miała żołądek zawiązany w supeł. Do tego mega wyostrzony węch(przeszkadzał mi różne zapachy), ogromna senność (codziennie ok 13-14 musiałam chociaż na 30min przymknąć oczy, nawet bez spania - w pracy szłam na zaplecze posiedzieć z zamkniętymi oczami), żyły na piersiach i wtedy dopiero dowiedziałam się co to znaczy ból piersi, bo nigdy przed okresem mnie nie bolały(tak jak kilka moich koleżanek).
W 4-6tc dodatkowo pobolewał mnie brzuch jak przed okresem i co chwilę biegałam do toalety, bo wydawało mi się, że właśnie dostałam przecieki. Betę sprawdziłam w 6tc ;)
mi się zaczęły mdłości w połowie 6 tygodnia. Przyjaciółka nie miała mdłości wcale i baaardzo jej zazdrościłam :P ciesz się, że nie masz... ja się czułam wiecznie jak po 3 dniowej imprezie :P i tak do końca pierwszego trymestru ... :)

[url=https://lilypie.com]