Widok
ilokam i gerberek, wciągnęłam się w tą pieluszkową historię, nawet mężowi pokazałam o co w tym chodzi i przekonuję się coraz bardziej.
doradźcie tylko w kwestii prania - używacie jakiegoś specjalnego proszku, czy normalnego dla "dorosłych"? ja mam na ciuszki młodego Lovele, bardzo lubię jej zapach, czy ona się nada do pieluszek?
na stronce ekobaby jest napisane, żeby stosować jakieś specjalistyczne, i żęby dodawać połowę zalecanej dawki, jak to wygląda w praktyce?
doradźcie tylko w kwestii prania - używacie jakiegoś specjalnego proszku, czy normalnego dla "dorosłych"? ja mam na ciuszki młodego Lovele, bardzo lubię jej zapach, czy ona się nada do pieluszek?
na stronce ekobaby jest napisane, żeby stosować jakieś specjalistyczne, i żęby dodawać połowę zalecanej dawki, jak to wygląda w praktyce?
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
Christopher Morley
W Warszawie możesz kupić produkty Imse Vimse. Pieluszkarnia sprzedaje je w sklepach,których adresy znajdziesz tu:
http://www.pieluszkarnia.pl/index.php?i4,gdzie-kupic
Wg mojej wiedzy inne marki pieluszek dostępne są tylko w necie.
Co do rodzaju pieluszek - każda mama ma jakieś swoje typy. Ja polecę Ci kieszonki Bum Genius V3 (jest jeszcze droższa wersja Organic) - ta sama pieluszka służy dziecku od noworodka do nocnika, regulujesz wielkość napami.
Ilokam poleci Ci zupełnie inny system - pieluszki formowane Imse Vimse (tutaj dobiera się wielkość pieluszki do wagi dziecka, trzeba co jakiś czas zakupić nowy zestaw). Mi one akurat nie leżą, tak jak Ilokam nie pasują kieszonki :)
Trzeba po prostu dobrać coś pod siebie. Spróbuj różnych pieluszek różnych firm. Na pewno zakupy możesz zrobić w Pieluszkarni (www.pieluszkarnia.pl) i w Ekobaby (www.ekobaby.pl) - sklepy są sprawdzone, są to uczciwi sprzedawcy.
http://www.pieluszkarnia.pl/index.php?i4,gdzie-kupic
Wg mojej wiedzy inne marki pieluszek dostępne są tylko w necie.
Co do rodzaju pieluszek - każda mama ma jakieś swoje typy. Ja polecę Ci kieszonki Bum Genius V3 (jest jeszcze droższa wersja Organic) - ta sama pieluszka służy dziecku od noworodka do nocnika, regulujesz wielkość napami.
Ilokam poleci Ci zupełnie inny system - pieluszki formowane Imse Vimse (tutaj dobiera się wielkość pieluszki do wagi dziecka, trzeba co jakiś czas zakupić nowy zestaw). Mi one akurat nie leżą, tak jak Ilokam nie pasują kieszonki :)
Trzeba po prostu dobrać coś pod siebie. Spróbuj różnych pieluszek różnych firm. Na pewno zakupy możesz zrobić w Pieluszkarni (www.pieluszkarnia.pl) i w Ekobaby (www.ekobaby.pl) - sklepy są sprawdzone, są to uczciwi sprzedawcy.
Jeśli maleństwa jeszcze nie ma na świecie, to jak najbardziej polecam Ci pieluszki wielorazowe.( dużo zaoszczędzisz). Dla noworodka warto pomyslec o formowanych np.flanelowych, bo bedziesz ich bardzo często i dużo zmieniać, a one bardzo szybko wysychają i dla noworodka warto pomyśleć o wkładzie sucha pielucha.Do flanelkowych otulacz, ja szczerze polecam wełniany, jest drogi, ale warty swojej ceny.Również bawełnine szybko wysychają.Dla maluszka zajnwestuj w takie które szybko schną, czasem trzeba zmieniac je co godzinę.Potem możesz zainwestować, w bardziej chłonne.
Danag, to forum o pieluchach wielorazowych prowadzi włascicielka Ekobaby, Ania - foremka "annamamaalexa". Poczytaj sobie co piszą dziewczyny, zadzwoń do Ani - Ilokam ma rację, nam też sporo wyjaśniła, jak nie wiedzieliśmy jeszcze o co chodzi.
Poza tym w pozostałych sklepach internetowych ceny pieluszek bywają niższe niż w Pieluszkarni czy Ekobaby.
Poza tym w pozostałych sklepach internetowych ceny pieluszek bywają niższe niż w Pieluszkarni czy Ekobaby.
Ja mam 18 kieszonek, piorę co 3 dni, za każdym razem zmieniam wkładkę i otulacz, ale wystarczy (przy braku kupki) otulacz zmieniać co 2 przewinięcie.
Dobre opinie słyszałam o Wonderoos, są trochę tańsze niż BG, aczkolwiek niewiele :/
Wiem, że dziewczyny stosują jeszcze rozwiązanie: otulacz + tetra z klamerkami. Ponoć się sprawdza. Zajrzyj tu:
http://www.chusty.info/forum/viewtopic.php?f=17&t=7617
Dobre opinie słyszałam o Wonderoos, są trochę tańsze niż BG, aczkolwiek niewiele :/
Wiem, że dziewczyny stosują jeszcze rozwiązanie: otulacz + tetra z klamerkami. Ponoć się sprawdza. Zajrzyj tu:
http://www.chusty.info/forum/viewtopic.php?f=17&t=7617