Widok

ciśnienei

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mam pytanko co się dzieje jeżeli kobieta w ostatnich tygodniach ciaży ma za wysokie ciśnienie czym to grozi

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie jestem pewna ale chyba moze grozić zatrucie ciążowe

to znaczy co sie dzieje wtedy :) sorki ze tak dopytuje ale kolezanka ma i ostatnio płakaął strasznie jak sie o tym dowiedziała a nie che jej wypytywać

ja miałam wysokie ciśnienie w ciąży i niestety nie jest to nic dobrego. musiałam mierzyć je co 3 godziny i jakby przekroczyło 140/100 to od razu do szpitala. wysokie ciśnienie z obrzękiem nóg i białkiem w moczu powoduje zatrucie ciążowe a z tym już nie ma żartów i często trzeba zakończyć ciążę wcześniej. jednak samo wysokie ciśnienie nie jest jeszcze powodem do niepokoju; myślę, że trzeba porozmawiać z lekarzem. Pozdrawiam
ja mam wysokie ciśnienie zarówno w pierwszej ciąży jak i drugiej, generalnie lekarz powinien powiedzieć ci o następstwach które mogą czekać Cie przy porodzie,nie chcę to straszyć i pisać o komplikacjach bo to tylko jeszcze bardziej może p0odnieśc ciśnienie, powiem tak łykać leki które lekarz przepisuje monitorować 2 razy dziennie ciśnie krwi w domu,z ciśnieniem utrzymującym się wyżej niż (dedycja lekarza jaki czas i jaka wysokość) jechać do lekarza lub szpitala, wiadomo odpada poród w wodzie. i to chyba tyle jak coś więcej to pisz odpowiem.

image
image
a czy to ma jeszcze jekies konsekwencje w czasie porodu albo po

dokadnie, decycja lekarza do jakiej wysokości jest u ciebie ok, ale na to SKŁADA się wiele cyników min obrzęki, wyniki krwi , ja z Kuba w ciąży miałam straszne obrzęki i zatrzymanie wody w organizmie leżałam wiec na patologi, teraz na razie odkupywać jedynie tyje ;D nie puchnę

image
image
słuchaj, dorota konsekwencje ma nie leczone nadciśnienie, ale my nie jesteśmy lekarzami ;D wszystko zależny do wysokości cienienia, ile trwa już casu ,czy są skoki, jak je znosisz (monitoring pod ktg) jak odczuwa to dziecko, konsekwencja może być jeśli skoczy wysoko w czasie porodu , cesarskie cięcie, ale to decyzja lekarzy, ja urodziłam normalnie, zapytaj się lekarza, on ma obowiązek ci wszystko wytłumaczyć.

image
image
powiedz koleżance ,że to nie powód do płaczu bo tylko sobie szkodzi, niech bierze leki, ograniczy spożycie soli, i cierpliwie mierzy ciśnienie.

image
image
dzieki
:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki najlepszy materac do łóżeczka (31 odpowiedzi)

dziewczyny, własnie zamierzam kupic materac do łóżeczka i prawde mówiąc, po przejrzeniu internetu...

poszukiwany dobry ortopeda (23 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Proszę o opinię na temat PRZEDSZKOLI : (19 odpowiedzi)

Jak w tytule, chciałabym posłać córkę do przedszkola ( 3 latek ) i interesują mnie opinie na...

do góry